Volstrekt irrelevante Lodewijk Asscher wil 'links verbond' met incompetente Roemer en gifgroene Klaver

Geen categoriejan 21 2017, 8:00
De PvdA staat er bijzonder slecht voor in de peilingen. Dus wat doe je dan als sociaaldemocraat zijnde? Juist, dan roep je maar weer eens dat je heel graag een samenwerking aangaat met andere linkse partijen. En die samenwerking moet er dan zogenaamd op gericht zijn om meer mensen aan "een vaste baan" te helpen.
Natuurlijk zorgen de economische plannen van de PvdA er over het algemeen voor dat er minder, niet meer banen zijn, maar dat weerhoudt Asscher er niet van om het toch nog eens te proberen. Misschien is dat niet een zo gek. Hij moet toch immers toch iets. De PvdA staat rond de 10 zetels in de peilingen, het Asscher-effect is niet-bestaand. Welke andere optie heeft hij nog om in ieder geval iets van hoop te houden op een redelijke uitslag?
Asscher heeft dit voorstel gedaan aan andere linkse partijen. Met name de SP heeft al positief gereageerd:

"Ik ondersteun dit van harte en het zou goed zijn als zoveel mogelijk progressieve partijen dit omarmen. De SP wil al jaren de doorgeslagen flexibilisering aanpakken, het is goed dat we daarin bondgenoten hebben.''

Ja, ja, Emile Roemer wil best een stembusakkoord sluiten met Asscher dat 'meer vaste banen' één van de belangrijkste doelen van de twee partijen wordt en dat ze na de verkiezingen gaan samenwerken om dat doel te bereiken. Dat hij daar de PvdA mee in de kaart speelt en voor de zoveelste keer aantoont dat hij een volger is, geen leider, beseft de arme Emile waarschijnlijk niet eens. Die man is zo verschrikkelijk incompetent dat hij het zelf niet eens doorheeft.
Dan doet Jesse Klaver dat toch een stuk verstandiger. GroenLinks heeft weliswaar hetzelfde doel als de PvdA en de SP -- de flexibiliteit zoveel mogelijk uit de arbeidsmarkt halen en ervoor zorgen dat de vakbonden meer potentiële leden krijgen -- maar hij laat Asscher nog even in spanning afwachten. Anders dan Roemer heeft hij namelijk nog niet geantwoord.
Daarmee bewijst de gifgroene Klaver meer politiek talent in zijn pink te hebben dan Roemer in zijn hele lijf. En dat wil wat zeggen; dat lijf is immers groot genoeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten