Pechtold is woedend op Wilders: 'De pers als leugenaars afschilderen is onbeschoft!'

Geen categoriefeb 18 2017, 16:00
Alexander Pechtold neemt het op voor zijn vrienden van het mediakartel. Ons houdt ons immers de hand boven hoofd.
Oh wat is 'ie toch weer boos. Jawel, Alexander Pechtold (D66 natuurlijk) heeft het he-le-maal gehad met Geert Wilders. Zoals wij eerder vandaag al berichtten uitte de PVV-leider vandaag namelijk kritiek op de Nederlandse media, die hij er geheel terecht van beschuldigt dat ze een hetze tegen hem voeren.
Daar valt helemaal niets op af te dingen, maar Pechtold vindt het echt niet kunnen dat Wilders dit hardop zegt. Als rechtse politicus heeft Wilders het wangedrag van het mediakartel namelijk maar te slikken. Ja, ze mogen alles wat ze willen over hem schrijven en zeggen, maar als hij daar iets van zegt is hij gewoon een vreselijke fascist!
"Misschien is Wilders in paniek vanwege zijn dalende peilingen. Maar de Nederlandse pers als leugenaars af te schilderen is onbeschoft, onwaar en on-Nederlands," schrijft de D66-hypocriet. Maar waarom zou hij dat toch beweren? Ziet hij dan niet hoe oneerlijk de media Wilders en zijn partij behandelen? Een blinde kan nog zien dat er een hetze tegen Wilders wordt gevoerd. Is Pechtold dan zo onnozel dat hij dit niet kan bevatten?
Natuurlijk niet. Je kunt van alles over de man zeggen (bijvoorbeeld dat hij een vreselijke man is die alleen maar bezig is met zijn eigen carriere), maar niet dat hij onnozel is. Dat is hij namelijk echt niet.
Vervolgens komt Pechtold met dit pareltje:

Ik baal ook wel eens als er over mij dingen worden geschreven waar ik het niet mee eens ben, of die zelfs niet waar zijn. Maar over het algemeen staat de Nederlandse (onderzoeks)journalistiek op een hoog niveau. De vrije pers maakt Nederland tot wat het is: een open samenleving waarin iedereen kan zeggen wat hij vindt.

Oh, iedereen mag dus zeggen wat hij vindt behalve Geert Wilders? De vrijheid van meningsuiting geldt voor een ieder, maar niet als je toevallig lid bent van de PVV? Dan heb je je mond maar te houden? Wat is dat voor merkwaardige versie van de 'vrijheid van meningsuiting,' Alex? Waar ik vandaan kom betekent die vrijheid dat iedereen zijn mening mag delen, ongeacht bij welke partij die persoon hoort.
En dan nog iets: we kunnen wel ophouden te doen alsof de media heilig zijn. Het mediakartel vormt één grote incestueuze bende met het politiekcorrecte linkse establishment in de politiek. Er is werkelijk geen enkele reden om dat niet hardop te zeggen; of je nou een blogger bent, een arbeider of een politicus. De media zijn niet boven kritiek verheven. Net zoals de media kritiek mogen hebben op politici mogen politici (en anderen) kritiek uiten op de pers. Als journalisten daar niet mee om kunnen gaan moeten ze maar op zoek naar een andere carriere -- of misschien dat ze het publiek dan eens serieus moeten nemen door hun eigen vooroordelen eerlijk toe te geven óf door voortaan te doen wat ze zeggen, namelijk op neutrale en objectieve wijze over het nieuws berichten.
Het is heel loyaal van Pechtold dat hij het opneemt voor zijn vrienden van de nepmedia, maar geen hond die erin trapt. Het is iedereen duidelijk waarom hij dit doet. Hij, zijn partij, en de media vormen één groot kartel dat hetzelfde doel heeft: de PVV en andere rechtse partijen te verslaan en Nederland in een linkse nachtmerrie te veranderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten