Ontketende Wilders: "Donald Trump is een verademing vergeleken bij die linkse dictatuur van bange, laffe wegkijkers"

Geen categoriefeb 01 2017, 15:00
Geert Wilders is gisteren op epische en hilarische wijze losgegaan in de Tweede Kamer. Hij pakte het nachtmerriekabinet Rutte II keihard aan, nam het op voor Donald Trump, en maakte duidelijk dat als de PVV de verkiezingen wint er echt het één en ander gaat veranderen in ons land.
Vanaf het moment dat Donald Trump zijn kandidatuur bekendmaakte voor de presidentsnominatie van de Verenigde Staten werd hij gesteund door Geert Wilders. Niet zo gek natuurlijk; de twee staan deels voor dezelfde zaken. Zo zijn ze streng op immigratie, eisen ze integratie van nieuwkomers, hebben ze er geen enkel probleem mee om het radicaal-islamitische beestje bij zijn naam te noemen, zijn ze ongelooflijk direct in hun toespraken, en hebben een broertje dood aan de politieke correctheid.
Hoewel heel Nederland 'zeker wist' dat Trump niet kon winnen geloofde Wilders steevast in diens kansen. Zoals we nu weten bleek de PVV-leider uiteindelijk gelijk te hebben.
Geen wonder dus dat hij zich gesterkt voelt én dat hij één van de weinige politici in ons land is met het lef om het op te nemen voor de Amerikaanse president. Gistermiddag bewees hij dat maar weer eens in het hol van de leeuw zelf: de Tweede Kamer. Hij ging het debat aan met minister Koenders (PvdA) van Buitenlandse Zaken, veegde de vloer aan met het kabinet, en verdedigde Trump met verve.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2017/02/Wilders-bij-vragenuurtje_-linkse-dictatuur-480p_30fps_H264-128kbit_AAC.mp4"][/video]
"President Donald Trump," begon Wilders. "Wat een wat een verademing! Wat een verademing vergeleken bij die linkse dictatuur van bange, laffe wegkijkers die we in de rest van Europa hebben en ook hier in de hele Kamer. Het is om te huilen."
Dat was natuurlijk een heerlijk begin, maar de bekendste politicus van Nederland was nog lang niet klaar. "Eindelijk heeft Amerika een president, eindelijk heeft een land een president in het Westen, die niet alleen zijn beloftes nakomt, maar die zegt: de veiligheid van mijn burgers gaat mij boven alles."
"En ik zeg u," ging Wilders verder, "president Trump heeft in twee weken een immigratiebeleid gevoerd wat effectiever is dan uw hele kabinet zolang u bestaat. Zolang u bestaat!"
De PVV'er voegde daar aan toe dat "als wij in Nederland, in Europa, hadden gedaan wat meneer Trump nú doet, dat is de grenzen sluiten voor mensen uit onder andere Syrië, dan waren die mensen niet onze kant opgekomen, waaronder terroristen. En dan waren een hele hoop onschuldige mensen, onschuldige slachtoffers van terreur in Europa, die hadden vandaag nog geleefd. Dus houd op met uw krokodillentranen."
Zo, die mochten Koenders, Rutte en al die andere leden van het faalkabinet Rutte II in hun zak steken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten