Linkse Volkskrant huilt tranen met tuiten: 'Rick Nieman behandelde Geert Wilders als een normale politicus!'

Geen categoriefeb 14 2017, 10:00
De politiekcorrecte en radicaal-linkse Volkskrant is boos. De reden? Tijdens zijn interview met Geert Wilders behandelde Rick Nieman van WNL Op Zondag de PVV-leider als "een gewone politicus." En dat mag niet. Wilders is namelijk een vuile fascist die je kapot moet maken als 'journalist' zijnde.
Het blijft bijzonder vriendelijk van de linkse kartelmedia dat ze dagelijks stukken publiceren waaruit blijkt dat ze volkomen onbetrouwbaar zijn en dus kapotgemaakt moeten worden. Het ultieme bewijs daarvan wordt vandaag geleverd door de Volkskrant, een politiekcorrect krantje bevolkt door redactieleden die nooit op de PVV, VNL of Forum voor Democratie zouden stemmen. Lees de recensie maar eens van deze krant van Rick Niemans interview met Geert Wilders, dat afgelopen zondag werd uitgezonden door WNL:

Kunnen we hem interviewen als een normale politicus? Dat hadden ze zich bij WNL afgevraagd. Wat bleek: dat kon. Heel goed zelfs. Zoals er ook prima voorbij kon worden gegaan aan het feit dat dit geen gewone politicus betrof, maar iemand die grote groepen Nederlanders hun grondrechten wil afnemen, die veroordeeld is voor aanzetten tot discriminatie, die een ondemocratische beweging leidt, enzovoort, enzovoort. En trouwens ook aan het feit dat Nieman zowat de enige journalist was die voor een keertje tussen De Geertmeister en Zijn Tweets in werd geduld. Een schaarse kans op journalistieke tegenspraak.

Een zeldzame kans op "journalistieke tegenspraak?" Waar heeft 'recensent' Frank Heinen het in vredesnaam over? Wilders en zijn PVV worden stelselmatig kapotgeschreven door het mediakartel. Er gaat geen dag voorbij of er wordt een nieuwe aanval geopend. Elke dag weer wordt Wilders weggezet als een vuile fascist. Het is nogal wiedes dat Nieman daar niet aan meedeed. Dat soort nepjournalistiek hebben we al genoeg gezien. Hij wilde voor de verandering iets doen wat zijn collega's nooit doen: Wilders gewoon de kans geven om zijn plannen uiteen te zetten. Heel gek, maar dat zijn van die dingen die wel handig zijn voor kiezers die willen beslissen op wie ze gaan stemmen.
Maar dat mag dus niet van de Volkskrant. Wilders is namelijk een vuile neo-nazi. Elke keer dat je tegenover hem zit moet je hem dan ook beschuldigen van racisme en discriminatie, en moet je er alles aan doen om hem onderuit te halen. Dat heet dan 'journalisme.'

Zo iemand kun je interviewen als een normale politicus, maar je kunt ook besluiten het anders aan te pakken. Want, los van die smakenkwestie: het is een zich steeds wijder verbreidend misverstand dat het ruim baan geven aan iemands ' eigen verhaal' - of dat verhaal nu lachwekkend is, of boeiend of angstaanjagend - een vorm van 'niet-vooringenomen journalistiek' is.

Kijk Heinen, dat is nou wel degelijk journalistiek, of in ieder geval de vorm van journalistiek die het linkse mediakartel al decennia zegt aan te hangen. Het enige moment waarop jullie die 'neutraliteit' overboord zetten is als er iemand bij je zit met wie je het oneens bent, wat altijd betekent: iemand die rechts is. Job Cohen, Diederik Samsom, Lodewijk Asscher, Jesse Klaver, Emile Roemer en Alexander Pechtold mogen hun verhaal altijd rustig doen. Die zogenaamde 'kritische journalistieke vragen' worden pas van stal gehaald als er een PVV'er, een VNL'er of een FvD'er zit.
Ongelooflijk genoeg prijst Heinen Marcia Luyten van Buitenhof vervolgens de hemel in vanwege haar 'gesprek' met Jan Roos. Op de dag van de uitzending schreven wij daar al over. Luyten leverde namelijk een enorme wanprestatie. Ze gedroeg zich als propagandist van het linkse partijkartel. Steeds weer werd Roos weggezet als een soort van 'Wilders-light.' Hij moest vier of vijf keer zeggen dat hij daar genoeg van had en dat hij het over zijn plannen voor de toekomst van ons land wilde hebben, niet over die van Wilders. Wilders verdedigt Wilders' standpunten, Roos die van Roos. Zo moeilijk is dat niet zou je denken, maar Luyten dacht dat heel anders over. Zij had zich namelijk tot doel gesteld om Roos onderuit te halen, en de beste manier om dat te doen is door hem op één lijn met Wilders te zetten. Dat was de strategie en ze week er geen moment vanaf, ook niet toen al lang en breed duidelijk was dat het nergens op sloeg.
Zo'n belachelijk interview -- dat grote woede op Twitter veroorzaakte onder aanhangers van VNL en onafhankelijke rechtse kiezers -- wordt door de Volkskrant dus gezien als een lesje in 'hoe het moet.'
Eigenlijk zegt dat alles over de Volkskrant, diens redactie, diens vooroordelen en strategie. Ze zijn te netjes om hardop te zeggen dat ze verwikkeld zijn in een oorlog tegen alles wat rechts is, maar uit hun gedrag blijkt duidelijk dat dit wel zo is. Vanuit rechts past daar maar één antwoord op: als jullie van links oorlog willen zullen jullie het krijgen ook. En vergis je niet, wij van modern rechts spelen niet volgens de oude spelregels. We doen wat nodig is om te winnen, zoeken de confrontatie bewust op, en gaan ervoor zorgen dat jullie aan het einde van de rit totaal geen geloofwaardigheid meer over hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten