Mediakartel verspreidt nepnieuws over Trump: "De Nationale Garde arresteert illegalen!" Wordt trending op Facebook

Geen categoriefeb 18 2017, 13:00
Het begon met een artikel van de Associated Press, één van de grootste linkse persbueaus ter wereld. Vervolgens ging het hele mediakartel er maar wat blij mee aan de haal.
Vrijdagochtend berichtte de Associated Press dat het een memo had ingezien waarin duidelijk werd gemaakt dat Donald Trump duizenden soldaten van de Nationale Garde wilde gaan inzetten om "illegale immigranten te arresteren" in een groot aantal steden.
Het Witte Huis ontkende de berichtgeving onmiddellijk:
https://twitter.com/PressSec/status/832616382667726851?ref_src=twsrc%5Etfw
Uiteindelijk waren zowel de AP als persbureau Reuters gedwongen om hun bericht enigszins aan te passen, maar daarbij vermeldden ze de ware context van de memo nog steeds niet:
Deze Twitteraar legt uit wat er allemaal mis was met het bericht:
Ongelooflijk genoeg bleef het verhaal urenlang "trending" op Twitter, terwijl toen al lang duidelijk was dat het nepnieuws betrof.
16
Dit is buitengewoon ironisch omdat Mark Zuckerberg, de grote baas van Facebook, afgelopen donderdag nog een post schreef waarin hij maar weer eens uitlegde dat hij op hardhandige wijze zal gaan afrekenen met nepnieuws.
https://twitter.com/MichaelvdGalien/status/832838861675970562
Als hij daar echt zaak van wil maken zal hij moeten beginnen met de linkse media -- oftewel het mediakartel -- die het ene nepnieuwsverhaal na het andere nepnieuwsverhaal publiceren met het doel om Donald Trump te ondermijnen en in de verdediging te drukken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten