Huichelende D66-senator organiseert Limburgs avondje, maar raslimburger Wilders was niet welkom

Geen categoriefeb 17 2017, 10:00
Het had een 'typisch Limburgs avondje' moet worden, maar de bekendste Limburger van Nederlander mocht daar natuurlijk geen deel van uitmaken.
Voor wie een heerlijk avondje met allerlei Limburgse tintjes wilde, was eind januari aan het juiste adres in bij een presentatie van D66-senator Petra Stienen in... de Amsterdamse Stadsschouwburg. Want natuurlijk: we kunnen wel een avond over die provincie houden, maar dat betekent nog niet dat we het onze bezoekers ook aan gaan doen naar die aflegen plek te moeten komen! Dat zou ook financieel een enorme strop geworden zijn, aangezien mevrouw de senator dan na aftrek van haar reiskosten bijna niets meer over zou houden van de 7500 euro - nota bene betaald door de provincie Limburg zelf - die ze kreeg voor de presentatie van haar boek aldaar.
Maar dat terzijde. Stienens heeft als afgezante van D66 natuurlijk zeeën van tijd over, dus besloot ze een boek te schrijven over haar jeugd, iets waar Nederland natuurlijk al eeuwen naar uitkijkt. Omdat die jonge jaren toevallig in Limburg plaatsvonden besloot ze het zo in de markt te zetten dat het een nostalgisch, typisch beeld van die regio zou moeten scheppen. Dat vond de provincie kennelijk zo leuk dat zij het mocht presenteren op de Limburgavond 'Het Geluk/Gelijk van Limburg', voor de eerdergenoemde symbolische vergoeding uiteraard.
Het gaat hier echter wel om een politica, dus moest er ook wat politieke inhoud zijn. Daarom werden er politici van vele andere partijen uitgenodigd om eens na te denken over de vraag: wat kan de rest van Nederland nog leren van Limburg? Dat zal ongetwijfeld heel veel zijn geweest, maar als je aan de combinatie 'Limburg' en 'politiek' denkt dan is er natuurlijk één partij die meteen teboven schiet: de PVV van raslimburger Geert Wilders, die opgroeide in het Noord-Limburgse Venlo en daar nog steeds veel steun geniet. Welke partij kent Limburg nou eigenlijk beter dan de PVV, kun je bijna zeggen?
Je zou dan ook logischerwijs verwachten dat die partij prominent vertegenwoordigd was op zo'n avond, maar dan ken je de manier van doen van D66'ers nog niet. Niet alleen was Geert Wilders zelf niet uitgenodigd, nee, geen enkele PVV'er had een uitnodiging ontvangen om erbij te zijn! En dat terwijl vrijwel elke andere partij wél aanwezig was. Toeval? Natuurlijk niet: dit was weer eens een gerichte aanval op de partij waarvan iedereen weet dat ze het goed gaan doen op 15 maart en die daarom maar overal en bij alles geïsoleerd wordt van de rest van politiek Den Haag. De senator zelf deed echter alsof haar neus bloedde en had enkel te zeggen: "Bij een eventuele volgende editie zijn ze welkom hoor!"
Werd de partij dan totaal genegeerd op de bewuste avond in januari? Nee, dat natuurlijk niet: de partijen die wél van de partij mochten zijn kregen alle gelegenheid om de PVV op elk detail de grond in te boren, zonder dat er iemand aanwezig was om een weerwoord te kunnen bieden. Maarja, zoals GeenPeil-lijsttrekker Jan Dijkgraaf geheel geheel terecht opmerkte hierover: "Zo rolt D66"!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten