Derde peiling in 24 uur waarin Wilders rake klappen krijgt: 6 zetels eraf, en VVD is nu de grootste

Screenshot YouTube video
Foto: Screenshot Tweede Kamer

I&O Research brengt vandaag hun nieuwste peiling uit voor de Tweede Kamerverkiezingen, en die bevat niet bepaald goed nieuws voor PVV-leider Geert Wilders. De man stond vorige week nog aan het hoofd van de onbetwist populairste partij van Nederland, maar deze nieuwe peiling maakt een einde aan die positie: de PVV keldert van 26 naar 20 zetels, terwijl de VVD op 24 zetels de nieuwe grootste partij van het land wordt.

Het gaat niet goed met de PVV in de peilingen. Zondag liet Maurice de Hond al zien dat de PVV twee zetels zou dalen, maar peilingen van EenVandaag en Kantar (voormalig TNS NIPO) donderden daar nog eens overheen: ze gaven aan dat de PVV snel populariteit aan het verliezen is, en het vandaag met respectievelijk vijf of acht zetels minder zou moeten doen dan twee weken geleden.

Een nieuwe peiling van I&O Research van vandaag ziet die trend ook, en laat Geert Wilders dan ook fors inleveren: de PVV verliest zes zetels en eindigt op 20 zetels in de peilingen. De VVD verliest één zetel, en gaat van 25 naar 24. Maar dat is wél genoeg om nu de grootste partij van het land te worden. Saillant detail: de PVV is bij I&O nog maar één zetel groter dan GroenLinks, dat goede zaken doet. D66 zou daarentegen nu op gelijke hoogte met de PVV zijn gekomen.

C4tbIzPWAAAiG5N.jpg large

Verder ziet I&O ook dat de PvdA onder Lodewijk Asscher langzaam aan het opkrabbelen is van de diepe dalen die ze vorig jaar nog registreerden, en zou ook de Piratenpartij nieuw binnenkomen in de Tweede Kamer met één zetel.

Kortom: nog een peiling die laat zien dat Geert Wilders moet beginnen met campagnevoeren, en er niet zomaar op kan vertrouwen dat de PVV tijdens de gehele verkiezingscampagne de grootste partij in de peilingen is en zal blijven. De flyeractie in Spijkenisse aankomende zaterdag is hard nodig, maar eigenlijk moet de PVV elke dag in elke stad aan het flyeren zijn, zoals ook de andere politieke partijen.

Gaat Geert Wilders dat lukken? We gaan het merken de aankomende weken. Maar voor nu ziet de situatie er echt niet goed uit voor zijn partij…

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

104 reacties

 1.   

  Laten we niet vergeten dat de grootste tegenstander van Geert Wilders de media zijn die hem nu dagelijks demoniseren en mensen tegen hem opstoken.

  Deze z.g “mainstream” media heeft nog altijd grote invloed op de publieke opinie en dat zal zeker merkbaar zijn in de peilingen.

  Naar mijn idee moet Geert Wilders en de PVV veel meer in TV en radio programma’s verschijnen om hun standpunten te verduidelijken en zo een tegenwicht bieden aan de dagelijkse anti-PVV propaganda in de media.

  Zoals b.v het uitstekende interview van afgelopen zondag door Geert Wilders en het uitstekende interview van Bosma van vandaag in het AD.

  Interview met Bosma.
  http://www.ad.nl/binnenland/zogenaamde-antiracisten-vernachelen-onze-cultuur~a3591e04/

  1.   

   Toen de PVV volgens de peilingen 35 zetels en meer zou halen waren de media ook reeds “de grootste tegenstanders” van de PVV. En het is trouwens reeds zo sinds onheuglijke tijden. In andere woorden, als de PVV nu wat van zijn aanhang zou verliezen dan kan men maar bezwaarlijk de media als boosdoener aanwijzen.
   Wilders & Cº zouden meer staatsmanschap moeten “uitstralen” zo staat nu hier en daar te lezen. Inderdaad. Fotootjes manipuleren [tram Rotterdam, Pechtold] mag enerzijds studentikoos lijken, anderzijds verwacht de goegemeente wel wat anders van “staatslieden”. Fotootjes manipuleren komt echt niet als vertrouwingswekkend over, hoor. Bovendien, dergelijke praktijken doen velen onder ons terugdenken aan de goede tijd van de Sovjet-regimes.
   Kortom, twee blunders van formaat in nauwelijks een week, en de desastreuze gevolgen werden meteen zichtbaar. Enige zelfkritiek lijkt mij dus wel gepast te zijn.

   1.   

    https://twitter.com/dh_wil/status/828611063860097024

    De fotoshop waar u het over heeft, waart al tijden rond op het internet en is niet van Wilders. Hij komt van Dumpert en is van 2009.

    1.   

     @Steen
     Dat doet niets af aan Alessandra’s argument dat Wilders zich als een pias gedraagt door dergelijke fotosjopjes opnieuw te verspreiden, en dat hem dit stemmen zal kosten.
     Stel je voor dat Rutte fotosjops verspreidde met Wilders in een demonstratie van neonazis. Wie zou hem dan nog als premier willen?

   2.   

    Onzin die waren niet van de PVV die stonden al jaren op internet toen hoorde je die pech knol er niet over janken.

    1.   

     Jennifer, maar waarom diepte Wilders die zieke prent op om ermee een politieke tegenstander te belasteren?
     Een fatsoenlijke politicus doet zoiets toch niet?

     1.   

      Wat jank je toch er stond toch ook een foto shoot van Wilders bij met grote borsten zelfs, daar hoor ik je niet over, en Wilders zelf zag er de humor wel van in.

     2.   

      Nou ja over fatsoen gesproken daar weet D66 alles van toch, een pilletje voor n bepaalde leeftijd is bij die partij wel te halen toch.

     3.   

      Humbert
      Omdat Pechtold op die demo was waar de hamas vlaggen hem vrij letterlijk in het gezicht hingen! En er stond bij die Dumpert foto toen Wilders hem herplaatste ook nog wat bij, maar ja, dat vergeet men gemakshalve. (iets met toekomst).

   3.   

    Alessandra, de uitspraak van de D66 wethouder was zeker geen misser afgelopen week dan? Amsterdam af wille zonderen van d rest van Nederland kom op zeg, je doet net zo hard mee aan het demoniseren als de rest. Wat jij hier neer geplant hebt hoeft men ook niet serieus te nemen.

    1.   

     Alessandra; Toen Wilders afgebeeld werd als Adolf Hitler, hoorde je daar maar weinigen over, zelfs in de tweede kamer zat men erom te gniffelen, waar Pechtold en meerderen Wilders al niet voor uitgemaakt hebben, dat is niet meer op een hand te tellen, maar dan wordt er alleen maar gezegd dat hij dat aan zichzelf te danken heeft, pure lariekoek natuurlijk, je kunt het met standpunten oneens zijn, maar als je klappen gaat uitdelen, dan moet niet gek opkijken als je dan ook zelf klappen krijgt. Want wie kaatst kan de bal verwachten, toch ?

 2.   

  Tja wanneer het stokpaardje van de VVD het Ministerie van Veiligheid en Justitie te sprake komt, is er natuurlijk een tegengeluid te horen waarvan men het nodige kan denken.

  Semi-geheim debat over de Nationale Politie | Deel 1

  Kruimelmisdaad

  De Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) organiseerde afgelopen zondag een semi-geheime debatmiddag in de ‘De Balie’ te Amsterdam. Een lange middag met veel deftig gebral over burgermisdaad ofwel kruimelcriminaliteit. Dit vergeleken met de levensingrijpende misdrijven die dagelijks, massaal in alle gerechtsarrondissementen door criminele rechters en raadsheren, ten voordele van deze >>> elite-economie, op de eenvoudige burgerbevolking wordt toegepast. Verder lezen onder de video…

  http://nicovandenham2.blogspot.nl/2017/02/semi-geheim-debat-over-de-nationale.html

 3.   

  Ongeloofwaardig.

 4.   

  ‘PvdA Boef Rob Gijzel’ bekent kleur:Huurnood huizenhoog door Kabinet Rutte.
  (van onze VVD en PvdA Bestuur-Gangster redactie)

  AMSTERDAM-NOIR- Is dat Normaal? ‘Oplichter Plasterk’ neemt plaats in van ‘Aasgier Blok’ om ‘Jan met de pet’ zijn huis uit te smijten(Video).
  Maar Rob van Gijzelliefst 375.000 woningen die nu nog onder de sociale huursector vallen, moeten op de vrije huurmarkt worden aangeboden volgens de ‘VVD-Vastgoed-Maffia’ van Rutte. Dit terwijl de wachttijd voor ‘Jan met de Pet’ nu al in bijv. Adam oploopt tot 17 jaar en de AOW naar de 70 jaar. Deze waanzinnige en onmenselijke maatregel is ’noodzakelijk’ zo stellen de ‘Rat in pak makelaars’(Video) van de ‘VVD&D66-Maffia-vereniging NVM en VGM NL’, de beroepsvereniging van de ‘Maffia-vastgoedmanagers’. Nieuwe woningen bouwen moet ook, maar daarmee alleen wordt de woningnood onder middeninkomens niet snel genoeg opgelost en wat de laagste Klasse betreft die kan gewoon op straat gaan liggen brallen. Zij weigerde overigens openbaar te maken hoeveel zwarte poen zij in de VVD Verkiezing ‘s kas hebben gestort zodat Rutte NL kan overspoelen met zijn abnormale ‘IK SNAP HET ‘ ‘dr. Goebbels propaganda-spotjes’.

  https://youtu.be/toSqkpYsfBU

  Even een teiltje halen na het horen van de eerste zinnen.

 5.   

  als je alle peilingen moet geloven die kloppen ook geen meter ik heb het gevoel dat alleen op plaatsen gebeur waar veel linksen zitten

 6.   

  Het is duidelijk dat de gerennomeerde peilingbureaus – en ik luister niet naar de gefrustreerde populistische PVV-complotdenkers – een dalende trend optekenen. Hoogstwaarschijnlijk is dit de “exodus” van proteststemmers. Zij begrijpen dat het geen zin heeft om te stemmen op een partij waar de wil en wet van één man heerst, die ook nog eens een strafblad heeft. Dus terug naar hun oude, vertrouwde partij.

  Als deze teloorgang doorgaat, voorzie ik ernstige problemen – een roemloze aftocht voor de populisten in maart. En dit is significant, want ik wil wel eens weten welke bom er ontploft op het forum, als de populistische droom (populus = volk) aan diggelen ligt.

  1.   

   Nou guus je hoeft ook niet naar de zogenaamde complot denkers die alleen in jou hoofd rond wanen toch. Ik wens jou en nog wat van die figuren dan veel succes na maart in het nieuwe islamitische Nederland. Je gaat vanzelf wel na een tijd een toontje lager zingen met je bijbel in de hand. Want die gaat straks zeker verboden worden als hun het hier voor het zeggen hebben,en je baard mag je ook vast laten groeien als de islamitische fascisten de dienst hier uit maken.

   1.   

    Welneen, joh. De VVD gaat er alles aan d9en om onze cultuur te behouden.

    1.   

     Ha ha ja vast wel dacht niet dat je nog in sinterklaas zou geloven maar oke.

   2.   

    Als er een iemand fascist is, dan ben jij dat wel. Daar gaat al je hoop. Geniet de komende 4 jaar van de volgende titel: ” de boze burger “.

    Ik heb echt medelijden met je. Je bent helemaal vol met haat.

  2.   

   ‘Wanneer u wordt veroordeeld voor een overtreding krijgt u pas een strafblad als er sprake is van een vrijheidsstraf, een voorwaardelijke straf of een opgelegde boete van minimaal 100 euro. ‘

   https://www.ls-advocatenstrafrecht.nl/vraag-5-Wanneer+krijg+ik+een+strafblad?

 7.   

  Het spelen op het ‘bandwagon-effect’, daar gaat ie weer.

 8.   

  Voor de vele reageerders hier die in de PVV-bubbel zitten, zal het wel weer aan de peilbureaus liggen dat de PVV zakt.
  Buiten de PVV-bubbel is er echter nog een hele grote wereld. Wie daarin zit, verbaast zich helemaal niet.

  Het werd gisteren al elders uitgelegd door iemand die het onderzocht heeft: veel potentiële PVV-kiezers stemmen liever op een partij die niet in de oppositie terechtkomt. Maar het wordt steeds meer duidelijk dat de PVV niet gaat regeren, wat deels komt omdat het partijprogramma volstrekt onrealistisch is.

  Daar komt het Trump-effect nog bij. Wilders is een aanhanger van de klungeligste president die de VS ook gehad heeft. De schandalen die Trump om zich heen verzamelt, beginnen af te stralen op Wilders. En dat doet hem geen goed.

  1.   

   We zitten wel met ruim 2.5 miljoen in die PVV-bubbel, maar dat terzijde.
   Als de PVV niet in de regering komt, dan ligt dat niet aan de PVV, maar aan het cordon sanitaire ( lees stille staatsgreep) wat bij voor baat al om de PVV gelegd is.
   En het is nu toch ook al duidelijk gemaakt dat niet Geert Wilders de schuldige was bij het verlaten van het Catshuis maar het CDA. Maar het bekt blijkbaar nog steeds lekker om te zeggen dat Geert Wilders niet zal gaan regeren. Wij weten dat mocht dat gebeuren het aan al die partijen die de PVV allen al bij voorbaat uitgesloten hebben. Hoezo durven VVD CDA D66 nog om die D nog in hun partij te durven houden, want ze vegen hun kont af met Democratie. Ik zie die D bij hun alleen nog maar als de D van Dictatuur.

   1.   

    Het hoogste aantal stemmers dat de PVV ooit haalde was 1, 4 miljoen in 2010 bij de tweedekamer verkiezingen. Daarna werden het er steeds minder. Die 2,5 miljoen is een droom van Wilders.

    1.   

     Dat is eerder de nachtmerrie van u heb ik z’n vermoeden.

    2.   

     Inderdaad, de kans dat Wilders meer dan 1.5 miljoen stemmen haalt is gering.

   2.   

    @Ria
    Het is volstrekt gebruikelijk dat 2,5 miljoen kiezers of zelfs het dubbele daarvan niet zijn vertegenwoordigd in de regering. Dat kan ook niet anders.

    Verder sluiten veel partijen de PVV inderdaad uit en dat is heel praktisch: waarom met een partij onderhandelen als je van tevoren weet dat de verschillen toch onoverbrugbaar zijn?

    De PVV doet het zelf ook. Een jaar geleden heeft Geert de VVD onder Rutte al uitgesloten om mee samen te werken, maar daar hoor je PVV-stemmers nooit over.

    1.   

     tuurlijk @beuk , binnen de linkse democratie sluit je 2,5 miljoen mensen buiten , dan denk je er nog niet aan om te proberen toch maar in gesprek te gaan , liever zoek je het wat lager bij een miljoen , en laten dat nu net het aantal moslims zijn hier !.

     dus straks krijgen wij VVD, GroenLinks, D66 en Denk .

 9.   

  is gusstafff een pvv hater

  1.   

   Nee.

   1.   

    Zeker wel. En Guusje is ook nog een linkse trol die net doet of hij een SGPer is..

   2.   

    Niet liegen guustaaf jij bent wel zeker een PVV hater. Dat heb je hier wel laten zien en hoe.

 10.   

  We zullen zien, wat deze peilingen waard zijn, maar ik vind het eigenaardig. VVD en PvdA worden van álle kanten aangevallen om hun beleid en tóch “groeien” ze weer, volgens de pijlers. En tegen de verdrukking in. Daar moét wel iets meer achter zitten en dat zal niet fraai zijn. Het is n.m.s.o. een linkse tactiek, om het rechtse kamp moedeloos te maken zodat rechts, met het hoofd in de schoot, de verkiezingen maar de verkiezingen te laten, omdat het tóch niet helpt. Ik dénk echter, dat het dit keer niet zal werken. Volgens berichten vullen vele ge-enquêteerden expres een voor hen foutieve partij in én nodigt De Hond uit zijn bestand bewust minder PVV’ers uit dan tevoren. Hij wéét immers het stemgedrag van zijn “kliënten. De overige peilers volgen vervolgens De Hond.
  Maar dit alles geschreven hebbende: We zullen het op 15 maart zien!

  1.   

   cmsuijkerbuijk

   In de media worden Pechtold en vooral Klaver bewierookt en dat zal zeker doorwerken in de publieke opinie.

  2.   

   hier lijkt het wel op !, partijen waar de burger tot eind verleden jaar niet over te spreken was , stijgen nu met stip !.

   ligt het aan al die miljarden, die zij ons met opbod beloven ?, ook dat kan ik mij niet voorstellen immers bij elke naderende verkiezing , beloven zij zoveel waarna de burger de deksel op de neus krijgt !, en hij/zij er op achteruit gaan !.

   wat zeker op moet vallen is !, dat de economie volgens het CBS stijgt de lonen stijgen , met een paar tientjes per maand , en de burger gaat (volgens hen) voor honderden of duizenden euro’s aankopen doen!, zo goed gaat het .

   en dat allemaal binnen een maand , vreemd ?.

  3.   

   Suijkerbuijk schrijft:
   “Volgens berichten vullen vele ge-enquêteerden expres een voor hen foutieve partij in ”

   Interessant. Waar staan die berichten? Is het een complot?

   1.   

    ach @beuk , de burgerij is en wordt bang gemaakt met het gegeven dat , internet gegevens makkelijk te achterhalen zijn .

    tja en je zal maar jong zijn , met een koophuis en een baan !, dan ben je bang dat jou voorkeur op straat komt te liggen ,in deze gedrogeerde linkse samenleving.

    ineen ben je ,je huis kwijt ,je huwelijk op de klippen en zonder werk , wie wil dan nog via een peilbureau , zijn gegevens over straat zien gaan ?.

    een complot zeker niet!, nuchter verstand vast wel !.

    1.   

     @ Zomaar, ik ben absoluut niet bang om mijn mening te verkondigen op internet. Het kan mij ook geen ene moer schelen of mijn werkgever er eventueel anders over denkt. Als mijn voorkeur op straat komt te liggen, dan sta ik er nog steeds achter. Ik stem gewoon op de PVV, wat anderen daarvan vinden kan mij niet weerhouden. Voorlopig hebben de gevestigde partijen, de AOW leeftijd verhoogd, de huren, de belastingen, btw op artikelen, immigratie enz. Verlaagd, hebben ze, het aantal banen, het woongenot in grote steden, de salarissen, de ouderenzorg enz. Wat er aan geld over de balk wordt gesmeten, door de regering aan zorg voor allochtonen is schrikbarend. Van dat geld, kan iedere bejaarde in Nederland in een luxe zorgcentrum wonen.
     Als bijvoorbeeld alle lichtgetinte mafkezen, die hier de boel verpesten en uitvreten eruit gegooid worden, dan kunnen werkende autochtonen allemaal in een mooi huis wonen, met een zwembad en dure auto voor de deur.
     Iedereen houdt dan netto veel meer poen over en wordt werken weer leuk.
     Ga maar eens een paar dagen in Luxemburg kijken, daar wonen de mensen veel beter en schoner dan hier. Dat omdat daar niet zoveel Marokkanen wonen, die er een teringzooi van maken en leven op kosten van de belastingbetaler.

     1.   

      Hoop toch wel dat je PVV gaat stemmen dan toch na dit pleidooi wat volledig op waarheid berust. Dat zal die linkse stumpers hier ook niet bevallen.

 11.   

  Manipuleren van de bovenste plank! Nog even en de PvdA staat bovenaan.

 12.   

  De PVV maakt 0% kans op regeringsdeelname laat staan wilders als premier. Gaat niet gebeuren mensen, elke stem op de PVV is de facto een verloren stem, ik weet dat sommigen onder jullie dit heel erg vinden, maar wen er maar aan, zou ik maar zeggen.

  Bovendien zal hij niet hoger dan 20 zetels scoren. zijn kiezers moeten dan ook de komende 4 jaar de titel ” boze burgers” dragen.

  1.   

   tja waarom hebben vele burgers dan hun ongenoegen kenbaar gemaakt de afgelopen vier jaar , als er nu toch weer meer van hetzelfde komt .

   de grenzen zijn open , en blijven dan open , de zieken en ouderen zijn uitgekleed en blijven uitgekleed , de werkman moet tot 67, en zal binnen deze vier jaar nog langer moeten .

   als een ding zal beter worden , die hierheen gekomen gelukszoekers gaan extra verwend en geknuffeld worden , dat dan weer wel !.

   1.   

    Met dat laatste is die zogenaamde nederland dan wel weer gelukkig als islamiet toch.

  2.   

   @Nederland

   Dan maar een boze burger. Eentje die gewoon PVV gaat stemmen omdat u en uw gelijken deze realistische burgers weg zou willen houden bij de stembus.
   Gaat echt niet gebeuren, daar is het internet veel te machtig voor geworden.

   1.   

    @ Toetssteen

    Jouw stem is een verloren stem. Ik wil jou niet overtuigen om niet op de PVV te stemmen. Alleen wil ik mensen als jij op de hoogte brengen dat de PVV niets voor jou kan betekenen en jouw stem een verloren stem is. Dat is een feit. We zullen dat nog eens na 15 maart zien.

    1.   

     tja @nederland , dat krijg je hier binnen jullie democratie !!.

     of moet ik schrijven een linkse dictatuur .

     links bolwerk kan ook !.

 13.   

  Er kunnen gerede twijfels aan deze peiling worden gehecht. I&O Research werkt met een vast panel waaruit steeksproefsgewijs mensen om hun mening worden gevraagd. Bekend is dat met name betrokken burgers met een progressief-liberaal profiel deelnemen aan dergelijke panels. De scores van GroenLinks en D66 (19 respectievelijk 20 zetels) zijn bijzonder hoog. Maar verbazen niet, kijkend naar de samenstelling van het panel van I&O Research.

  1.   

   De samenstelling van het panel is niet zo heel belangrijk, als elke groep maar voldoende vertegenwoordigd is om een goed beeld te vormen van de trends. De Hond heeft ongetwijfeld veel meer PVV stemmers in zijn bestand, maar het gaat om de trend onder die stemmers. Niet om de absolute aantallen . En de trend voor de PVV is bij alle peilers naar beneden de afgelopen weken. Dat zal ongetwijfeld wel kloppen. Maar bij de Hond scoren ze nog 30 en nu bij i&o 20. De waarheid zal wel in het midden liggen. Als deze trend zich doorzet gaat Wilders onder de 20 eindigen en wordt hij niet eens de 2e partij. Ik hoop dat Baudet in de kamer komt en de rol van Wilders de komende jaren gaat overnemen. Wilders zal nooit gaan regeren en is gewoon 20 zetels verlies voor rechts, waardoor we weer 4 jaar met links beleid opgescheept zitten.

 14.   

  Ja. Elk peilingbureau in Nederland staat onder controle van de linkse elite en Maurice de Hond is een door de PvdA betaalde peiling trol. Behalve als ze dikke winst optekenen voor de PVV, dan zitten ze wel goed.

  1.   

   @Gustaafff
   Zoals ik al schreef: Het is n.m.s.o. tactiek. En ga de diverse bureaus maar na, tot welk kamp zij behoren: Links. Zij hebben dus 100% belang!
   Peilingen zouden gewoon 1 maand vóór verkiezingen niet meer toegestaan moeten worden, zodat geen dubieuze praktijken (meer) plaats kunnen vinden en mensen niét door eventuele valse voorstellingen van de werkelijkheid, beïnvloed (kunnen) worden! En dat mensen gedwongen worden, zélf eens na te denken, daar worden ze ook niet slechter van!!!

   1.   

    @cmsuijkerbuijk, zij hebben er juist géén belang bij. Als ze een peiling foutief noteren, ondermijnt dat de geloofwaardigheid van de peiler. Verder denk ik wel dat peilingen het stemgedrag van kiesgerechtigden kunnen beïnvloeden en dat moeten we niet willen.

    1.   

     @Gustaafff
     Al deze bureaus hebben het elke verkiezing al mis gehad. Dat heeft dus geen invloed op hun zogenaamde “goede naam”. Hun steekproeven en enquêtes worden tóch wel door de MSM (Want dié gebruiken die resultaten) gepubliceerd. En de kiezer is over het algemeen kort van geheugen!

 15.   

  Het lijkt mij zéér onwaarschijnlijk, mocht dit het geval zijn dan zijn de genen die zich laten bevragen door de peilbureaus nog grotere draaikonten dan dit kabinet, en ook dat is zeer onwaarschijnlijk, bovendien verdienen ze dan niet beter om als slachtvee gebruikt te worden door de EU en de islam.
  U bent gewaarschuwd !

 16.   

  Wat opvalt is dat degenen, die zo ontzettend bang zijn voor een grote PVV, nauwelijks meer moeite doen om te verhullen dat zij de kluit grotelijks aan het belazeren zijn.
  Zij hopen dat de mensen dom genoeg zijn om enkel op groeiende partijen te stemmen… dus geven zij nu verlies voor de PVV aan… terwijl de vorige week nog met stip de allergrootste was.
  Wie enigszins slim is stemt niet op een partij omdat die groeit, of alreeds verreweg de grootste is… maar omdat die partij verwoordt en uitdraagt wat men zelf relevant en belangrijk vindt.
  Zou die partij bij wijze van spreken maar 1 zetel (over)hebben, dan nóg stemt een integere kiezer daarop… want geweten is geweten en waarheid is waarheid.
  De echte PVV-er verblikt of verbloost daarom niet bij deze peilingsberichten.
  Het is zoals het is… waar of niet… dat dondert niet… want het is meneer Wilders die zegt wat JIJ denkt.
  Ligt dat anders… en stem je net zo gemakkelijk ook op een andere partij… dan heb je een ruggengraat van nat karton en kan de PVV jou, als door de wind en omstandigheden bewogen rietstengel, missen als kiespijn.
  In deze tijd, die zoveel gevaren herbergt, hebben we krachtige mensen met stevige overtuigingen nodig en geen windvanen.
  Overigens meen ik me te herinneren dat een paar jaar geleden, toen de SP het een tijdlang héél goed deed… die partij ook ineens… als een donderslag bij heldere hemel, enórm begon te verliezen in de peilingen.
  Kennelijk was zo’n sterke SP toen niet welgevallig in PvdA-ogen… en dééd men er iets aan.
  Het is jammer ( eufemisme) dat je vandaag de dag steeds met bedrog en gesjoemel rekening moet houden.
  Het enige dat je kunt doen, is zelf loyaal blijven aan wat je meent dat loyaliteit en bijval verdient.

  1.   

   verleden week kwam in het nieuws , dat er met de uitslag van de stemmen makkelijk geknoeid kan worden .

   en verklaart waarom ik vier jaar terug bijna van de stoel donderde van verbazing , dat niet de PVV de grootse bleek te zijn , toch de VVD en de PvdA.

   tja is er geknoeid? , denk het wel !.

   word er nu geknoeid ?, denk het wel !, nu met de peilingen en straks met de uitslag .

   wij hebben niet alleen een diversiteit aan culturen binnen gehaald , toch ook de gebruiken van hen !.

  2.   

   Trump zei dat alle peilingen en berichten die voor hem ongunstig zijn als fakenieuws kunnen worden beschouwd.

   Dit patroon zie je hier ook: de PVV-aanhang bevindt zich in een bubbel waar onwelgevallig nieuws niet kan doordringen. Dus als Wilders stijgt in de peilingen is er sprake van groot geloof in het waarheidsgehalte en grote vreugde. Bij tegenvallende peilingen wordt opkomend ongenoegen bestreden met de verzekering dat ze door ‘Links’ zijn gemanipuleerd.

   Zo houd je rust in de ziel.

   1.   

    Humbert Humbert

    De media hebben de oorlog verklaard aan Trump verspreiden ook dagelijks allerlei “nep nieuws” en roddels over hem. Op die manier proberen ze hem te ondermijnen.

    Onderstaand artikel geeft een 16 tal voorbeelden over “nep nieuws” over Trump dat door de media is verspreid.

    16 Fake News Stories Reporters Have Run Since Trump Won
    http://thefederalist.com/2017/02/06/16-fake-news-stories-reporters-have-run-since-trump-won/

    1.   

     De bron is wel heel erg betrouwbaar voor het detecteren van fakenieuws, Ritter.
     Wie denk je in de maling te nemen?

    2.   

     @Ritter
     Er bestaan inmiddels inderdaad aardig wat fakeberichten over Trump. Trump zelf verspreidt echter ook zelf op grote schaal fakeberichten:

     – Vóór zijn verkiezing beloofde hij om zijn belastingaangifte openbaar te maken als hij eenmaal president was. Nu hij eenmaal president is, weigert hij dit.
     – Trump publiceerde een lijst van aanslagen in Europa die volgens hem door de pers waren verzwegen om politieke redenen. Die aanslagen waren echter helemaal niet verzwegen.
     – Het aantal moorden in de VS is in 47 jaar niet zo hoog geweest. Is echter totale onzin.
     – Tijdens de verkiezingen zijn er 3 tot 5 miljoen illegale stemmen uitgebracht.
     -Trumps woordvoerster verzint een aanslag in Bowling Green, die helemaal niet heeft plaatsgevonden.
     – Een van Trumps verkiezingsbeloftes was om zijn zakelijke belangen af te stoten. Hiervan is in de praktijk heel weinig terecht gekomen.

  3.   

   Je hebt gelijk,ik heb mij nog nooit wat van die peilingsbureaus aan getrokken, voor mij staat het al langer vast op wie ik ga stemmen, maar het is een trend wat je iedere 4jaar weer terug ziet komen, hoog laag. Mij maakt het niet uit waar de PVV op uit komt.

   1.   

    Dit is als reactie op Gielah bedoelt , zie dat ik onder die beuk sta op hem reageer ik zeker niet.

 17.   

  Een Stem op een Gevestigde Orde partij is een Stem op alle Gevestigde Orde partijen.
  ( van onze verworpenen der aarde(Les damnés de la terre) redactie)

  AMSTERDAM-NOIR- Stemadvies Stem van de Straat Amsterdam-Noir: Stem 15 maart op de Partij voor de Dieren(Video) of SP.
  Het is een vast staand feit dat narechtse populisten de verkiezingen in welke samentelling dan ook de Gevestigde Orde partijtjes met z’n allen weer met elkaar in zee gaan met als gevolg dat alles min of meer bij het oude blijft: De Rijken worden rijken en de arme worden armer. Met corrupte Cliëntelisme -‘benoemingen’ van de grootste crimineel van NL ‘Griezel-Teeven (Video) in het hoogste rechtscollege en ‘Onno- Schandknapen–Hoes’ als Top ‘COA Graaier'(Video), enz. M.a.w. er verandert niets voor ‘Jan met de pet’ en dan vinden ze het nog vreemd in Den Haag ( Misdaadcentrum Het Binnenhof van ‘Gay-King Rutte’ (Video)) dat de ‘Verworpenen der aarde- massa’ het vertrouwen in de corrupte Gevestigde Orde Politieke volledig kwijt is. Ook voor de aarde en het klimaat verandert er niets als zij aan de macht blijven en die wordt vernietigd voor de zogenaamde Winstgroei waar alleen de Ultra-Rijken en Bankier-Gangsters en de (politieke) Ratten in pak van profiteren. Tijdens de Leugen verkiezing ’s debatten beloven ze allemaal Gouden bergen aan de massa en verfoeien (video) ze elkaar voor de Show.

  https://youtu.be/6wTA7KxHxxI

 18.   

  Ik zie enige parallellen met de peilingen in de USA tijden de verkiezingen.

 19.   

  @ Gustaaf en zijn billenmaat Beukman, zijn weer in hun nopjes, bij het horen van de linkse propaganda. Dit is een afleidingsmanoeuvre, aangestuurd door de angstige zittende politiek. Dat begrijpen Gustaaf en Beukman niet, vandaar dat domme gelul van die twee zeiklullen.
  Snap niet, waarom die twee randdebielen hier steeds weer hun nichterige slinkse kolder komen verkondigen?. Ze kunnen beter naar Krapuul overstappen, want daar zitten allemaal gelijkgestemden, waar ze hun verhaal ook serieus nemen.
  Om op het niveau van die twee te komen, moet de IQ score van de gemiddelde DDS lezer met minimaal 40 punten omlaag. Dan pas begrijpen logisch denkende mensen die wartaal van Gustaaf en Beukman. Verder zijn G & B, zo content met moslims, omdat het gemiddelde IQ van die gasten niet hoger komt, dan 70. Gelijkgestemden trekken elkaar aan.. soort zoekt soort.
  Met de zogenaamde argumenten van G & B kunnen wij hier niks, omdat ze niet onderbouwd zijn met duidelijke voorbeelden. Als links ongelijk krijgt, dan gaan ze totaal uit hun stekker, terwijl rechts rustig blijft en met goede voorbeelden komt om de boel te verduidelijken.

  1.   

   Mar020’s intellect kunnen we ook niet prijzen. Het was immers de meneer die marokkanen in een opvoedka,p wilde stoppen, met af en toe een “ram”. Steek je hand eens in eigen boezem, kerel.

   1.   

    Het was aardig geprobeerd Wim. In de huid kruipen van een SGPer maar ondertussen alleen maar linkse praatjes ophangen en je medetrol Beukman naar de mond praten.

    Uiteindelijk overspeelde je gisteren je hand. No way dat jij een SGPer bent.

    1.   

     Floris, misschien moet je maar eens goed bij jezelf te rade gaan of het üperhaupt toegestaan is andermans identiteit te stellen. Je hebt die namelijk gestolen en probeert me daarmee “zwart” te maken. Gaarne stoppen dus, anders neem ik contact op met deheer Hitten, teneinde hem te berichten van de misbruik van zijn persoonsgegevens op deze website.

     Wellicht kan Michael Floris bannen. De man overtreedt immers de regels.

     1.   

      a gossie droplul kan het niet winnen he

    2.   

     Ik stal niets. Jij deed je voor als een SGPer, vies ventje.

   2.   

    @ Gustaaf, zolang Marokkanen zichzelf op straat in winkels, enz misdragen, hebben ze opvoeding nodig. Links doet alleen maar poeliepoelie tegen moslims, daarom zijn ze onhandelbaar. Als een vervelende Mocro keihard wordt aangepakt, dan begrijpt hij het pas. Een opvoedkamp is dus noodzakelijk om dat gajes discipline bij te brengen.
    Zachte heelmeesters maken nog steeds stinkende wonden.

  2.   

   Mars 020 schreef:

   “Gustaaf en zijn billenmaat Beukman, zijn weer in hun nopjes, bij het horen van de linkse propaganda.”
   ———————————————————-
   En Gustaafff wil ons doen geloven dat hij een SGPer is.

   Hij zit hier de hele dag te trollen en mogelijk wordt hij er nog voor betaald ook.

  3.   

   Gedraag je niet zo gefrustreerd met je IQ-praatjes, @Mars. Ik heb argumenten gegeven waarom bewoners van de PVV-bubbel de peilingen niet vertrouwen en anderen wel. Zet je schouders er eens onder, en reageer erop.

   1.   

    @Beukman, gelukkig ben jij nog steeds in de minderheid. Linkse mensen, zijn dromers en leven in hun eigen wereldje. Als je demonstraties ziet, dan lopen er bij links voor het grootste gedeelte geitenwollensokken mee. Rechtse mensen zijn op dat moment gewoon aan het werk en hebben geen tijd om met een spandoek te lopen. Aangezien linkse figuren meestal op kosten van de staat leven, hebben ze zoveel tijd om te trollen. Als je naar peilingen kijkt in bepaalde achterstands wijken, dan zal links het hoogste aantal stemmen halen. Dat is logisch, omdat daar veel werklozen wonen en allochtonen. Het aantal linkse stemmers, zal met de jaren daar ook toenemen, omdat de laatste paar blanke bewoners met een baan zich daar niet meer thuis voelen. In Volendam stemmen de meeste mensen op de PVV. De reden daartoe is, dat de Volendammers geen zin hebben in scheepsladingen allochtonen in hun dorp. Die mensen zijn verstandig, want voorkomen is beter, dan genezen. Grote steden zijn de afgelopen jaren overspoeld met moslims, die gigantisch veel overlast veroorzaken. Een rechtse meerderheid halen in die steden is haast onmogelijk, omdat daar bijna alleen maar allochtonen wonen, die op hun beurt links gaan stemmen. Verder worden die allochtonen geholpen, door geitenwollensokken. Nog een paar jaar en er woont in de grote steden geen blanke meer met een baan. Die vluchten allemaal naar rustige gemeenten, waar je nog niet je nek breekt over de licht getinte klaplopers.
    Amsterdam bijvoorbeeld, staat zwaar in het rood, omdat de lasten van uitkeringen niet meer zijn op te brengen. Dat wordt nog veel erger, als autochtonen met een baan de stad ontvluchten.

    1.   

     @Mars
     Ik ben niet links. Verder ontwijk je de vraag wederom.

 20.   

  Ik heb het al eerder voorspeld, vlak voor 15 Maart zal PVV nog verder zakken in de peilingen, de MSM. zijn zo doorzichtig als glas elke keer weer tijdens verkiezingen zie je dit weer gebeuren. Daarom kijk ik er ook niet meer naar, want ik geloof er niet in, dus hecht er ook geen waard aan.
  PVV gaat 15 Maart een monsterzege behalen. Mark my words.
  Als je op verschillende fora kijkt naar de comments, dan weet je al genoeg.
  Het is niet voor niets, dat je o.a. bij de Telegraaf en AD geen comments meer kunt plaatsen….

  1.   

   Dat lezen we hier voor elke verkiezingen, maar die voorspelde monsterzege blijkt elke keer niet uit te komen.

   1.   

    AJC; Wacht maar gewoon af, we zullen het wel zien 15 Maart.

 21.   

  De peilingen komen van zeer onbetrouwbare en zeer gekleurde instanties. Ik geloof er geen letter van.

  1.   

   Adriaan, je moet je niet door je geloof maar door de feiten laten leiden. Dit staat heel onnozel.

  2.   

   @Adriaan. Je hebt helemaal gelijk, Adriaan. Het is allemaal een complot, een samenzwering. Van de centrum-radicale vleugel van D66, van de Jezuïtische afdeling van de VVD, van het rechts extremistische ouderenverbond van Groen Links, van de Joodse denktank van Denk, van de islamitische vleugel van de SGP, van Donald Trump, van het ultraradicale kantinepersoneel van de Tea Party, van het Amerikaans vrouwenverbond onder leiding van Hillary Clinton, van de Black Power vleugel van de “Eskimo’s Voorwaarts Beweging” op Antarctica, van de Conservatieve kardinalen van het Vaticaan. En van de ultraorthodoxe keizerpinguïns op Groenland, die een verbond zijn aangegaan met de Anti Kilo-knaller vleugel van de Partij voor de Dieren. Het is allemaal bedrog, leugens, samenzwering. Wilders staat op 138 zetels, maar dat wordt gewoon weg gemanipuleerd. Iedereen weet dat, het staat overal op Internet en ik heb daar keiharde bewijzen voor. Maar het beste bewijs; deze samenzwering wordt volledige doodgezwegen door de linkse media. Dan weet je 100 % zeker dat dit betoog waar is

   1.   

    De spijker op z’n kop, Arnoniemus, het is allemaal doorgestoken kaart van het Linksche tuig. Dat snapt elke gezonde pvv-er.

 22.   

  Trap er toch niet in joh, dit is allemaal zo verschrikkelijk ongeloofwaardig. Denk je nou echt dat er van ene op de andere dag de meningen van de geënquêteerde mensen zo zouden veranderen. Dit is pure misleiding en manipulatie. De kans is nu groter dat de mensen inderdaad tactisch gaan stemmen en wel op de PVV, VNL, FvD , puur om de leugenachtigheid van msm en co. af te straffen. En ik blijf het zeggen, die 2,5 miljoen
  nee stemmers zijn echt niet vergeten wat Rutte geflikt heeft, nog een miljoen erbij aan de rechter kant (wat best wel eens reëel is) en cijfers zien er heel anders uit

  1.   

   Als ik deze beelden terug kijk van jaren geleden is er eigenlijk weinig veranderd in ons land en in de politiek. Het lijkt wel een dejavu als ik de heer Wilders anno 2017 hoor en hoe zijn politieke tegenstanders reageren. http://www.youtube.com/watch?v=pz-r4Uny02Q&t=200s

 23.   

  Als de PVV niet wint, kan het best mee aan de PVV liggen maar dat is niet de hoofdzaak. Allereerst zitten er in de PVV TK-fractie zeker lieden met ervaring op hoog niveau. Dat is de kwestie niet. De kwestie is of het volk verstandig genoeg is om de PVV te kiezen. Omdat alleen de PVV bereid is de hard nodige veranderingen aan te brengen. Die veranderingen geven dan gelijktijdig een opruiming onder de staatsuitgaven en ook op voorgenomen hogere uitgaven, die onnodig zijn. Daarvoor in de plaats kan een heel wat opwekkender beleid tot stand komen. De PVV op zich is er wel toe in staat maar als de steun ontbreekt, gaat het nu eenmaal niet. Een volk zonder ambitie maar wel hypocriet is ten dode opgeschreven. Het is dan eigen schuld als men meent nog te kunnen kiezen voor lamlendige problemen verdoezelende politiek. Dat zal vervolgens tegen vallen want de tijd gaat ontbreken.
  Er zit veel giftige informatie in de maatschappij. Dat gif wordt er dagelijks in gespoten. Zo worden mensen vanaf hun jongste jaren om de tuin geleid. Hierin zit de belangrijkste bron van onheil en die lijkt onoverwinnelijk. De mensen zijn politiek correct, conformistisch, eufemistisch als het om misstanden gaat. Zo blijven foute oude machtsstructuren zelfs waar lang tegen is gevochten, toch in stand. Het is nu de tijd van oligarchische groepen, dubieus en vaak gewelddadig van intentie, en die worden overal door het westen politiek gesteund. [Nederland kent maar één familie, die tot bepaalde kringen is toegelaten. Het zegt veel over de maatschappij in ons verleden.].
  Veel journalisten in dagbladen, TV e.d. zijn er dagelijks speciaal mee bezig om de mensen faliekant te misleiden. Je kunt er wel een strijd van maken er tegen in te gaan. Een beperkt voorbeeld. Zo zat ik jaren geleden in de raad van een landelijke belangenorganisatie. Men was niet gewend tegen de overheid in te gaan. Sterker, men had er nooit bij stil gestaan. Maar dat is wel helemaal veranderd. Alleen, ik moet dat toegeven, bleven veruit de meeste raadsleden wel politiek correct. Dat verandert niet gauw.

 24.   

  Ik heb ook een peiling gedaan en op de eerste plaats zijn gedeeld Artikel 1, DENK en GL. De PVV is helemaal niet meer te vinden en de VVD haalt GL bijna in. De PvdA haalt de VVD bijna in. De rest is niet interessant.
  Nog meer mensen die peilingen doen?

 25.   

  Ik zag net nog een kabouter lopen en gisteren een vliegende schotel echt waar hoor.

  Dat is net zo geloofwaardig als deze peilingen waar een behoorlijk links luchtje an hangt.

  Maanden bovenaan in de peilingen en opeens in enkele dagen 6 zetels gezakt ja daaaaag.

 26.   

  Met het openlijk steunen van Trump en Poetin, schiet hij zichzelf ook in de voet. Ik mag hopen dat het Trump lukt, om het nog een paar weken vol te houden, anders is Wilders gezien.

 27.   

  Godgloeiendegodverdomme!

 28.   

  Ik vermoed dat het nogal onzin is , deze en andere peilingen, in het kader van de manipulatie wordt de PVV gekelderd. Onzin peilingen!

  Zo onlogisch ook, hoezo zes zetels zakken, dat is nogal wat!En hoezo even groot als groen links en D66 en hoezo stijgt de PvdA Waarom dan?? Leg uit…
  Dit soort manipulatie zorgt er tegenwoordig alleen nog maar voor dat men juist wel tegen het kartel gaat stemmen.

  Vandaag stond dit in de krant: Kleine 10.000 mensen

  Overigens zegt bijna iedereen wel te gaan stemmen en 73 procent weet ook al op wie. Een zekere blonde politicus sleept al bijna de helft van de lezersstemmen binnen terwijl de VVD 12 procent pakt. „Mijn stem staat al vast, daar doet een verkiezingsdebat niets aan. Het is tijd voor vernieuwing.”

 29.   

  Duidelijk is dat diverse partijen al miljarden euro’s willen uitgaven boven de nu al gangbare uitgaven. Dus extra! Het totaal komt stellig boven de tien miljard uit. Dan nog niet eens in aanmerking genomen wat er al genoemd wordt voor defensie als wenselijk. Loze beloften? We mogen het hopen.

 30.   

  Zouden de peilingen zijn gehackt…… ?
  Of spelen de peilingenbureau,s onder ….een…hoedje?
  Samen sterk.

 31.   

  Stel je vraagt als politieke partij aan een mediadeskundige het volgende:

  Binnenkort verkiezingen en ik wil zetels binnenhalen:
  Er zit een dictator in het oosten waar dreiging vanuit gaat (Putin), in het zuiden (Erdogan) en een ongeleid projectiel in het Witte Huis (Trump).
  Pensioenen, zorg, defensie en immigratie zijn een grote zorg.
  Is mijn volgende strategie dan een goede verkiezings strategie:
  – ik noem NL rechters neprechters
  – ik noem de collega’s in de 2e kamer een nepparlement.
  – ik vergelijk moskeeën met nazi-haatpaleizen
  – in februari ga ik in de 2e kamer een debat aan over zwarte piet
  – tegen de kiezers zeg ik “Trump is mijn voorbeeld, dat kan ik ook”

  Wat denk je dat die media deskundige gaat zeggen?
  Briljant, daar ga je veel kiezers mee trekken?

  GW mag nog in zijn handjes knijpen dat hij slechts 6 zetels gedaald is.
  En nee, het is geen complot van de linkse pers.
  Het is GW zelf die dit resultaat genereert door wat hij zegt en hoe hij het zegt.

 32.   

  mooi hoop dat rutte het haalt en dat daarna nederland in puin vliegt kijken wie er dan nog lacht wat een dom volk woont hier niet politiek bewust maar politiek bewusteloos

 33.   

  Robert Leiden….De waarheid kan hard en meedogenloos zijn.
  Je kunt de waarheid maar op ….een….manier vertellen en dat is recht voor zijn raap.
  Vertellen zoals het werkelijk is…..de korte pijn…..en niet met meel in de mond praten en om de problemen heen blijven draaien……en dat diegene die de kop in het zand steken de waarheid niet willen horen ….. daar door…. afstand nemen van de PVV is zwakheid,
  Ik hoor vaker vertellen….de PVV heeft gelijk….maar ik stem er niet op want ze krijgen toch niets voor mekaar…….Nee….als je er niet op stemt…niet….
  Dommer kun je niet zijn.

 34.   

  Wie tegen kindermisbruik is stemt PVV.
  Stop de kindermisbruik pedofielen en hun politieke gedogers!

 35.   

  Mag mij benieuwen of de politiek correcte partijen nog meer invloed hebben op de zetels van de PVV.

  Dat dit geen natuurlijk en geloofwaardige daling in de peilingen is dat lijkt mij overduidelijk ik en velen met mij hebben het gevoel dat het een vies politiek spelletje is.

  De linkse politiek die nu dus invloed blijkt te hebben op de politike peilingen.

  Van hoeveel zetels word de PVV vandaag berooft door dat linkse tuig?

 36.   

  Meeliften op Trump in de US is handig; zolang het goed gaat daar! Nu er steeds meer kritiek komt (ook vanuit de Republikeinse zijde) op Trump, is het hoog tijd voor Wilders om zich daarvan los te weken (en rap, voor het te laat is!) GW heeft zich natuurlijk vanaf vorig jaar in een stijgende lijn geïdentificeerd met Trump en dat brengt zo de nodige risico’s met zich mee.

  Daarnaast zoek ik als kritische (en anti-islam) kiezer toch een “serieuze” partij met een leider, niet de rebelse puber-klasgenoot die met namaak-plaatjes anderen zwart maakt.
  Ongeacht waar dat plaatje vandaan komt en hoe oud het is. Dat je een actuele, feitelijke foto gebruikt en daar commentaar bij plempt (Pechtold op het Mali-veld), is prima natuurlijk. Maar die actie erna, dat is gewoon brugklas-niveau en dat zoek ik niet in een premier. Vervelend om te zeggen, maar GW verspeelt zijn hand hiermee, mijns inziens.

  Ander puntje; ik vind TEGEN de #Wiv stemmen (je weet wel, sleepnet, onze privacy!!) iets belangrijker, dan een stom debat over zoiets onbenulligs als Zwarte Piet.
  Is de PVV nou de partij van het serieuze geluid, of gaan wij dadelijk debatteren over welke kleur de gevel van Bart Smit mag dragen?
  Dit icm het de heisa in de US met Trump (die er helaas toch een potje van maakt) doet mensen sterk twijfelen, of het hier in NL dadelijk er ook niet zo aan toe gaat.

  Onuitvoerbare wetsvoorstellen (zoals de moskeeën sluiten bijv.) zal tot dezelfde chaos leiden als nu in de US- zij zijn momenteel het slechte voorbeeld, van hoe het niet moet.
  Dit kost de PVV stemmen.

  Ik breng graag een stemp op de PVV uit, ook als deze partij wordt uitgesloten van deelname a/h kabinet, rechte ruggen hebben geen behoefte om hun stem op een andere partij uit te brengen, die niet op komt voor hun idealen- uiteindelijk is een proteststem ook een stem (en zeg eerlijk; op wie moet je anders stemmen? Wellicht 50Plus of de PiratenPartij, al laten die ook steken vallen- maar die hebben geen harde standpunten mbt immigratie-problematiek.)

  Wilders zal nu een plan moeten trekken, vaker zijn snuit laten zien, feller tegen de gevestigde orde ingaan- ik hoop dat er nog wat problemen met immigranten komen, dan wordt het toch wat duidelijker wat voor waarde hij heeft, maar hij zal zich los moeten weken van het gestuntel van Trump en echt de zeilen bij moeten zetten.

  De stem voor de #Wiv is toch een signaal, dat je je trouwe achterban in de uitverkoop zet voor de gevestigde elite (CDA, VVD, PvdA etc.) die allemaal groot voorstander zijn vwb de aantasting van onze privacy (art.10Gw dat geschaad wordt, notabene!) Een zeer zware TEGENVALLER van de PVV en ik overweeg hierdoor toch mijn stem niet op hen uit te brengen. Dan maar 50Plus, doe ik het voor mijn ouders (die stemmen daar beiden op.)

  Geen debatten meer over de kleur van de laatste Transformers bij Bart Smit aub, rechte rug, kin omhoog, borst vooruit, adem in en ga wat serieuze dingen oppakken. Je hullen in stilzwijgen, papegaaiende PVV-kamerleden die alleen de blonde ‘supreme leader’ natweeten (ideale PVV-kandidaat is schijnbaar een papegaai?!) doet je geen goed.
  Je laat duurzame energie liggen (zonnepanelen subsidie!!), de huizenmarkt, zorg, veiligheid v/h verkeer etc. Als je als PVV hulp nodig hebt, input nodig hebt- hoef je dat niet te vragen, slechts te gebieden.

  Op deze toer door blijven gaan, lijkt mij niet positief. Tough but fair. QPO.

  1.   

   Ik zou dan FvD of VNL overwegen. Of een stem op een andere PVVer, bijvoorbeeld Bosma. Dat laatste ga ik mogelijk doen.

   Zeker niet 50+. Die Krol is absoluut niet koosjer.

   1.   

    die zijn even links , als het nest waaruit zij voortgekomen zijn , luister maar als zij het woord hebben .

   2.   

    Dan zou ik Fleur nemen op plaats 2.

 37.   

  Peilingen zijn alleen maar gezeik, aan het eind van de fuik zit de paling, wat er langs zwemt is het zelfde als de vogels in de lucht.

 38.   

  Liegen loont.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!