Wilders gaat zij aan zij met twee sterke vrouwen de Tweede Kamerverkiezingen in

Geen categoriejan 06 2017, 8:46
De 30-jarige europarlementariër Vicky Maeijer is de verrassende nummer drie op de lijst van de PVV. Op twee staat Fleur Agema die al jaren aan MS lijdt maar het stug (en trots) doorzet. De nummer één is, natuurlijk, Geert Wilders -- mogelijk de volgende premier van het land.
PVV-leider Geert Wilders kijkt vol vertrouwen uit naar de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart. Neem het hem eens kwalijk: de PVV doet het bijzonder goed in de peilingen. De virtuele voorsprong op de VVD bedraagt op dit moment ongeveer 10 zetels. Dat zijn er nogal wat in Nederland, waar het verschil tussen de nummers één en twee toch een stuk kleiner is.
Vandaag maakt Wilders de kieslijst bekend van zijn partij. Hoewel we alle namen nog niet hebben (dat volgt later) weten we al wel hoe de top drie eruit ziet:
1. Geert Wilders
2. Fleur Agema
3. Vicky Maeijer
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/817228924526755840
Maeijer is één van de rijzende sterren in de PVV, een partij die ze al heel lang steunt, vanaf haar 18e om precies te zijn. Nu is ze 30 jaar oud en neemt ze na de verkiezingen dus plaats in de Tweede Kamer, en dan ook nog eens als de nummer drie van haar partij. Het is meteoric rise; haar politieke toekomst kon weleens bijzonder mooi zijn. En ja, dat zou buitengewoon verdiend zijn. Hoewel ze nog steeds jong is en in augustus vorig jaar moeder werd is Maeijer namelijk al een bekende naam in Brussel omdat ze de moed heeft om de EU steeds weer aan te pakken. Nee, mevrouw is absoluut niet op haar mondje gevallen of bang aangelegd, terwijl ze in het echte leven toch veel rustiger en zelfs een beetje "schichtig" is, alus De Telegraaf.
Eén van haar mooiste uitspraken in het Europees Parlement is deze:

"De heer Timmermans en zijn kompanen kunnen in veertien talen champagne bestellen, ze verstaan in geen enkele taal de wil van de gewone man."

Zo, die kon Timmermansje in zijn zak steken.
En dan Fleur Agema. Deze vrouw zet zich al jaren keihard in voor de PVV en staat bekend als één van de vriendelijkste Kamerleden van Nederland. Zoals Wilders het verwoordt:

"Fleur ís de PVV. Ze is erbij vanaf dag één. Ze heeft me bijgestaan in goede en slechte tijden. Ze is misschien wel het beste Kamerlid dat er bestaat en zeer geliefd bij de kiezer, ook door haar kennis van de zorg."

Agema en Maeijer zijn loyale en trouwe PVV'ers. Jaren geleden, toen Wilders zich net had afgescheiden van de VVD, gingen ze op pad om samen handtekeningen in te zamelen voor zijn nieuwe partij. Toen stond de partij nog op 1 zetel in de peilingen. Nu zijn dat er een stuk of 33. Agema heeft een belangrijke rol gespeeld in de opkomst van de PVV en in het sociale gezicht van de partij wat de zorg betreft.
Persoonlijk sympathiseer ik buitengewoon met Agema vanwege haar ziekte. Eén van mijn ooms leed decennialang aan MS en overleed er uiteindelijk aan. Op jonge leeftijd heb ik dus gezien (en gehoord) wat zo'n ziekte met een mens kan doen; hoe je van sterke vent kunt veranderen in een dunne man (of vrouw) die de hele tijd in een rolstoel zit, afhankelijk is van anderen, en het leven eigenlijk niet meer ziet zitten. Het is mijn inziens ongelooflijk dat Agema doorzet en haar werk blijft doen... en dat ook nog eens met een goede instelling. Respect.
Natuurlijk moeten we later nog naar de rest van de kieslijst van de PVV kijken, maar deze top drie ziet er buitengewoon goed uit. Een prima zet van Wilders om deze twee vrouwen naast zich te plaatsen; de uitstraling van de PVV wodt zo toch wat vriendelijker, wat belangrijk is voor een partij die haar best gaat doen om de volgende premier van Nederland te leveren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten