Sylvana’s walgelijke partij Artikel 1 “betreurt” het ontslag van terrorismevriendje Abou Jahjah

sylvana-wegdek
Foto: Sylvana Simons tijdens de 'Black Heritage Tour'. Bron: Sylvana Simons / Facebook

Is Artikel 1 wel een partij die zich écht hardmaakt voor verdraagzaamheid en tolerantie? Iemand die het vermoorden van Joden een goede zaak noemt, mag niet ontslagen worden. Aldus Sylvana’s partij, ja.

Sylvana Simons zegt zich hard te maken voor tolerantie, respect, verdraagzaamheid en gelijkwaardigheid. Dat zijn op zichzelf nastrevenswaardige waarden, maar het wordt een beetje… dubieus als je het vervolgens dan toch gaat opnemen voor types die zo’n beetje de antithese zijn van tolerantie, respect, verdraagzaamheid en gelijkwaardigheid. Case in point? De Belgisch-Libanese jodenhater Abu Jahjah, die onlangs twee dikke duimen omhoog gaf voor een terroristische aanslag op drie jonge Israëli’s door ze dood te rijden met een vrachtwagen.

Voor dat walgelijke denkbeeld kreeg de “intellectueel” ontslag: krant De Standaard wilde niet langer de columns afdrukken van deze jodenhatende haatzaaier. Net goed, natuurlijk. Terrorisme is terrorisme; altijd verschrikkelijk, en nimmer goed te praten.

Tenzij! Tenzij je natuurlijk bij Sylvana’s noodlijdende partijtje Artikel 1 zit. Dan is het allemaal schandalig dat je wordt onslagen voor het toejuichen van geweld. Op Facebook bleek dat namelijk weer eens, toen een reaguurder genaamt Paul Bijen gewoon op de man (of vrouw..) af vroeg wat nu het standpunt was van Artikel 1 over het ontslag van Abu Jahjah:

Jullie betreuren het als hij is ontslagen vanwege zijn mening “dat de bevrijding van Palestina ‘by any means necessary’ moet gebeuren”?

Het antwoord dat volgde was even glashelder als dat het een glasharde ondersteuning van terrorisme was:

goedbegrippaul

Even later orakelde Artikel 1 ook over het land waarin we leven “waarin ultra-nationalisten alles wat op rede en redelijkheid lijkt aanvallen“. Ook werd de bovenstaande mening nog even uitgelegd, namelijk dat je best terrorisme mag ondersteunen zolang je het maar giet in een vorm waarin je een nep-uitleg geeft over hoe zoiets zogenaamd juridisch gezien toegestaan is:

artikel1juridischtoegestaandhoor

Het moge duidelijk zijn: Artikel 1 en Sylvana Simons kiezen als puntje bij paaltje komt voor de kant van de terroristen en hun goedprater Abu Jahjah, en niet voor de kant van de onschuldige slachtoffers. Triest om te zien.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

2 reacties

  1.   

    Als ik iets hoop is het dat dit walgelijke figuur, simons volgende week al verleden tijd is.Dit verdiend Nederland niet dat zulke niets zeggende personen nog een stem gaan krijgen in dit land. Simons kan beter koffers gaan pakken en snel terug naar de rimboo waar ze vanaf komt. Misschien dat ze zich bij Bouterse in haar land van herkomst aan kan sluiten. Heeft de Nederlandse bevolking tenminste geen last meer van dit ziek persoon.

  2.   

    Vier Israëlische militairen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!