Maak je borst maar nat Geert! De VVD verklaart je de oorlog met.. een kinderfilmpje!

Screenshot NOS
Foto: Screenshot NOS

Dat de VVD “echt, echt niet!” met de PVV zal samenwerken na 15 maart wisten we al, maar met deze video hebben ze de partij van Geert Wilders pas echt den totalen Krieg verklaard.

Geert Wilders kan maar beter oppassen tussen nu en 15 maart, en daarna al helemaal als hij door de enorme electorale nederlaag die hem te wachten staat werkeloos is nadat hij nog niet één zetel binnenhaalt. Dat moet immers wel het geval zijn, als we de VVD mogen geloven. Een tip bij het lezen van dit artikel: doe dat vooral maar niet.

Na het bekendmaken van de resultaten van het Centraal Planbureau wat betreft de verkiezingsprogramma’s sprongen alle partijen een gat in de lucht en begonnen de propagandamachines weer op volle toeren te draaien. “Hoera, we zijn de groensten!” riep GroenLinks. “Hoera, bij ons worden de rijken het hardste aangepakt!”, schreeuwde de SP. Heel verrassend allemaal natuurlijk, maar als er één partij is die vandaag alles op alles zet om niet alleen zichzelf in het zonnetje te zetten maar ook om de concurrentie in een kwaad daglicht te plaatsen, dan is het wel de VVD. Die houdt het namelijk niet bij het filteren van de goede punten van hun programma, maar heeft ook de aanval geopend op de resultaten wat betreft het plan van de PVV. Of beter gezegd: het gebrek aan resultaten.

De PVV-voorman heeft namelijk al maanden geleden gezegd geen enkel vertrouwen meer te hebben in de doorrekeningen van het CPB, en hoewel het jammer is dat hij is afgehaakt heeft hij wel een goed punt. Het CPB, wat onderdeel is van het ministerie van Economische Zaken, gaat er namelijk al per definitie uit dat sommige dingen goed of slecht zijn. Uit de Europese Unie stappen is bijvoorbeeld per definitie slecht – dat kan, maar het kan ook net zo goed voordelig zijn (we weten het gewoon niet) – en allerlei voordelen van het beperken van migratie worden afgeserveerd als marginale winstjes. De moraal van het verhaal: wat ze ook vinden, als het de PVV is dan is het per definitie slecht voor Nederland.

Met die gedachte in het achterhoofd is het goed te begrijpen dat Wilders geen enkele meerwaarde zag in het laten uitrekenen van zijn plannen. Daar had de VVD echter geen enkele boodschap aan: die doen in een nieuwe campagnevideo namelijk vrolijk alsof de PVV gewoon geen standpunten heeft en geen flauw idee heeft wat die punten nou echt voor het land zouden betekenen. Het resultaat? Een filmpje dat voor bij het jeugdjournaal nog te kinderachtig voor woorden zou zijn:

Voor wie geen zin heeft om een halve minuut van zijn leven te verspillen aan VVD-propaganda – wat goed te begrijpen is: onder begeleiding van een muziekje dat je eerder op de kermis zou verwachten worden enkele effecten – geheel toevallig nét die waar de VVD goed op scoorde – getoond, met die volgens de plannen van de VVD en de PVV. Die cijfers komen uit het rapport van het CPB, dus is het ook niet heel toevallig dat daar wat betreft de PVV niets uit komt. De nepliberalen doen echter vrolijk alsof de PVV gewoon geen flauw idee had, en nergens een antwoord op had. “Grenzen dicht!” is het enige wat de PVV-duif in het dieptrieste filmpje weet uit te brengen.

Al met al hebben we hier een video die op het eerste gezicht best doet lachen (van het huilen) maar eigenlijk eerder eng is. Het laat maar weer zien hoe erg Mark Rutte er op uit is om zijn voormalige gedoogpartner koste wat kost zwart te maken. De reden moge duidelijk zijn: de PVV staat er, ondanks recente verliezen, nog steeds prima bij in de peilingen. Dat gaat vooral ten koste van de positie van de VVD bij de formatie, en dat is men zich daar maar al te goed van bewust. Maar goed: we zullen op 16 maart wel zien wie er uiteindelijk het hardste lacht!

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

9 reacties

 1.   

  Zoals de situatie nu is in Nederland in Europa en op de hele wereld is het moeilijk zulke uitspraken te doen, en vraag ik mij af waar de VVD dit dan op baseert, ze kunnen helemaal nog niet weten wat er allemaal gebeuren gaat en hoe de economie zich gaat ontwikkelen. Dus ik heb gewoon meer vertrouwen in een partij die overal vraagtekens bij zet en het ook niet zo precies kan zeggen hoe het zal gaan, dan bij al die beloftes wat partijen aan de burgers doen en na de winst toch weer door gebeurtenissen die dan plaatsvinden omdraaien, Weg beloftes aan de burgers heet het dan, en als excuus gebruiken ze dan, ja maar dit en dat is nu gebeurd dus moeten we die en deze maatregel nu gaan invoeren. Zo gaat het toch iedere vier jaar, dus gewoon afwachten wat de verkiezingen brengen en hopen dat de burgers eindelijk eens wakker zijn geworden. Wat de VVD allemaal beloofd moet men zo wie zo al niet meer geloven.

 2.   

  Ik zal maar niet op alle punten ingaan maar met uitzondering van 1, de zogenoemde economische groei van 2%. Is het werkelijk ? Nog een keertje dan maar, is het echt 2%? Gaat het zo goed met ons land? Je zou het werkelijk gaan denken. Totdat je eens goed om je heen kijkt en waarneemt wat de werkelijke wereld is. Bruna in financieel zwaar weer, Vogele is failliet verklaard net zoals The Phone House, De Blokker (ondanks vernieuwing van de formule en de winkels) op randje failliessement. Zomaar iets van de laatste paar dagen. En dan een minister (de vice-premier) die met een banenplan komt van 100.000 banen. Om mensen met een uitkering een meer zinvolle dagbesteding te geven. Baantjes die ongelofelijk veel lijken op de mislukte Melkertbanen. Nuttig werk maar leveren economisch niets op. Het zinvolle (echt zinvolle) werk is vakkundig gesloopt door de coalitie. De zorg is uitgehold, de thuiszorg (wie wil er nog werken daar) hangt van lijstjes en administratie aan elkaar vast. Kijk om u heen, wie heeft er nog een vaste baan? Dit aantal is al jaren nu aan het dalen en de flexwerkers maken het grootste deel van het werkzame volk uit. Baantjes worden al geteld als ze 1 uur werk in een week verrichten. Ja zo kan iedereen 100.000 of zelfs 1.000.000 banen creeren. Het aantal voedselbanken is de laatste jaren niet gedaald, maar juist flink gestegen. De koopkracht van ouderen is voor het zoveelste jaar gedaald. Moet ik nog doorgaan? Kijk om u heen en kijk voor uzelf. Maar stel u dan de vraag: is de economie echt zo booming dat er 2% groei is? Wat antwoordt u dan?

 3.   

  Het filmpje maakt duidelijk dat de VVD een inhoudelijk beleid voert die ze ook bereid is door het CPB te laten toetsen en dat de PVV slechts holle en oncontroleerbare retoriek bralt.

  Goed filmpje.

 4.   

  Het zal best dat CPB niet aan relativisme doet, en normatief is aangaande wat goed is voor ons land, en wat slecht. Voor een politieke partij is dit echter een slap excuus om dan maar voor Sinterklaas te spelen, en mooie dingen te beloven, zonder erbij te vermelden dat deze onbetaalbaar zijn.
  Dat is precies wat de PVV doet. De PVV speelt voor Sinterklaas over de ruggen van onwetende Nederlanders.
  Gelukkig hebben anderen het programma van de PVV wél doorgerekend, en wat blijkt? Wat de PVV wil is volstrekt onbetaalbaar, en dus luchtfietserij, grenzend aan bedrog. Ik zou me wel twee keer bedenken voor ik mijn stem aan de PVV gaf.

  https://decorrespondent.nl/5212/beste-pvv-stemmer-dit-is-ervoor-nodig-om-uw-partijprogramma-te-realiseren/133583560-c08f3e01

  1.   

   Zonder plannen valt er ook niet veel uit te rekenen, bovendien zijn sommige plannen ook nog is grondwettelijk onuitvoerbaar, het is gewoon niet slim om op een partij te stemmen waarvan je niet weet wat het voor jou gaat betekenen.

   Die correspondent blog ken ik, maar die zal hier als link afgeschilderd worden.

 5.   

  Veel beloven , weinig geven doet een gek in vreugde leven. Dat heeft de VVD vergeten er bij te zetten.

  Inderdaad is het de vraag of alles goed komt onder leiding van de VVD. Dat heeft de PVV goed gezien. De VVD beloofd van alles wat ze eerder afgepakt hebben. Makkelijk scoren. Maar we weten wat de beloften van Rutte waard zijn.

 6.   

  De cijfers van CPB zijn meer een gewoonte dan een feit waar de burger iets aan heeft. De redenering van Wilders is duidelijker. Als je alle geldtoevoer naar alle bodemloze putten staakt hou je zoveel over dat je alle problemen kunt oplossen. Of dat helemaal klopt weten wij niet maar of de cijfers van CPB uitkomen ook niet. Slag in de lucht. Voor gewone gemiddelde burger is het duidelijker wat Wilders zegt want zo doe je dat met je portemonnee thuis ook. Je geeft uit wat perse moet en van wat over is doe je eventueel leuke dingen. Dat doen politici niet want die willen vooral op eerste plaats van alles beloven.

 7.   

  Alles wat de VVD. heeft beloofd te zullen doen daar is niets van terecht gekomen en nu begint de VVD. weer met fantastische verhaaltjes hoe geweldig het gaat met Nederland, hoe blij we moeten zijn enz enz.
  En, ja hoor er zijn weer hoopjes Nederlanders die er weer instinken en op deze leugenachtige partij gaan stemmen.
  Tot en met de verkiezingen houdt de VVD. het vol deze sprookjes te vertellen en 1 dag later als hij de grootste wordt komt er een olifant met een lange snuit en blaast alle sprookjes uit.
  En we gaan weer op de oude voet verder.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!