R.I.P. Agent Mario. Verschrikkelijk verdriet bij collega’s en familie na overlijden geliefde politieman

mario
Foto: Agent Mario is vannacht overleden. Op oudejaarsnacht werd hij aangereden in de Haagse Schilderswijk. Foto: Politie, Twitter

Agent Mario uit Boskoop die op oudejaarsnacht werd aangereden op het Kaapseplein in De Haagse Schilderswijk is vannacht overleden. Hij werd 36 jaar.

Mario werd tijdens de jaarwisseling aangereden door een 27-jarige automobiliste. De bestuurster werd direct meegenomen naar het bureau en verhoord. Van opzet leek geen sprake, daarom werd ze vrijgelaten. Het onderzoek naar de toedracht loopt nog.

Politieman Mario, die op oudejaarsnacht zijn gezin verliet en de straat op ging om de veiligheid van andere burgers te beschermen, werd zwaargewond naar de intensive care gebracht. Vannacht overleed hij aan de gevolgen van zwaar hersenletsel.

Mario’s schoonzus schreef eerder een emotionele open brief aan burgemeester Jozias van Aartsen die tevreden had geconstateerd dat Oudejaarsnacht redelijk rustig verlopen was. Een verschrikkelijke opmerking wanneer je weet hoe agent Mario op dat moment vocht voor zijn leven. Mario’s schoonzus hekelde in die brief de grote stress en hoge werkdruk bij de politieagenten en het gebrek aan goed opgeleide mensen.

‘Toen u met uw gezin aan een heerlijke oliebol zat te knabbelen (zoals we dat allemaal aan het doen waren), was mijn zwager – net als voorgaande vier jaar – bezig met het uitvoeren van zijn vak.’

Politiechef Paul van Musscher zegt in een verklaring op Facebook: “Het grijpt de hele eenheid enorm aan wanneer een collega door een tragisch ongeval uit het leven wordt gerukt. Ik deel het gevoel van machteloosheid en verdriet met mijn mensen, die diep zijn geraakt door het verlies van hun collega. In Mario verliezen we een geliefd collega, een bevlogen politieman met passie voor het vak en voor de politie als organisatie. Onze gedachten gaan uit naar de familie,vrienden en collega’s van Mario.”

Ook Mario’s familie liet op Facebook een boodschap achter en sprak hun dank uit voor de vele steunbetuigingen en beterschapswensen. “Die zijn voor ons van onbeschrijfelijke waarde. De media heeft onze wens om niet langer benaderd te worden, gerespecteerd. Onze dank daarvoor. We hebben als nabestaanden een lange weg voor de boeg, maar putten kracht uit onze hechte familieband. Wij hopen dat wij ook nu, juist nu, de gelegenheid krijgen om dit immense verlies in alle rust met elkaar te verwerken.”

Bureau Heemstraat is vandaag gesloten. Baliemedewerkers werken wel. Wie een steunbetuiging voor de familie en collega’s van Mario wil achterlaten, is welkom. Rust in vrede, Mario.

mario-overleden
Mario’s collega’s maakten na zijn overlijden deze afbeelding. Die wordt nu massaal gedeeld op Twitter en Facebook.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

16 reacties

 1.   

  .

 2.   

  Familie, vrienden en collega’s, veel sterkte met dit zware verlies.

 3.   

  Verschrikkelijk voor de nabestaanden! Het tuig dat hiervoor verantwoordelijk is, de gevestigde politieke elite, doet net of haar neus bloedt. Zoals het er nu uitziet, was het een ongeluk en helaas ongelukken overkomen een ieder van ons. Maar als het opzet was geweest, was het wederom een ‘verwarde’ man/vrouw geweest en had iedereen, Rutte voorop kunnen roepen: ‘wij zijn in de minderheid’. Wat een afgrijselijk pokkeland is NL geworden. BAH!

 4.   

  Mijn verontschuldigingen: minderheid dient meerderheid te zijn.

 5.   

  “Wat een afgrijselijk pokkenland is NL geworden”.
  Ja, helaas.

 6.   

  Vrouwen moeten ook geen autorijden, die zijn veel te veel bezig met hun make up, haar en telefoon. Kom ze dagelijks tegen op de weg en ze letten echt nergens op. Nu is er een dode gevallen, hoop dat ze voor altijd haar rijbewijs afnemen.

  1.   

   enkeltje syrië voor jouw!!

   1.   

    Heb je weleens gehoord van vrouw achter het stuur, bloed aan de muur, @Rheagys?

    1.   

     http://www.metronieuws.nl/binnenland/2014/12/mannen-maken-meer-brokken-in-auto-dan-vrouwen

     Tja, marsmannetje en Guus, jullie zijn niet erg wetenshappelijk bezig.

     Mijn kleinzoon zegt ook weleens zoiets. Heeft hij van zijn vader.

     1.   

      Och, die ANWB is toch voor geen meter te vertrouwen. Zie hier: http://www.rijschoolvandaag.nl/nieuwsarchief/mannen-of-vrouwen-wie-zijn-er-veiliger-op-de-weg/

     2.   

      Punt 4 van het ANWB-onderzoek klopt, wat mij betreft. :-(

     3.   

      ;).

     4.   

      Logisch ook, als je een vrouw (die weer eens zit te spelen met de smartphone) tegenkomt op jouw weghelft, dan duik je naar rechts om niet te verongelukken.

      Resultaat, ik heb andermans geparkeerde auto vernielt en de vrouw rijdt gewoon door alsof er niets aan de hand is.

    2.   

     OOK HIER NIEMAND DIE ANTWOORD !!!

     goed zo , hij snapt er niks van

     Guus ga naar huuusssssssssssssss

     het is over hier

     doei

     waar blijft de PUTIN DIDIT lijst ??? flater

     nog steeds niks gevonden ??

     dat geeft niks maar zeg dat dan effe tegen

     de 200 mensen die op je antwoord zitten te wachten

     ik Guust had een lobotomy momentje

     en heb me vergist

     Putin heeft sinds 1991 , helemaal niks engs gedaan

     tegen de hele EU !!!

     dus opzouten kl….tzak

 7.   

  Ook mijn gedachten gaan uit naar de familie,vrienden en collega’s van Mario.

  Gecondoleerd en heel veel sterkte!

 8.   

  MET VEEL VERDRIET EN RESPECT VOOR DEZE JONGE MAN
  GECONDOLEERD AAN FAMILIE, FRIENDEN EN ALLE NABESTAANDE !
  MARIO, LIEVE POLITIE MAN BEDANKT !

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!