Europees Parlement is volledig de weg kwijt: wil EU-vlag op shirts van Nederlandse sporters

Geen categoriefeb 03 2017, 18:00
Als het aan Brussel ligt, speelt Oranje straks met een EU-vlag op hun shirt.
Kan het nog gekker met de Brusselse bemoeienis? Het Europees Parlement bereikte vandaag een nieuw dieptepunt. Terwijl Europa zich bezighoudt met de toenemende dreiging van terrorisme en de asielcrisis, nam het Europees Parlement een motie aan die landen oproept om de EU-vlag op sportshirts te dragen bij internationale sportevenementen. Bij de Olympische Spelen of het EK en WK Voetbal moeten Nederlandse sporters voortaan de EU-vlag naast de Nederlandse vlag dragen, vindt een meerderheid van het Europees Parlement.
Het absurde plan heeft gelukkig geen enkele kans van slagen. Het Europees Parlement heeft namelijk geen enkele autoriteit op het gebied van sport, dus de motie is meer een suggestie dan een concreet plan. Toch toont de motie aan hoe ver de Europese Unie gaat in haar bemoeienis met de nationale lidstaten. Het is niet genoeg dat Nederland miljarden kwijt is aan Griekenland dankzij de gefaalde euro, nee, we moeten ook nog eens de EU-vlag op onze sportshirts dragen. Wanneer snapt Brussel eindelijk eens dat ze moeten ophouden zich te bemoeien met nationale aangelegenheden?
Nederland is geen provincie van Europa, maar een onafhankelijk soeverein land. Dat moet vooral zo blijven. De EU-vlag moet dan ook nooit op een Nederlands sportshirt verschijnen. Weg met die bemoeienis uit Brussel!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten