Terroristische aanslag op moskee in Canada: zes doden, acht gewonden

Geen categoriejan 30 2017, 8:00
Bij een vreselijke aanslag op een moskee in Canada zijn maar liefst zes mensen omgekomen. Acht anderen raakten gewond. De politie heeft twee verdachten gearresteerd.
De nieuwe (linkse) premier van het land heeft de misdaad al veroordeeld en spreekt over "een terreurdaad." Hoewel er op het Internet twee namen rondgaan van mogelijke verdachten is het nog niet bevestigd dat het inderdaad om deze individuen gaat. Zolang die namen niet bevestigd worden door de autoriteiten gaan we ze niet publiceren. Ik heb namelijk reacties gezien dat de namen die rondzingen onjuist zijn. Sterker nog, waar er eerst geroepen werd dat het om moslimextremisten ging werd er even later gesteld dat de daders bekende leden van extreemrechts zijn. In het laatste geval wordt nu bericht dat het om fake news gaat. Ironisch genoeg werden die namen wel opgepikt door bepaalde linkse media waaronder The Daily Beast. Dat is een website die het voordurend heeft over het 'nepnieuws' van rechtse sites. Iets met balk in je oog, splinter in het oog van een ander jongens.
Laten we de feiten eerst dus afwachten alvorens we conclusies trekken.
[video width="360" height="640" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2017/01/Centre-Culturel-Islamique-de-Québec-was...-Centre-Culturel-Islamique-de-Québec_1159036650880248.mp4"][/video]
Wat we al wel weten is dat het geen 'gewoon misdrijf' is maar een terroristische aanslag. Dat zegt premier Justin Trudeau namelijk:

De Canadese premier Justin Trudeau betoonde via Twitter zijn medeleven met de slachtoffers en nabestaanden. Hij schrijft de 'laaghartige' daad te veroordelen. Trudeau noemt de aanslag een 'terroristische daad die tegen moslims is gericht.' Hij zegt 'zulk zinloos geweld hartverscheurend' te vinden.

Hier is één van zijn tweets:
https://twitter.com/JustinTrudeau/status/825910196077723648?ref_src=twsrc%5Etfw
De aanslag vond slechts een dag plaats nadat premier Trudeau op Twitter liet weten dat islamitische vluchtelingen welkom zijn in zijn land. Hij deed dit als reactie op Trumps controversiële inreisverbod voor mensen uit zeven islamitische landen.
Een ooggetuige zegt op Radio Canada dat tenminste één van de daders "Allahu Akhbar" riep toen hij het vuur opende. Hij zou (echter) een Quebecs accent gehad hebben, waardoor er toch weer iets van verwarring ontstaat over de motivatie achter de aanslag, hoewel het natuurlijk prima kan dat het een op en top Canadese radicale moslim is (een moslim die daar geboren en getogen is). Maar goed, er is te weinig bekend om daar zekerheid over te geven. Afwachten dus, zeker omdat Fox News bericht dat de schutter ook "een Quebecse naam" zou hebben. Ook dat hoeft niets te beteken, maar het kan tegelijkertijd ook juist wél weer van belang zijn. Ja, vreselijk vaag allemaal, maar we doen er niets aan.
https://twitter.com/pspoole/status/825958365905956864?refsrc=email&s=11
https://twitter.com/AmirFarahi/status/825954252279468032
Op het moment van de terreurdaad bevonden zich er maar liefst 40 moslims in het 'islamitisch cultureel centrum,' waaronder vaders met hun kinderen (lees: zonen). Zij waren op dat moment het islamitische gebed aan het verrichten.
Het is te hopen dat de Canadese autoriteiten de identiteit van de schutters zo snel mogelijk prijsgeven. Niet alleen omdat wij daarin geïnteresseerd zijn, maar eerst en vooral omdat inwoners van dat mooie land daar zelf recht op hebben. Ze moeten weten wat er precies gebeurd is en waarom deze vreselijke aanslag werd uitgevoerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten