Zogenaamd rechtse Telegraaf verklaart hele familie Trump de oorlog

Geen categoriejan 30 2017, 10:00
In het verleden was het not done om de kinderen (ook de volwassen kinderen!) van Amerikaanse presidenten aan te vallen. Blijkbaar gelden dat soort regels niet voor de familie Trump. Trump is immers een Republikeinse president. Daar gelden blijkbaar nou eenmaal andere regels voor.
"Ivanka Trump krijgt de wind van voren" kopt De Telegraaf suggestief. Vervolgens schrijft de krant van, voor en door slapend Nederland:

Ivanka Trump krijgt de volle laag over zich heen, nadat ze zaterdagavond een foto van zichzelf en haar man Jared Kushner op Instagram plaatste, terwijl er op dat moment geprotesteerd werd tegen de 'moslimban' die haar vader, Donald Trump, heeft ingevoerd.

Veel Amerikanen laten daarom op social media weten het respectloos te vinden en wensen Ivanka met een sarcastische ondertoon een fijne avond.

Vervolgens worden er enkele reacties geciteerd onder Ivanka's Instagram-post. Een voorbeeld:

"Schandalig. Blijf in ieder geval even van social media, totdat de protesten opgehouden zijn, toch? Oh wacht, die zullen de komende vier jaar er nog wel zijn."

En:

"Duizenden families worden verscheurd dankzij je vader, maar dat is een prachtige jurk. Veel plezier op je feestje!"

Het zal deze mensen én De Telegraaf verbazen, maar Ivanka Trump is niet degene die bepaalt wat er gebeurt. Dat doet haar vader. Hij is namelijk president, Ivanka niet. Je kunt het oneens zijn met zijn tijdelijke inreisverbod voor mensen uit zeven islamitische landen (Iran, Irak, Sudan, Somalië, Jemen, Libanon, en Syrië), maar dat kun je Ivanka niet kwalijk nemen.
In het verleden was zoiets dan ook not done. Tegenwoordig geldt dat blijkbaar niet meer. Trump is immers een Republikeinse president en zo'n president mag op allerlei manieren worden aangevallen, ja, zelfs via zijn kinderen. Dat links dat spelletje speelt is weinig verrassend, maar het is wel schokkend dat De Telegraaf daar dapper aan meedoet. Die krant pretendeert immers redelijk rechts te zijn. Je zou er dus beter van verwachten.
Blijkbaar is die verwachting geheel onterecht. Als het over Amerika gaat is De Telegraaf net zo knetterlinks als De Volkskrant en de NOS.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten