Henk Krol ontmaskerd: 50Plus offert toekomstige ouderen op voor een paar rotzetels nu

Geen categoriefeb 23 2017, 13:00
Het is een grof schandaal: als Henk Krol zijn zin krijgt krijgen ouderen in de toekomst maar €453 per maand tot €529 per maand. En dat noemt zich dan 'leider' van 'de ouderenpartij' van Nederland.
Henk Krol van 50Plus is het spoor helemaal bijster. Als zijn plannen om de AOW-leeftijd terug te brengen naar 65 jaar geïmplementeerd worden zullen ouderen van de toekomst fors moeten inleveren. De hoogte van hún uitkering is dan maar de helft van wat huidige ouderen krijgen.
Op de website van 50Plus staat hun plan voor de AOW. Leuk natuurlijk, die transparantie. Let daarbij met name even op Tabel 3, waarin gemeld wordt dat er in 2060 4,69 miljoen ouderen zijn. Dat is de CBS-schatting en die zal er vrijwel zeker niet ver naast zitten.
Screen Shot 2017-02-23 at 14.07.31
50Plus wil de AOW-leeftijd verlagen naar 65 jaar. Dit zou betaald worden door "historische indexatie," wat ook wel "inflatiecorrectie" wordt genoemd. Daarbij gaat de zogenaamde ouderenpartij uit van onrealistische groeiverwachtingen en laat het de eigen roep om een welvaartsvaste AOW (gekoppeld aan de lonen) dus los. Een kind zal nog begrijpen dat zo'n plan economische groei zal kosten.
Natuurlijk kan dat een keuze zijn die je wilt maken. Maar de vraag is dan: wat voor effect heeft dit op de hoogte van de AOW voor toekomstige generaties? Nou, als je de cijfers van de partij zelf bekijkt zijn die schokkend te noemen. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt heeft de rekensom gemaakt en concludeert:

Als je 29,8 miljard uittrekt voor 4,69 miljoen AOW’ers dan is de AOW €6354 per jaar ofwel €529 per maand (in euro’s van 2017)

Als je 25,5 miljard uittrekt voor 4,69 miljoen AOW’ers dan is de AOW €5437 per jaar ofwel €453 per maand (in euro’s van 2017)

Let wel, op dit moment krijgen alleenstaande AOW'ers €1153 bruto per maand (netto: €1091). Gehuwden krijgen €795 (netto: €752). Zeg gemiddeld €900 euro per maand over gehuwden (daar zijn er nu eenmaal meer van) en ongehuwden/weduwen.
Volgens Krol valt dat allemaal wel mee. 50Plus wil namelijk geld vrijmaken om de gemiddelde AOW van de toekomst flink omhoog te duwen. Natuurlijk vraag je je dan af: oh ja, welke maatregelen dan? Nou, die blijken dus boterzacht te zijn:
https://twitter.com/RoelSchrein/status/834705790560792577
Krol en 50Plus gooien de berekeningen hierboven dus overboord (niet zo gek, want 50Plus gaat daardoor af als een gieter) en komen vervolgens met een blanco cheque. Zoals iedereen die ook maar iets van de politiek afweet beseft worden dat soort blanco cheques uiteindelijk weer ingetrokken. Dit betekent dat het plan van 50Plus toekomstige ouderen zal ruïneren. En dat terwijl bejaarden het nú al financieel lastig hebben.
Dit plan van Krol is dus niets minder dan een fiasco waiting to happen. De leider van 50Plus is bereid om toekomstige generaties op te offeren om zijn huidige achterban te plezieren. Dat mijn generatie (geboren: 1984) daardoor in de toekomst financieel om zeep wordt geholpen zal hem worst wezen. Hij wil nú immers een paar rotzeteltjes binnenslepen, als dat ons onze toekomst kost, het zij zo.
Het is klaar, afgelopen, en uit. Henk Krol is ontmaskerd. De man is niet slechts "een populist voor ouderen," maar een armoedige graaier die jongere generaties wil bestelen om zijn eigen kiezers gratis geld te geven. Een grof schandaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten