Prachtig! Vertrek Sylvana Simons kost DENK één zetel

Geen categoriejan 09 2017, 21:00
Bij DENK zullen ze nu wel (Turkse) tranen met tuiten huilen: uit de meest recente peiling van Maurice de Hond blijkt namelijk dat het vertrek van Sylvana Simons de partij in ieder geval één zetel kost.
Wekenlang stond DENK, de partij van Tunahan Kuzu, op drie zetels in de peiling van Maurice de Hond. Daar waren Kuzu en zijn mattie Selçuk Öztürk natuurlijk maar wat blij mee. Het betekende immers dat de top drie van de partij bij de verkiezingen, waar beide heren in staatn (de eerste op één, de tweede op drie) gewoon terug zouden keren in de Tweede Kamer.
Door het vertrek van Sylvana Simons is die voor hen mooie toekomstdroom in gruzelementen gegooid. In de meest recente peiling van De Hond staat DENK namelijk nog maar op twee zetels. Dat is dus een afname van één zetel of 33%. Steek die maar in je zak, Kuzu!
Met een beetje mazzel blijft DENK instorten. En nee, dat is niet geheel ondenkbaar. Sinds het vertrek van Simons krijgt de partij namelijk steeds minder aandacht in de pers. En ja, in Nederland staat (overwegend positieve) aandacht vrijwel zeker gelijk aan meer zetels. Minder aandacht is dan dus minder zetels.
De grote vraag is nu natuurlijk of Kuzu en Öztürk het tij nog kunnen keren? En zo ja, hoe gaan ze dat doen? Worden ze nóg feller en agressiever? Of begrijpen ze dat hun polariserende manier er juist voor zorgt dat ze alleen maar vijanden maken en nemen ze een beetje gas terug? Je hoopt het laatste, maar de heren kennende zal het 't eerste zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten