Voetbalclub reageert geschokt: 'We gaan geen benefietwedstrijd organiseren voor moordenaar Richard Nieuwenhuizen!'

Geen categoriejan 02 2017, 13:30
De voorzitter van voetbalclub Nieuw West United is witheet van woede: zijn club gaat helemaal niet meewerken aan een benefietwedstrijd voor de moordenaar van Richard Nieuwenhuizen.
Gisteren werd bekend dat een stel onverlaten van voetbalclub Nieuw West United bezig waren met het organiseren van een benefietwedstrijd in verband met de dood van scheidsrechter Richard Nieuwenhuizen in 2012. Je zou denken dat ze geld wilden ophalen voor zijn nabestaanden, maar niets is minder waar: de clubleden wilden juist geld ophalen voor El-Hassan Dardak. Dat is de man die door de rechter veroordeeld werd voor Richards dood.
Volgens de veelal Marokkaanse clubleden van Nieuw West United was die veroordeling puur en alleen gebaseerd op racisme. Natuurlijk keken ze daarbij al het bewijs over het hoofd, maar zo rollen kansenparels tegenwoordig nou eenmaal.
Gelukkig hebben we vandaag iets van positief nieuws te melden. De voorzitter van de club, Mehdi Harboul, is namelijk woest. Hij vindt het volkomen onacceptabel dat zijn clubleden deze benefietwedstrijd willen organiseren en wil er helemaal niets mee te maken hebben.

"Dat toernooi gaat absoluut niet georganiseerd worden op onze club. Wij staan niet achter dit initiatief als bestuur en als leden iets willen organiseren op onze club, zullen ze daarvoor toch echt onze toestemming nodig hebben. En ik kan hierbij al zeggen dat we niet zullen meewerken."

Ik had nooit gedacht dat ik het zou zeggen maar: chapeau. Blijkbaar is er toch nog één man bij Nieuw West United met gezond verstand. De andere clubleden kunnen daar het één en ander van leren.
Dat laatste blijkt wel uit het feit dat Harboul toegeeft dat hij nog geen enkele opzegging heeft ontvangen van boze leden. Hij is dus zelf weliswaar boos, maar blijkbaar zijn er nogal wat clubleden die zich er een stuk minder druk om kunnen maken. Als meneer de voorzitter verstandig is denkt hij de komende dagen even goed na over de vraag wat dit eigenlijk betekent. Bij een normale club met normale leden zou 50 procent van de mensen onderhand immerls al hebben opgezegd. Dat dit bij Nieuw West United niet zo is zegt bijzonder veel over de club -- en niets goeds.
Daarnaast zou het hem sieren als hij het initiatief zou steunen om juist een benefiettoernooi te houden voor de familie van de op veel te jonge leeftijd doodgeschopte Richard Nieuwenhuizen. Op die manier kan hij de reputatie van zijn club misschien nog enigszins redden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten