Wilders gaat los in Koblenz: 'Het westen is wakker aan 't worden, we gooien het juk van de politiekecorrectheid af!'

Geen categoriejan 21 2017, 15:00
Geert Wilders heeft het prima naar zijn zin in het Duitse Koblenz, waar de leiders van verschillende Europese populistische partijen bij elkaar zijn om samen een vuist te maken tegen het op macht beluste Brussel.
Vandaag sprak PVV-leider Geert Wilders een menige toe in Duitsland. Hij gaf ze precies waar ze op gerekend hadden: genoeg smakelijk rood vlees om nog wekenlang van te smullen.
"Mijn vrienden," sprak Wilders de menigte toe, "we leven op dit moment in historische tijden. De mensen uit het Westen worden wakker. Ze werpen het juk van de politieke correctheid af. Ze willen hun vrijheid terug hebben, ze willen hun nationale soevereiniteit terug, en wij, de patriotten van Europa, zullen het instrument van hun bevrijding zijn."
https://twitter.com/alexanderbakker/status/822762923055579137
Zoals Alexander Bakker terecht schrijft heeft Wilders het consequent over "patriottische Europeanen" en dus niet over nationalisten. Dat is ongetwijfeld bewust, maar ook gepast. De PVV is immers weliswaar patriottisch -- trots op Nederland -- maar dat is niet hetzelfde als nationalistisch. Wat de PVV betreft zijn zwarte Nederlanders net zo Nederlands als blanke Nederlanders; het gaat om de waarden, niet om de etniciteit. Links zal ongetwijfeld verkondigen dat het verschil tussen patriottisme en nationalisme kunstmatig is, maar dat is het zeker niet.
Wilders maakte dat ook nog eens duidelijk door niet alleen "Leve Nederland te roepen," wat een echte nationalist natuurlijk zou zeggen, maar ook "leve de vrijheid, leve Duitsland [...] leve Alternative für Deutschland." Een patriottische Nederland kan alle Europese staten respecteren en waarderen, en wil maar wat graag handel met ze drijven en dergelijke, maar wenst de eigen cultuur en soevereiniteit slechts te behouden. Een nationalist zegt 'Nederland is de beste!', een patriot zegt 'ik houd van Nederland en Duitsers houden van Duitsland, Fransen houden van Frankrijk, en Belgen houden van..." Nou ja, die laatste is natuurlijk een slecht voorbeeld. Laten we daar maar van maken: "En Engelsen houden van Engeland, en dat is precies hoe het hóórt te zijn."
De politiekcorrecte elite zal het vast niet op prijs stellen, maar de gemiddelde Nederlander, de gemiddelde Duitser, de gemiddelde Fransman, de gemiddelde Belg en de gemiddelde Engelsman zal het daar volkomen mee eens zijn. Wij zeggen niet dat we beter zijn dan anderen, maar we houden wel van onze cultuur en zijn trots op onze geschiedenis. Jarenlang mochten we dat niet hardop zeggen, maar die ban is nu gebroken. We zijn trots en durven dat ook weer hardop te zeggen.
En dat betekent natuurlijk dat het politiekcorrecte establishment onderhand echt op zijn laatste benen loopt. De elite kan de macht namelijk alleen maar in handen houden als wij bang zijn voor 'patriottisme.' Op het moment dat we die angst verliezen stort het hele kaartenhuis dat ze gebouwd hebben in de afgelopen decennia in elkaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten