LIVE VANUIT IZMIR - Terroristisch tuig pleegt aanslag met autobom en kalasjnikovs in Izmir (Turkije): minstens 2 doden, 6 gewonden

Geen categoriejan 05 2017, 15:05
Zojuist is er een autobom ontploft in Izmir, de derde stad van Turkjie waar ik, uw eigen hoofdredacteur, op dit moment ben. Geen zorgen: mijn vrouw en ik zijn allebei in orde. Voor zover mij bekend zijn er geen doden gevallen bij explosie. Goede vrienden van mijn vrouw en ik waren wel dichtbij de aanslag. Zij hebben ons laten weten dat ze in orde zijn, hoewel de vrouw (het is een getrouwd stel) logischerwijs in tranen was omdat de autobom bij de rechtbank ontplofte waar zij werkt. Ze was er dus dichtbij.
Volgens Turkse media heeft de Turkse politie zojuist een terrorist doodgeschoten die een aanslag wilde plegen op een rechtbank in Bayrakli, Izmir. De autobom van de terrorist veroorzaakte een enorme ontploffing, maar voor zover nu bekend zijn er geen doden gemeld - niet buiten de terrorist.
Hier een foto van de slachter die werd doodgeschoten:
terrorist-izmir
Hoewel deze terrorist dus werd uitgeschakeld is het gevaar nog niet geweken. De terroristen waren namelijk met zijn tweeën. De tweede terrorist heeft een geweer en opende, aldus Turkse media, het vuur op de politie.
Logischerwijze zit ik boven op dit nieuws. Dit artikel zal ik dus zeker updaten als meer bekend is over deze (deels mislukte, gelukkig!) aanslag. Voor nu wil ik dit wel kwijt: het maakt me niet uit welke organisatie hierachter zit, ISIS, de PKK of een andere groepering, maar welke terreurclub het ook is, die groep moet helemaal weggevaagd worden van deze planeet. No mercy. Weg met deze vuile terroristen die het botte lef hebben om mijn Turkse stad aan te vallen. Vol op het orgel, Erdogan: stuk voor stuk moeten ze naar het hiernamaals geschoten worden.
UPDATE: De tweede terrorist is ook doodgeschoten door de Turkse politie
Ze hebben hem! De tweede terrorist die betrokken was bij deze vreselijke actie is ook doodgeschoten door de Turkse politie. Hier ligt het zwijn dood op de grond:
tweede-terrorist-izmir
Nu moeten we weten welke organisatie hierachter zit, dan kan die groep vervolgens totaal en compleet van de aardbol geveegd worden.
UPDATE: 2 terroristen dood, tien Turken gewond, 1 terrorist op de vlucht
Het laatste nieuws is dat de politie weliswaar twee terroristen gedood heeft, maar dat een derde terrorist op de vlucht is. Als dat klopt is het gevaar dus alles behalve geweken.
Ook wordt er nu bericht dat er minstens 10 mensen gewond zijn geraakt bij de aanslag in de meest seculiere en moderne stad van Turkije.
https://twitter.com/MohamedHemish/status/817006515303411712
UPDATE 3: Kalasjnikovs
Volgens de Turkse media hadden de terroristen niet alleen een bom, maar ook kalasjnikovs. Ze waren dus werkelijk van plan om een enorm bloedbad aan te richten.
UPDATE 4: 2 doden, minimaal 6 gewonden
Turkse media berichten nu dat twee mensen (buiten de terroristen om) zijn omgekomen bij de aanval. Het gaat om een politieagent, die zijn leven gaf voor zijn volk, en een medewerker van de rechtbank. Ook wordt er nu gemeld dat nog 6 of 7 mensen (zwaar-) gewond in het ziekenhuis liggen. Laten we in vredesnaam hopen dat het dodental niet verder oploopt.
UPDATE 5: Gouverneur van Izmir zegt dat het op een aanslag van de PKK lijkt
Hoewel de aanslag in Istanbul tijdens Oud en Nieuw gepleegd werd door ISIS lijkt het er volgens de gouverneur van Izmir op dat de marxistische-leninisten van de PKK achter de aanslag van vandaag in Izmir zitten. Dat is nog niet bevestigd door de politie of de veiligheidsdienst, dus het is puur een aanname van de gouverneur. Als ik zo naar de foto's van de terroristen kijk denk ik wel dat hij weleens gelijk kon hebben.
UPDATE 6: ISIS CLAIMT DE AANSLAG?
Misschien dat de gouverneur er toch naast zat. Volgens Elsevier bericht Hurriyet, één van de grootste kranten van Turkije, namelijk dat ISIS de aanslag ondertussen heeft opgeëist. Ik heb het artikel op de website van Hurriyet eens goed doorgelezen, maar ik zie dat nergens. Er staat wel dat ISIS een aanslag opeiste, maar dat ging over de aanslag van Nieuwjaarsnacht. Dat ISIS daarachter zat is geen nieuws. Dat was immers al lang bekend. Volgens mij maakt de Elsevier-redacteur dus een foutje.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten