EU-aanjager Guy Verhofstadt heeft zichzelf weer overtroffen: “Nationalisme in Europa betekent 20 miljoen doden!”

snapshot
Foto: Guy Verhofstadt loopt even leeg in het tv-programma BBC HARDtalk. Bron: Screenshot BBC.

Voor zover hij dat nog niet was, ontpopt Guy Verhofstadt zich nu pas echt als de meest karikaturale voorstander van het EU-project. Ditmaal zou Donald Trump aanzetten tot een nieuwe Tweede Wereldoorlog in Europa waarbij 20 miljoen doden kunnen vallen en de Holocaust een versie 2.0 krijgt. Volgens Verhofstadt dan, hè?

Sommige dingen zijn zo belachelijk, die kan je niet serieus nemen. Neem bijvoorbeeld een nieuwe rant van de liberale fractievoorzitter Guy Verhofstadt, die in een interview met de BBC helemaal van het padje gaat als hem wordt gevraagd waarom Donald Trump nu zo’n gevaar is. Welnu, EU-propagandachef Verhofstadt is de kwaadste niet en geeft in het programma HARDtalk tekst en uitleg over wat voormalige Belgische premier “de drie fronten” noemt die de EU ondermijnen. Dat zijn: het gevaar van radicale islamitische jihadisten, het geopolitieke gepor van Rusland en.. de retoriek van van Donald Trump.

Trump wakkert namelijk nationalisme aan in Europa, en we weten allemaal waar dat toe kan leiden! Want ja, voor je het weet heeft het Witte Huis 20 miljoen dode Europeanen op het geweten:

Ik moet zeggen dat ik wel teleurgesteld ben. Er zijn een hoop dingen die mis zijn met Donald Trump, maar door hem constant met de nazi’s te vergelijken laat je hem er eigenlijk alleen maar redelijker uit naar voren komen. Want laten we wel wezen: Trumps eigen dochter heeft zich bekeerd tot het jodendom. Hoe groot is de kans nu dat Trump de aanzet gaat geven tot een nieuwe holocaust?

Laten we dus vooral even normaal doen. Kritiek leveren op Trump lijkt me meer dan terecht, maar laten we het zakelijk houden. Niet elke politieke tegenstander is een reïncarnatie van Hitler, en zeker Trump mist een intrinsieke eigenschappen van de nazi-leider van weleer om in zijn bloederige voetsporen te treden.

EU-voortrekker Verhofstadt is echter een politicus van de vorige eeuw die denkt dat je tegenstanders kan slopen door ze te verwijten een stiekeme fan te zijn van Adolf Hitler. Ja, ooit werkte dat argument.. maar dat was vóórdat dat argument te pas en te onpas werd ingezet en een karikatuur werd op zichzelf. Dat laatste is overigens iets dat vooraanstaande EU-politici zoals Verhofstadt gemeen hebben met Tweede Wereldoorlog-vergelijkingen, zo blijkt maar weer eens.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

17 reacties

 1.   

  Verhofstadt is een echte goochelaar, tovert in een mum van tijd een aantal beren tevoorschijn. Er is dus nog toekomst voor deze mafklapper.

 2.   

  En hij vergeet er ook nog bij te vertellen, dat het desastreus is voor het roodborstje en flierefluitertje, want die gaan blaffen door de stress. En ik heb ook gehoord, dat het pantoffeldiertje wil emigreren naar Iran. Wat een ellende, wat een droefenis. Wat te doen? Wat te doen?

 3.   

  deze luchtfietser zal het socialisme ,bedoeld hebben .

  het nationaalsocialisme uitgedragen door A.H , was de vooravond van de wereld brand .

  afin Verhofstadt heeft een linkse kronkel , vandaar dat hij de werkelijkheid anders beziet , en mede promoot om de EU landen trouw aan Brussel te laten zweren, waar dan de sociale besluiten genomen worden , dus wereld brand drie in de steigers gezet zal worden .

  het communisme en het aftreksel socialisme, zijn de oorzaak van vele honderd miljoenen doden .

 4.   

  Als die 20 miljoen doden dan maar aan de linker kant van de politiek vallen is het nog ergens goed voor.

 5.   

  Deze Oekraïense op hitesr .Oorlog met Rusland 500 miljoen.

 6.   

  Knoopje van zijn dwangbuis het weer begeven zeker….

  1.   

   Ha, ha…!!! Die ga ik erin houden!!

 7.   

  De geschiedenis leert aan ons dat er i.p.v. nationalisme ook andere voorbeelden zijn waarin miljoenen mensen de dood in werden geholpen en ja zelfs naiviteit, onnodige angstzaaierij en stompzinnige uitspraken van leiders als de heer Verhofstadt kunnen leiden tot een ongelukkige massaslachting onder de bevolking.

 8.   

  Het zal tot aan de verkiezingen nog veel erger worden: Euro-fielen gesjeesden en media die met hel en verdommenis dreigen als men niet op eu-gerelateerde of politiekcorrecte partijen zal gaan stemmen Als men zich afzet tegen het huidig en voorheen politiek gevoerd beleid. Beleid dat onze samenleving maatschappelijk naar de afgrond heeft gevoerd. Want ‘wij’ moesten “of zo goed’ zijn!
  Voor anderen ja, het eigen volk volledig daarmee volledig opzij gezet. Men is dus gewaarschuwd op 15 maart a.s.: trapt mem opnieuw in de leugens en manipulatie of wordt mem eindelijk, eindelijk wakker? Laten we, vooral voor de toekomst voor onze kinderen, op het laatste hopen!

 9.   

  Verhofstad spoort niet, die man is helemaal geflipt. De beste psychiater zou gek van hem worden. Helaas zijn het dit soort figuren die het gezicht van de EU bepalen. Het lijkt mij niet dat het de EU dichterbij de burger brengt. Zweren van de trouw ook niet dat ie eerder angstaanjagend.

 10.   

  Nationalisme heeft vele gezichten. Het hoeft helemaal niet agressief te zijn. Veel linksmenschen onderkennen dat niet en kijken niet verder dan hun neus lang is.

  Ook de “liberaal” Verhofstadt komt niet verder dan het puntje van z’n neus.

  1.   

   Nationalisme past niet goed binnen links-rechts tegenstellingen. Nationalisme is een vooral collectivistische ideologie waarbij het collectief boven het individu gaat. Onlosmakelijk verbonden met nationalisme is de nadruk op een behoorlijk bepalende sociaal-culturele identiteit die als blauwdruk moet dienen voor het individu. Een individu die zich niet kan herkennen in die blauwdruk zal tot een minderheid behoren. Zo zullen liberalen weinig op hebben met nationalisme omdat zij zelf graag hun eigen identiteit wilen bepalen.
   Inderdaad nationalisme hoeft niet agressief te zijn, maar de geschiedenis laat zien dat het gespannen voet met democratie (en dan vooral de democratische rechtstaat) omdat de vrijheid van het individu voorwaardelijk is voor democratie.
   Recente voorbeelden zijn Hongarije en vooral nu ook Polen. In beide landen zie je dat individuele vrijheden onder druk komen te staan. Wat je eigenlijk steeds weer ziet gebeuren is dat nationalisten wellicht democratisch aan de macht komen, maar dat er daarna nagenoeg altijd een beweging komt waarbij de democatie (en vooral de democratische rechtstaat) aan kracht gaat verliezen ten gunste van een groeiende autocratie (de zg. ‘Sterke Leider’).

   1.   

    Je omschrijving gaat op voor het nationalisme van voor WO2, niet voor het nationalisme van nu, wat veeleer een vorm van patriottisme en het dienen van de eigen belangen is (America first). Dat is alleen maar gezond.

    Europa is bezig zichzelf weg te cijferen ten gunste van gelukszoekers en parasieten die hier niets te zoeken hebben. Dat zal Verhofstadt echter een zorg zijn. Zijn kostje is allang gekocht.

    1.   

     Onzin, zie qua collectivistische voorbeelden om u heen in Europa nu, zoals ik al aangaf. Qua identiteit hoeft u alleen maar ook in ons land te kijken. En uh uh America first is een directe verwijzing naar pervers nationalisme van tijdens WOII. En ja Pattriotisme hoort er zeker ook bij, maar dit is louter een sentiment.

     1.   

      dus noem het internationaalsocialisme !!, heb ik altijd zo omschreven , en er is geen draad verandert , waar eens de eigen bevolking (ras) voorop stond staat nu de internationale bevolking (rassen) voorop , waardoor door de sociale (socialisten) de eigen bevolking weg gecijferd word (lees gedegradeerd tot derde /vierderangs burger ter eer en glorie van de islam ).

      dat is nu al ruim 3 decennia aan de gang , onder druk van de internationale socialist, (globalist met zijn voorkeur van een maakbare samenleving (globalisatie), stevent de wereld af op een niets ontziende wereld oorlog , de brandhaarden zijn al geplaats in het Midden-Oosten ,onder de noemer een sociale democratie !, daar brengen .

      het gevolg hiervan kent iedereen ! .

 11.   

  “Niet Rusland of Trump, maar Duitsland grootste bedreiging voor EU”

  Ons werd verteld dat Duitsland nooit weer de kans zou krijgen om zich te bewapenen. Nu beschikken ze over 300.000-400.000 soldaten en rijden Duitse tanks Litouwen binnen ‘om Rusland te confronteren’.
  Niet Rusland, maar Duitsland vormt de grootste bedreiging voor de Europese Unie, zo stelt politiek commentator Graham Moore.
  Europees president Donald Tusk noemde de Verenigde Staten onder Trump dinsdag een bedreiging voor Europa. Hij plaatste de VS in het rijtje met Rusland, China en de radicale islam.
  Hysterie

  “Trump stelt de belangen van het Amerikaanse volk voorop, wat precies is waarvoor hij is gekozen,” aldus Moore.
  “Trump, Rusland en IS vormen geen bedreiging voor ons,” vervolgde hij. “De grootste bedreiging voor de EU is de EU zelf, met name Duitsland.”
  Ze proberen hysterie rond Trump op te wekken omdat hij niet geïnteresseerd is in de EU, stelde Moore.
  Petitie

  Hij wees op een petitie in Groot-Brittannië die pleit voor een bezoek van Trump aan de koningin en die al meer dan 200.000 keer is ondertekend, maar waar de media geen aandacht aan hebben besteed.
  “In 24 uur werd de petitie meer dan 240.000 keer ondertekend, maar geen enkele zender gaf er ruchtbaarheid aan,” zei hij.
  De media hadden wel dagenlang aandacht voor een petitie tégen een bezoek van Trump aan de Queen, aldus de politiek commentator.
  Hulpgoederen

  De Britse minister van Binnenlandse Zaken zei dat Trump met zijn beleid terreurgroep IS in de kaart speelt.
  “Op zijn eerste werkdag lanceerde hij in Jemen een aanval op een haven die in handen van Al Qaida was,” zei Moore.
  “Bij die aanval kwam een Navy Seal om het leven, maar dankzij de aanval kunnen vluchtelingen weer hulpgoederen ontvangen,” ging hij verder.
  Doodsbang

  “Wat ze je niet vertellen is dat Trump Saoedi-Arabië opdracht heeft gegeven om veilige zones in te stellen in Jemen,” klonk het.
  Er gebeurt dus nog veel meer op de achtergrond en de media en elites zijn duidelijk doodsbang, stelt Moore.
  Hij benadrukte: “Niet Rusland, maar de Europese Unie en de macht die Duitsland heeft vormen een bedreiging.”

  https://www.rt.com/op-edge/376074-trump-germany-eu-threat-us/

 12.   

  Ik moet gewoon toegeven, dat hij beter is
  dan Vrolijke Frans.

  Petra Hermans

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!