Turkse scheidsrechter krijgt op z'n lazer omdat hij Istanbul-aanslag terecht vond; de slachtoffers dronken alcohol

Geen categoriejan 02 2017, 18:00
Trieste gozer vindt het wel lachen dat er met oud en nieuw in Istanbul 40 mensen om het leven kwam. Ze dronken immers "alcohol en bier", en kregen daarom de straf die ze verdienen.
In Turkije loopt een voetbalscheidsrechter de kans om geschorst te worden, vanwege bijzonder ongevoelige teksten die hij op Facebook geplaatst heeft. Süleyman Belli komt uit de provincie Kütahya, en reageerde op de aanslag in Instabul bij de nachtclub Reina met een hoop leedvermaak. Hij plaatste een foto van een Kerstman (een tijd lang ging men er abusievelijk vanuit dat de dader verkleed was als de Kerstman), en maakte een toespeling op het "cadeautje" dat mensen gekregen hadden in de vorm van kogels:

"Wat er gebeurd is? De Kerstman kan niet de hele tijd cadeautjes rondbrengen. De alcohol en het bier dat jullie gedronken hebben redt jullie wellicht in het volgende leven!... Jullie zullen niets krijgen!"

Er ontstaat een gigantische ophef vanwege dit barbaarse commentaar. De Turkse voetbalbond TFF was na kennis genomen te hebben van deze idiote terrorisme-verheerlijking dan ook bepaald niet van plan om Süleyman de hand boven het hoofd te blijven houden:

"Het gedrag [van Süleyman] dat uit door dit soort posts te delen op social media gaat tegen de nationale, morele en sportieve cultuur in, en kan resulteren in de annulering van zijn licentie en strafmaatregelen."

Heel goed! Laten we hopen dat deze ultieme mafkees voorgoed geen wedstrijden mag fluiten. Zeker scheidsrechters moeten daarbij onbevooroordeeld te werk kunnen gaan, en het respect dat zo noodzakelijk is belichamen. Als het gewoon ordinaire haattokkies zijn, moet je ze lozen. En Süleyman? Dat blijkt dus precies zo'n figuur dat je liever kwijt dan rijk bent. TFF, jullie weten dus wat jullie te doen staat!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten