Geert Wilders schrikt zich kapot: "dit waren mijn directe persoonsbeveiligers die tot in mijn safehouse kwamen"

Geen categoriefeb 24 2017, 15:39
Het drama in de beveiligingsdienst DBB, verantwoordelijk voor de bescherming van Geert Wilders, breidt zich uit. "Dit is heel erg eng", reageert de PVV-leider.
Middenin de verkiezingscampagne wordt PVV-lijsttrekker Geert Wilders opgeschrikt door verontrustende ontwikkelingen rond zijn persoonsbeveiliging. Eerder deze week werd Faris K., werkzaam als agent bij de Dienst Bewaken en Beveiligen, gearresteerd wegens het lekken van informatie aan de Marokkaanse maffia. Bijzonder zorgelijk, aangezien deze agent verantwoordelijk was voor de beveiliging van Geert Wilders. De PVV-leider heeft dus zonder dat hij het wist mogelijk veel gevaar gelopen.
Vrijdag breidde het drama zich uit: minister Stef Blok maakte bekend dat twee andere beveiligers al in 2015 op non-actief waren gesteld. Het gaat om de Marokkaanse Anouar el M. en zijn broer. Ze waren Wilders' persoonsbeveiligers, de mensen die direct om Wilders heen lopen wanneer hij ergens heen gaat. De PVV-voorman krijgt dus een gigantische schok vandaag: hij hoort nu voor het eerst dat er corrupte agenten in zijn directe omgeving werkzaam waren.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/835126563461087232
Wilders meldt op Twitter dat de agenten zelfs in zijn eigen woning kwamen. Wilders is zich "kapotgeschrokken" van het nieuws - begrijpelijk, want dit is letterlijk een zaak waar zijn leven van afhangt. Het moet vreselijk zijn voor de PVV-leider om nu voor het eerst te horen dat hij tot 2015 twee corrupte agenten in zijn naaste omgeving had en hij dus mogelijk groot gevaar heeft gelopen. De agenten zouden "financiële malversaties" hebben gepleegd, waar het precies om gaat werd niet bekendgemaakt.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/835111475161223170
Het is de vraag wanneer Wilders zijn campagne weer zal oppakken: de PVV-leider heeft de campagne stilgelegd totdat hij duidelijkheid krijgt over zijn beveiliging. Hij gaat daarom zaterdag niet naar Volendam om te flyeren. Sommige mensen zullen dat wellicht "overdreven" vinden, maar het is volkomen begrijpelijk. Als Wilders één zekerheid moet hebben, is het wel dat zijn beveiliging op orde is en dat er geen corrupte agenten bij betrokken zijn.
Hopelijk komt Wilders de schrik snel te boven. Het is niet niets om middenin een drukke campagne geconfronteerd te worden met zulk schokkend nieuws. Toch móét de PVV-leider de komende weken keihard campagne voeren en scherp zijn om het debat aan te gaan met kabinetspolitici Rutte op 13 maart, en Asscher op 14 maart. Hij moet dus écht zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen over zijn beveiliging, zodat hij niet belemmerd wordt in zijn kans om als iedere andere politicus normaal campagne te voeren. Als Wilders in zijn campagne last ondervindt van de problemen met zijn beveiliging, betekent dat in feite dat hij geen eerlijke kans krijgt in onze democratie vanwege de bedreigingen aan zijn adres. Daarmee zouden die terroristische dreigers dus hun zin krijgen - en dat mag nooit gebeuren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten