Nieuwe partij GeenPeil flest de boel met nieuwe "StemWijzer" die je altijd op GeenPeil wil laten stemmen

Geen categoriefeb 05 2017, 12:00
De echte StemWijzer wordt pas morgen gelanceerd, maar GeenPeil heeft alvast een nep-StemWijzer online gezet. Eentje waarbij alle wegen leiden naar de roze partij van Bart Nijman en Jan Dijkgraaf.
Alhoewel ze nog in geen enkele peiling een zetel hebben gehaald, weet de politieke partij GeenPeil maar niet van opgeven. Onder leiding van voormalig HP De Tijd-hoofdredacteur Jan Dijkgraaf blijft de partij proberen een voet tussen de deur te krijgen in deze verkiezingscampagne. De partij heeft daarom ook een nieuw initiatief ontwikkeld: de StemWijzer.co. Niet te verwarren met de officiële StemWijzer die vanaf morgen te vinden zal zijn op StemWijzer.nl.
Qua layout en inhoud is de site bijna uniek aan die van de echte stemwijzer, en ook de logo's van ProDemos en EenVandaag zijn klakkeloos gekopieerd. Zelfs de twintig stellingen die de makers van de GeenPeil-stemwijzer je laten doorlopen lijken legitiem te zijn. "De teelt en verkoop van wiet moet legaal worden," aldus één stelling waarop men "Eens", "Oneens" of "Geen van beiden" kan antwoorden. "De AOW-leeftijd moet weer 65 jaar worden," is een andere. Al met al is de GeenPeil-stemwijzer nauwelijks van het origineel te onderscheiden.
Aan het einde van de rit beoordeelt de website echter niet welke partij het beste bij je stellingname past, maar geeft het weer dat je mening "100%" overeenkomt met die van GeenPeil. Op de tweede plek komt altijd de SGP, en de ChristenUnie maakt de top 3 compleet. Volgens de uitslag moet iedereen hierom GeenPeil stemmen:

"GeenPeil gaat stemmen wat de leden willen. GeenPeil gaat Kamervragen stellen om de macht tegen het licht te houden. GeenPeil gaat de democratie terug naar de burger brengen.

GeenPeil wil meer democratie. Directe democratie. Vernieuwde democratie. We hebben genoeg van het vastgelopen bestuur. Van partijbelangen, fractiediscipline en baantjesmolens."

Bij GeenPeil hebben ze ook nog steeds een hekel aan VNL van Jan Roos, zo blijkt, want in het schermpje "Kies de partijen die u mee wilt nemen in het resultaat" kan je allerlei politieke partijen aanvinken, maar het vakje bij VNL is geblokkeerd waardoor je die partij als enige niet digitaal kan aanvinken.
[caption id="attachment_158724" align="aligncenter" width="791"]VNL kan niet worden meegenomen in de faux StemWijzer van GeenPeil. VNL kan niet worden meegenomen in de faux StemWijzer van GeenPeil.[/caption]
De fittie met "VerradersNederland", zoals GeenStijl-dochter GeenPeil de partij van Joram van Klaveren, Louis Bontes en Jan Roos noemt, is dus nog altijd niet voorbij.
Wat vindt u ervan? Is dit een leuke verkiezingsstunt of is dit je reinste misleiding? Als je het mij vraagt, schieten de heren van GeenPeil hiermee éígenlijk wel een beetje door..
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten