Vrede tussen Israël en de Palestijnen is onmogelijk: 'Israël is een belediging van de islam'

Geen categoriejan 04 2017, 14:00
Het is heel simpel waarom er nooit vrede kan zijn tussen Israël en de Palestijnen, in ieder geval niet tot die laatsten gedwongen worden om de feiten te accepteren: in de ogen van fundamentalistische moslims is het feit dat Israël bestaat een enorme belediging van de islam. En daarom onacceptabel.
In zijn meest recente column voor De Telegraaf legt Leon de Winter haarfijn uit waarom er nooit vrede zal kunnen zijn tussen Israël en de Palestijnen -- en heel veel andere Arabische staten. Goedmensen zullen zijn stuk ongetwijfeld negeren, maar juist daarom is het van belang om het erover te hebben:

Dit is de kern van de antizionistische islamitische haat. Israël mag niet bestaan omdat het een niet-islamitisch land is.

’Land voor vrede’, zoals het Westen graag wil denken, is niet de oplossing. Terugtrekking van Israël uit ’bezette gebieden’ leidt tot meer geweld, niet minder, zoals Gaza en Libanon aantonen. ’Land voor vrede’ is een loze kreet.

Wat de zogenaamd islamitische wereld betreft is er maar één oplossing voor deze 'belediging': Israël moet ophouden te bestaan. Daarom pleiten ze er steeds weer voor dat Israël land aan de Palestijnen geeft. Hoe kleiner Israël is, des te gemakkelijker het is om de joodse natiestaat uiteindelijk van de kaart te vegen.
Ja, dat is ook waarom linksmensen en fundamentalistische moslims het steeds over het 'recht op terugkeer van Palestijnen' hebben. Het doel is om Israël op die manier te veranderen in een staat waarin Arabieren -- en dus moslims -- de meerderheid vormen. Als dat eenmaal gedaan is, is Israël natuurlijk niet meer.
De enige manier om dit probleem écht op te lossen is om een radicale transformatie te bewerkstellingen van de manier waarop veel moslims hun religie beleven. Het zal niet populair zijn in linkse kringen om dit op te schrijven, maar dat maakt het niet minder waar. Sterker nog, aangezien linksmensen het altijd verkeerd hebben is dat eens te meer bewijs dat het klopt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten