Wilders pakt Rutte keihard aan: "Wat een slapjanus. Nederland heeft minder Islam én minder Rutte nodig!"

Geen categoriejan 29 2017, 18:00
PVV-leider Geert Wilders is niet te spreken over de kritiek van Mark Rutte op de moslimban van Donald Trump. Zoals bekend zette de nieuwe Amerikaanse president enkele dagen geleden zijn handtekening onder een maatregel waardoor mensen uit zeven islamitische landen Amerika de komende drie maanden niet binnenkomen.
Zoals wij eerder vandaag al berichtten vindt Rutte deze maatregel onjuist en ongepast. Hij wordt daarin gesteund door de Duitse bondskanselier Angela Merkel die ervan overtuigd is dat "ook de noodzakelijke en vastberaden strijd tegen het terrorisme het niet rechtvaardigt mensen van een bepaalde herkomst of met een bepaald geloof op voorhand als verdacht te bestempelen."
Het zal niemand verbazen dat Geert Wilders daar net een beetje anders over denkt. Gisteren gooide hij deze infographic al op Twitter waar onder meer in staat dat de PVV voor een algeheel verbod op "immigratie uit islamitische landen" is.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/825315245669416960
Vandaag voegt Wilders daar aan toe dat Mark Rutte een "slapjanus" is omdat hij Trumps inreisverbod niet steunt:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/825688494479654913
Dit kon weleens één van de belangrijkste onderwerpen van de verkiezingscampagne worden. Rutte zal zichzelf neerzetten als een immigratiecriticus (wat hij niet is: de man is voor onbeperkte open grenzen, dat heeft hij de afgelopen jaren bewezen) met het hart op de juiste plek, terwijl Wilders zichzelf zal presenteren als een absolute grenshavik die er geen enkele islamitische immigrant bij wil. Op 15 maart zal de kiezer zich uitspreken over dit onderwerp door op één van beide heren te stemmen -- of misschien op heel andere partijen die wéér een andere opvatting hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten