Verrassing: 'Spontane' nieuwjaarsrellen in Zeeland waren van tevoren gepland en voorbereid

Geen categoriejan 03 2017, 11:00
Goh, wat ontzettend verrassend dat die vrolijke Zeeuwse kansenparels de rellen van tevoren voorbereid hadden zeg. Dat had echt niemand zien aankomen. Ahem.
De nieuwjaarsrellen in Vlissingen, Zeeland, blijken niet spontaan ontstaan te zijn. De politie heeft onderzoek gedaan en is tot de conclusie gekomen dat de verantwoordelijke kansenparels uit de wijk Bloemenbuurt de rellen vooraf van a tot z gepland hadden. Uiteindelijk deden maar liefst 25 'jongeren' mee aan de rellen.
Eén van de aanwijzingen -- die eigenlijk alles zegt? Al voor nieuwjaarsnacht waren alle beveiligingscamera's in de buurt vernield. De jongeren waren dus wat van plan en zorgden er snel even voor dat er geen bewijs tegen ze verzameld kon worden. Nou ja, in ieder geval niet in de vorm van camerabeelden. Daarnaast hadden ze van tevoren al flink wat hout ingezameld zodat ze de auto's van buurtbewoners nóg beter en effectiever in de hens konden steken.
Tenslotte maakten ze zich onherkenbaar tijdens de rellen, waardoor het logischerwijze bijzonder moeilijk is voor de autoriteiten om de 'jongeren' op te sporen. Aangezien de ouders van de rellers zich blijkbaar ook niet geroepen voelen om in te grijpen en hun eigen jeugd ter verantwoording te roepen kon het weleens lastig worden, aldus de politie, om ze te identificeren.
Met andere woorden, het ziet ernaar uit dat ze er gewoon mee weg gaan komen. Zo rollen wij tegenwoordig namelijk in Nederland. Kansenparels en tokkies kunnen vernielen wat ze willen, hele buurten slopen en in de fik steken, en niemand die er iets aan doet.
Ondertussen hebben zo'n tien mensen aangifte gedaan van vernieling en zelfs van mishandeling. Volgens de politie zullen er vrijwel zeker nog meer aangiftes volgen omdat de schade zo immens was: uiteindelijk werden er tien auto's verbrand en werden de ruiten van tenminste vijf huizen van woningstichting L'Escaut en een winkel aan diggelen door vuurwerk en straatstenen.
Net als in Den Haag werden politieagenten die erop af werden gestuurd om in te grijpen en de vrede te herstellen vervolgens bekogeld met stenen en, jawel, levensgevaarlijk vuurwerk.
Wat is het toch geweldig dat we dit soort praktijken tegenwoordig in Nederland hebben. Ja, ja, het is echt fantastisch om te zien hoe kansenparels onze cultuur 'verrijken' en ons land samen met een stel tokkies in een knettergekke jungle veranderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten