DENK-kandidaat Farid Azarkan valt PvdA keihard aan en krijgt enthousiast applaus van moslimjongeren

Geen categoriefeb 18 2017, 12:38
Islamitische jongeren zijn helemaal klaar met de PvdA en gaan massaal voor DENK.
Nog niet zo lang geleden stemden allochtonen in Nederland massaal PvdA. Bijna zonder na te denken maakten Marokkaanse en Turkse Nederlanders het hokje van de PvdA rood op het stembiljet, omdat deze partij opkwam voor hun belangen en agressief campagne voerde onder moslims. Die tijd is nu definitief voorbij, als we een video op de DENk-Facebookpagina mogen geloven waarin de nummer twee van DENK, Farid Azarkan, debatteert tegen PvdA-Kamerlid Mohammed Mohandis. Het debat was georganiseerd door jongerenplatform Young New-West, dat zich inzet voor jongeren in de Amsterdamse wijk Nieuw-West waar voornamelijk moslims wonen.
PvdA'er Mohandis probeert nog in een goed blaadje te komen bij het publiek, maar de aanwezige jongeren geven duidelijk de voorkeur aan Farid Azarkan. Vooral diens keiharde aanval op de PvdA wordt met gejuich en applaus ontvangen (op 1:30 in de video):

"Het was uw collega Rob Oudkerk die zei 'kutmarokkanen'. Het was uw collega Diederik Samsom die zei 'Marokkanen hebben een etnisch monopolie op overlast'. Het was uw collega Hans Spekman die zei 'Marokkanen moet je vernederen voor de ogen van hun eigen volk'. Het was uw collega Lodewijk Asscher die een vals onderzoek heeft gedaan waardoor een heleboel mensen hier als sympathisant van IS worden weggezet."

De zaal gaat helemaal los, en Mohandis heeft nauwelijks een weerwoord. En dat is ook niet zo gek: de PvdA ís namelijk ook hypocriet op dit vlak. Door jarenlang de ogen te sluiten voor de problemen van immigratie en de islam, heeft de PvdA haar traditionele blanke arbeiders-achterban totaal van zich vervreemd. De laatste jaren probeert de partij die achterban terug te winnen met stoere praat over criminele Marokkanen. Kijk, zo werkt het natuurlijk niet. Die blanke arbeiders stemmen inmiddels geen PvdA meer, en gaan dat ook nooit meer doen. En met 'stevige' retoriek over Marokkanen stoot de PvdA ook nog eens de allochtone achterban af.
Het is dus geen wonder dat het aanwezige publiek het verhaal van Azarkan een stuk sterker vindt dan dat van Mohandis. Ook de peilingen wijzen uit dat er meer dan twee keer zoveel Marokkanen op DENK gaan stemmen, als op de PvdA. Maar liefst 40 procent van de Marokkaanse Nederlanders is van plan om op DENK te stemmen, terwijl de PvdA het met 17 procent moet doen. Het ziet er dus slecht uit voor de Partij van de Arbeid. De achterban van autochtone arbeiders zijn ze volledig kwijtgeraakt aan de PVV en de SP. Nu raken ze de allochtone achterban kwijt aan DENK. De enigen die nog PvdA stemmen, zijn hoogopgeleide babyboomers uit de Grachtengordel, en een paar bejaarden die nu eenmaal hun hele leven al op de PvdA stemmen. Wat een afgang.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten