Hier is 'ie dan: de hele video van Trumps fantastische persconferentie waarin hij de media keihard aanpakt

Geen categoriefeb 17 2017, 12:29
Volgens veel media was Donald Trump gisteren chaotisch en erg boos. Dat viel nogal mee. Ja, hij pakte de media aan, maar hij deed dat met humor en je zag hem op geen enkel moment boos worden.
Vaste lezers van De Dagelijkse Standaard weten dat ik geen onverdeelde fan ben van Donald Trump. Hij was minder erg dan de bijzonder corrupte Hillary Clinton, maar daar is alles dan wel mee gezegd.
Wat Trumps persconferentie betreft: hij bleef eigenlijk gewoon rustig en voor zijn doen was het alles behalve chaotisch. Zijn speeches tijdens de verkiezingscampagne waren aanzienlijk chaotischer en zelfs agressiever. Toch won hij de verkiezingen. Dat zegt het één en ander over hoe gewone Amerikanen over zijn stijl denken. Let wel, ik schrijf "gewone Amerikanen" omdat de linkse Amerikaanse media het Amerikaanse volk absoluut niet vertegenwoordigen. Als dat wel zo was had Hillary de verkiezingen met 90 procent tegenover 10 procent gewonnen.
Ja, Trump pakte CNN "fake news, filled with hatred") en de BBC hard aan ("another beauty, wait, wait, I know who you are"), maar dat heeft hij altijd gedaan. Daar komt bij dat het objectief gezien ook nog eens klopt. De Amerikaanse versie van CNN is echt bezig met een oorlog tegen Trump en de BBC staat terecht bekend als een linkse publieke zender met een uitgesproken progressieve agenda. Vraag Nigel Farage maar eens wat hij van de BBC vindt.
Tenslotte had hij ook nog eens gelijk toen hij zei dat het een grof schandaal is dat er zo gelekt wordt uit de regering en dat die lekken afkomstig zijn van mensen die loyaal zijn aan Barack Obama. Dat klopt gewoon voor de volle 100 procent. En ja, dat is een grof schandaal. Het maakt me niet uit of de president een Democraat of een Republikein is; de bureaucratie moet doen wat hij zegt en hem niet stiekem met een mes in de rug steken en op allerlei mogelijke manieren ondermijnen.
Kortom, het valt allemaal wel mee met "het ranten en raven" van Trump -- zeker als je Trump langere tijd volgt en dus weet wat zijn normale manier van doen is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten