Islamitische moordmachine ISIS slaat weer toe: claimt bloedbad met 100 doden bij ‘afvallige’ moskee

Soefi_1
Foto: De moskee waarin ISIS donderdag honderd mensen afslachtte. Bron foto: screenshot Nabeel Khan / Twitter

De massamoordenaars van ISIS hebben laten weten voor de zoveelste keer achter een gruwelijke aanslag te zitten.

Donderdagavond werd Pakistan opgeschrikt door de zoveelste aanslag die het land heeft moeten verduren. Een zelfmoordterrorist besloot daar om een granaat een moskee in te werpen, alvorens hij zichzelf tenmidden van de menigte opblies. Het resultaat: 100 doden en een gemeenschap die achterblijft met diepe wonden die nooit meer geheeld zullen worden, zowel wat betreft de vele mensen die om niets zijn gestorven en het gevoel van onveiligheid dat ze altijd met zich mee zullen dragen.

De vraag is natuurlijk: wie heeft deze onmenselijke daad op zijn geweten? Dat is een vraag waarop het antwoord eigenlijk wel te raden viel, maar waarvan we nu ook met zekerheid kunnen zeggen wie het was. Niemand minder dan – hoe kan het ook anders – ISIS heeft dit alles uitgevoerd, en ze claimen daarvoor maar al te graag de verantwoordelijkheid. Laat dit vooral ook een duidelijk signaal zijn aan mensen die zo naïef zijn om te denken dat de terreurgroep enkel in Syrië en Irak zulke grote slachtpartijen kan aanrichten. Nee, Pakistan staat nou niet echt bekend als het veiligste land ter wereld, maar het is ook niet naast de deur van het ‘traditionele’ bolwerk van de haatbaarden. We moeten ons dan ook geen illusie maken: wat daar kan gebeuren, kan hier ook plaatsvinden als we niet oppassen.

Dit zijn immers mensen die nergens voor terugdeinzen wat betreft het vermoorden van andersdenkenden. Daarbij maken ze nauwelijks onderscheid tussen iemand met enigszins andere ideeën of iemand die de wereld totaal anders ziet. Dat blijkt maar weer uit deze aanslag, die gericht was tegen een gemeenschap van Soefi’s in de stad Sehwan. Hoewel dit naar onze maatstaven ‘gewoon’ moslims zijn, zijn zij in de ogen van soennitische terreurbewegingen net zo afvallig als sjiieten. En dat betekent maar één ding: dat ze met alle mogelijk wapens zo snel mogelijk omgebracht moeten worden totdat er enkel nog volgelingen van de enige echte islam over zijn.

Dus nee: ISIS houdt echt niet op bij een stel langsgrenzen. Sterker nog, ze doen alles wat ze kunnen om die grenzen over te steken naar plekken die nog niet geteisterd zijn door hun terreur, zodat iedereen hoogstpersoonlijk kennis zal maken met hun extremisme. Je zou denken dat politici daarbij massaal de handen ineenslaan om zulk moslimextremisme de kop in te drukken, maar niets blijkt minder waar: de meesten blijven zelfs weigeren het woord alleen al uit te spreken. De enige pijnlijke, maar geheel terechte vraag is hier dan ook: hoe lang nog voordat wij ook hier met dit soort wandaden in aanraking gaan komen? Mijn antwoord: met het huidige beleid gaat dat niet meer lang duren, vrees ik.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

6 reacties

 1.   

  dat er overal ploflims rondlopen binnen de islamitische landen is bekent , en gebruikelijk daar , je ziet ze evenveel als straathonden .

  toch dat vind ik geen punt , wel dat de hier in het westen verblijvende moslims , aangaan dat zij hier onveilig zijn ,omtrent aanslagen op of in hun gebedshuizen , en ja wonder boven wonder heeft in Canada een blanken jongen een aanslag gepleegd , (wat ook weer gelijk afgestraft gaat worden daar , je mag je niet openbaar negatief uitlaten over moslims of islam ,op straffen van?) .

  afin nooit hoor je de moslim hier kagen dat hij angst heeft voor een aanslag van en door een radicale medegelovigen , en die zijn er toch veel , meer dan er str ?!.

 2.   

  Heeft gelukkig niets met islam te maken. Voor de rest graag allemaal PvdA en GL kiezen of anders in ieder geval D66.

 3.   

  En in tussen roept Juncker dat wij ons niet moeten laten dwingen door de VS meer voor defensie te betalen en heeft het over de Europese aanpak. Die aanpak is zo te merken om versneld Europa te islamiseren en dus op de knieën gaan. Dat bedoeld deze malle leider van de EU waarschijnlijk.

  1.   

   Ja logisch Juncker wil natuurlijk niet dat de moslims een groot leger voor hun kiezen gaan krijgen dan want dan gaat hun plan van islamitiseren niet door toch.

  2.   

   de geschiedenis leert ons dat corrupte leiders , altijd wel ergens een veilige onderdak krijgen , zij nemen immers de goudvoorraden mee , die hun samenleving in bezit had !!.

   toch het gepeupel blijft met de ellende zitten , en die kan zorgen voor een oplossing .

   waarna de corrupte leider(s) als helden weer onthaald worden door het gepeupel , hun corrupte leiders brengen immer goud mee !.

   1.   

    Dat ging toen misschien zo en op, maar denk dat corrupte leiders hier toch niet meer mee weg kunnen komen in 2017.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!