Anti-democratisch Europees Parlement verklaart Marine Le Pen de oorlog

Geen categoriefeb 01 2017, 16:00
Komt er dan nooit een einde aan de vechtlust van de politiekcorrecte, antidemocratische elite? Nee. Nooit. Niet tot we ze compleet en totaal verpulverd hebben tenminste.
De Brusselse elite is doodsbang voor de opkomst van de zogenaamd populistische partijen. UKIP, PVV, FPÖ, Alternative für Deutschland en natuurlijk het Front National. Stuk voor stuk moeten ze het ontgelden als Brussel daar éven een mogelijkheid toe ziet.
Dit keer is Le Pen, de leidster van het Front National en één van de favoriete voor de Franse presidentsverkiezingen, het haasje. Zij wordt nu namelijk gedwongen om maandelijks minimaal 8500 euro aan salariskosten en onkostenvergoeding (welke trouwens belachelijk is) af te staan aan het Parlement. Ze wordt er namelijk van beschuldigd dat ze onterecht 200.000 euro had gekregen voor een medewerkster die, aldus het EP, eigenlijk op het hoofdkantoor van het Front National in Frankrijk werkte en dus niet op het EU-parlement.
Linkse media als het Algemeen Dagblad vinden dat natuurlijk ge-wel-dig. Ja, ja, ze besteden er een enorm groot artikel aan, alles om haar -- en daarmee Nederlandse populisten -- in diskrediet te brengen.

Nu de deadline is verstreken, houdt het parlement voorlopig de helft van haar bruto maandsalaris (8484 euro) in, de volledige maandvergoeding voor kantoor (4320 euro) en de helft van haar dagvergoedingen. Dat is 306 euro voor elke dag dat ze in het parlement aanwezig is. Volgens bronnen in het parlement heeft de accountant haar woensdagmorgen schriftelijk van de 'administratieve maatregel' op de hoogte gesteld. Haar loon wordt meteen deze maand gehalveerd, de kantoorvergoeding kan pas in maart worden ingetrokken.

Vervolgens voegt de linkse krant daar aan toe dat het Europees Parlement "ook nog wacht" op 41.554 euro die ze hoegenaamd onterecht in rekening had gebracht voor een lijfwacht. Volgens het EP mocht dat geld alleen uitgegeven worden aan een 'echte' medewerker. Wat boeit het Brussel dat mevrouw Le Pen dagelijks bedreigd wordt en dus niet zeker van haar leven is. Jammer dan, Marine! Je hoort ze bijna denken: 'Met een beetje mazzel komt er een Volkertje langs.'
Het artikel gaat maar door en door en door. Er wordt alleen maar aandacht besteed aan de beschuldigingen van het Brusselse establishment. Als je niet beter wist zou je zweren dat ze veroordeeld is door een rechter en dat ze een enorme lijst aan misdrijven op haar kerfstok heeft.
Maar dan komt een heel korte laatste paragraaf. Lees die even rustig door:

Le Pen doet de zaak af als ,,politieke manipulatie'' en zegt een rechtszaak aan te spannen. Maar die heeft geen opschortende werking, meent het parlement.

Wat? Er is dus geen rechter aan te pas gekomen en Le Pen zegt zélf dat ze een zaak aanspant omdat het onterecht is? Kwam het niet bij onze vrienden van het mediakartel op om dat eerder -- zeg ergens in de eerste paragraaf -- te vermelden? Natuurlijk niet. Het doel is immers om haar te beschadigen. Net als elke andere redactie weet de redactie van het AD dat de meeste lezers de laatste paragraaf links laten liggen. Ze skimmen het nieuws en lezen maar al te vaak alleen de titel en de eerste paragraaf of twee. Ze lezen dus alleen maar dat het EP zegt dat ze misbruik heeft gemaakt van de regels en dat ze geld terug moet betalen. Le Pen is onbetrouwbaar en een uitvreter, zal de gemiddelde lezer concluderen, puur en alleen omdat haar verweer alleen even kort vermeld wordt in de laatste paragraaf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten