wildersspijkmedia

Geert Wilders heeft er genoeg van: "Het is grote onzin om te zeggen dat het allemaal veilig is!"

Geen categoriefeb 25 2017, 17:00
Helaas heeft hij gelijk. Er kan niet zomaar klakkeloos vanuit worden gegaan dat hij veilig is.
Geert Wilders is blij dat het kabinet de problemen bij de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) serieus neemt, maar hij zegt tegelijkertijd wel terecht dat mensen niet al te hard moeten roepen dat hij "veilig is" en zich nergens zorgen over hoeft te maken. Zoals hij onlangs op Twitter zette:

"Het kabinet neemt gelukkig maatregelen die genomen moeten worden. Maar houd op met zeggen dat het allemaal veilig is want dat is grote onzin."

Minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) beweerde onmiddellijk nadat bekend werd dat Faris Kattat informatie had doorgespeeld aan een Marokkaans-Nederlandse misdaadorganisatie dat Wilders zich verder nergens zorgen over hoefde te maken. Sterker nog, hij zei dat hij de veiligheid van de PVV-leider min of meer kon garanderen.

"We zijn er echt van overtuigd dat hij veilig zijn werk kan doen."

Dat klinkt heel leuk, maar als de beschuldigingen aan het adres van Kattat kloppen is dat natuurlijk nog maar zeer de vraag. "De man wordt ervan verdacht in de privésfeer informatie gedeeld te hebben over zijn werk," aldus het OM. Misschien dat dit minder schokkend is dan eerst bericht werd, maar het betekent nog steeds dat gevoelige informatie gedeeld is met mensen die deze informatie niet hadden mogen hebben. Wie weet wat zij ermee gedaan hebben? Ik niet, en Blok kan dat óók niet weten.
Als puntje bij paaltje komt is zijn persoonlijke veiligheid natuurlijk het allerbelangrijkste voor Wilders. Dat is ook niet zo gek. De man staat op allerlei dodenlijsten en krijgt regelmatig doodsbedreigingen. Nu krijgt iedere actieve politicus (of journalist, blogger of columnist!) dat soort bedreigingen, maar in zijn geval zijn de dreigementen vaak buitengewoon serieus van aard. Dat is dan ook de reden dat hij 24/7 bewaakt wordt en zijn huis niet uit kan zonder dat er een hele stoet bewakers om hem heen loopt. Dat tolereert Wilders niet omdat hij het zo geweldig gezellig vindt om elke keer met zijn vijven naar buiten te gaan, maar omdat hij weet dat zijn leven er letterlijk van afhangt.
Het is goed dat het kabinet deze problematiek serieus oppakt en nu (eindelijk) handelt, maar Blok mag wel wat minder hard van de toren blazen over Wilders' 'veiligheid.' Zorg er eerst maar eens voor dat de lekken gedicht worden en dat iedereen die erbij betrokken is helemaal gesloopt is door ondervragingen. Alleen dan kunnen we iets van conclusies trekken over de vraag of Wilders nou wel of niet veilig is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten