Drie aanhangers van de ideologie van de vrede opgepakt in Berlijn omdat ze aanslagen wilden plegen

Geen categoriefeb 01 2017, 10:00
De politie van Berlijn heeft maar liefst drie aanhangers van de radicale islam opgepakt omdat ze van plan waren om in de (nabije) toekomst aanslagen te plegen. Dat geven de Duitse autoriteiten toe.
De verdachten zijn 21, 31 en 45 jaar oud. Volgens de Duitse krant Bild zijn in ieder geval twee van de drie woonachtig in de Duitse hoofdstad. Zijn gearresteerd in het kader van een onderzoek naar "ernstige gewelddaad tegen de staat'. Met andere woorden, deze drie kansenparels worden ervan verdacht dat ze geweld wilden gebruiken tegen Duitsland of diens bondgenoten.
De drie cultuurverrijkers wilden eerst afreizen naar 'oorlogsgebied.' Ze waren van plan om zich daar aan te melden bij een trainingskamp voor ISIS-terroristen. Na die training wilden ze dan losgaan.
Weinig verrassend, natuurlijk, we weten allemaal dat Duitsland een bijzonder serieus probleem met de radicale islam heeft. Ook weinig opvallend is dat de autoriteiten ook een inval hebben gedaan bij de lokale Fussilet-moskee in de wijk Moabit. De mannen bezochten die moskee regelmatig. Niet zo gek, want het is een moskee van, voor en door salafisten. Dat zijn aanhangers van de radicale islam zoals die geïnterpreteerd wordt door Al Qaeda en ISIS.
Let wel, de Fussilet-moskee is ook de moskee van Anis Amri, de slachter van Berlijn die op 19 december vorig jaar een vreselijk bloedbad aanrichtte op een kerstmarkt. Deze moskee heeft dus een lange historie als broeinest van terrorisme. De enige vraag is waarom Duitsers dit nepgebedshuis niet al gesloten hebben? De vrijheid van religie is een fundamenteel recht, maar deze moskee is overduidelijk niet slechts religieus bezig, maar is eerst en vooral een politiek-revolutionaire instantie. Of, beter gezegd: een terreurmoskee. Geen land hoeft dat soort moskeeën (of andersoortige gebedshuizen) te accepteren. Deuren sluiten, bulldozer er overheen, en klaar. Ga maar op zoek naar een kelder om bij elkaar te komen als extremisten pur sang.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten