Peilingen: Oei! VVD weet gat met PVV te slinken met maar liefst 3 zetels..

Als deze regel jaren geleden bestaan had was Wilders misschien nooit meer teruggekomen in de Kamer was de PVV wellicht nooit een factor van belang geworden. Screenshot YouTube
Foto: Screenshot NPO Politiek / NOS

Geert Wilders staat nog altijd bovenaan de peilingen, maar zijn positie lijkt ineens een stuk minder comfortabel geworden. In de nieuwste peiling van Maurice de Hond daalt de PVV met twee zetels en weet de VVD er eentje te winnen. Voor de partij van Mark Rutte komt daarmee de felbegeerde eerste plek weer in zicht… een beetje, dan.

Het aantal dagen dat we te gaan hebben tot de verkiezingen van 15 maart is nog maar 31 dagen – één volle maand – en de spanning lijkt te stijgen. Alhoewel Geert Wilders al maandenlang onafgebroken bovenaan de peilingen staat, weet hij deze week toch niet alle kikkers in de kruiwagen te houden. Vorige week ha de PVV immers nog 32 zetels, en vandaag zijn dat er nog slechts 30. Twee minder.

Aan de andere kant krabbelt ondanks een weer ontwakende Griekenlandcrisis, mislukte brief, een afgetreden minister, en een rebellerend Kamerlid de liberale regeringspartij toch weer wat op. Bescheiden, weliswaar, maar een belangrijk signaal dat de VVD misschien momenteel down is, maar nog niet out. De partij van Rutte had vorige week 23 zetels, en stijgt vandaag door naar 24. Al met al betekent dat, dat het gat tussen koploper PVV en eerste achtervolger VVD drie zetels kleiner wordt. Dat is geen onbelangrijke vangst middenin verkiezingstijd!

Behalve de VVD weet overigens ook het CDA een zetel te winnen, terwijl ondanks de voorspelling van Jan Roos zijn partij VNL niet terugkeert in de zetelpeiling:

peiling 12-2-2017

De voornaamste boodschap uit de peilingen lijkt dus te zijn dat Geert Wilders weliswaar de koploper is in deze verkiezingsstrijd, en hele goede papieren heeft om op 15 maart de grootste partij te worden, maar dat de strijd nog niet voor de voor de 100% gestreden is. De VVD maakt nog altijd kans langszij te kruipen, zeker nu bekend is geworden dat D66’ers en GroenLinksers overwegen om hun stem aan VVD’er Rutte te geven om een Kabinet-Wilders te voorkomen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd dus…

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

60 reacties

 1.   

  “…om een kabinet-Wilders te voorkomen.” Welk kabinet? Op welke manier? Wilders gaat nooit een kabinet kunnen vormen.

  1.   

   Nu ben ik met je eens, alle partijen hebben hem volgens democratische regels al zou hij de grootse zijn buiten gesloten.
   Waarom die paniek dan, wat is er werkelijk aan de hand,
   Maar waar zou jij op stemmen ,een goede raad is nooit weg.

   1.   

    Ik twijfel nog tussen een aantal partijen. SP, GroenLinks, Partij voor de Dieren en Artikel 1.

    1.   

     Och god alweer zo iemand die meehelpt het land nog meer in de teleurgang te brengen. Als je van tomaten houd stem je natuurlijk SP, Als je van een links extremisten club die zo af en toe wanneer het voor hun uitkomt een huurmoordenaar nodig hebt om een andere politieke partij uit te schakelen, en liever op een partij stemt met flink wat bloed aan de handen stem je natuurlijk Groen links. Als je van Dieren houd stem je op Partij voor de dieren, en als je van landverraad houd stem je natuurlijk op Artikel 1 Denk en nog wat van die linkse partijen wat niet meer als landverraders zijn en die niets met de Nederlandse burger heeft. Als je verstand hebt en wil dat het land terug gaat naar de oorsprong en weer Nederlands wordt stem je op de PVV en forum voor Democratie is mijn mening.

     1.   

      Ik merk dat je erg gefrustreerd bent, Jennifer. Kan ik iets voor je doen?

     2.   

      Ha ha geef ik je een voorbeeld wat je kan doen is het nog niet goed en zeg je dat ik gefrustreerd ben nou ja ze.

    2.   

     Gezien je laatste partij neem ik je niet meer helemaal serieus.
     Pas op met de partij voor de dieren, de islam snijd nog al wat dieren strotten door en mensen strotten ook nog, maar dat is niet zo erg als je zoals de SP en GL voor meer islam bent.

     1.   

      Nou ja dat kan jij vinden en snap ik wel maar zo is het door mij niet bedoeld, had niet gedacht aan het strotten doorsnijden bij mijn antwoord, maar ben wel een dieren liefhebber in het algemeen dus overzie dat antwoord dan maar in die zin, voor de rest kan je mij zeker wel serieus nemen hoor, weet wel wat ik doe en zeg.

    3.   

     Niet twijfelen, maar rationeel stemmen op PVV/VNL/FVD.

 2.   

  Zojuist een uitstekend interview met Geert Wilders op WNL gezien. Zulke interviews moet Geert Wilders meer geven.

 3.   

  net naar Wilders en Rick van Nieuwkerk ( Nieman ) gekeken. Wat een prachtige speech. Een MP WAARDIG. KLASSE GEERT…..en die peilingen, ach……………het is en blijft een rode HOND………
  niet verbaasd zijn als in de volgende ‘peilingen ‘ de VVD nog verder stijgt………….

 4.   

  Zojuist interview gezien van Wilders met Nieman op WNL. Uitstekend zoals Wilders zich profileerde. Een van de weinige keren dat de man eens niet onderbroken werd door zelfzuchtige interviewers of raaskallende politici in de 2e kamer. Prima !!

 5.   

  De strategische stemmer zijn dus de nieuwe nsb,ers,deze mensen heulen met de vijand!!!
  Sorry,ik zeg nu eenmaal hoe ik erover denk,als bijna 60 jarige zzp,er,heb ik in 40 jaar ondervonden hoe de politieke maffia ons land helemaal naar de kl.te geholpen hebben,althans voor de hardwerkende burgers,hun bankrekeningen,puilen van alle kanten over!!!!!!

 6.   

  net bij WNL Wilders aan het woord gehoord , en ik begrijp niet waarom er hier mensen zijn die niet op hem stemmen , maar wel op de overige partijen die onze samenleving vernietigen .

  wat zij overigens al meer dan 40 jaar doen en gedaan hebben .

  1.   

   Ik stem niet op hem omdat Wilders een Nederland wil waar ik me niet thuis zou voelen. Ik wil niet in een land wonen met gesloten grenzen waarin mensen niet zichzelf kunnen zijn.

   1.   

    Ik voel me helemaal niet thuis in dit land waar iedereen zo maar in kan wandelen en mij verdiende centen op eet.
    Dat doe jij thuis toch ook niet de deur open zetten en kom er maar in en profiteer van alles wat ik in huis heb.
    Je voelt je toch lekker veilig als de deur dicht is en dat jij beslist wie er in komt en je lekker je zelf kunt zijn. En je wilt toch ook niet dat er een binnen komt die zegt weg met je varkens karbonade of je ziet door de doeken helemaal niet wie er binnen komt of met een boek onder de arm die jou kop het liefst op het hakblok ziet. Kortom je lult uit je nek.

    1.   

     Het is bij mij thuis vaak een zoete inval, dus het beeld dat u schetst klopt niet. Komt u ook een keertje langs?

     1.   

      Ja en ik heb er één van een meter.

     2.   

      Wat heeft u van een meter?

     3.   

      Mijn linker pink.

     4.   

      Mo2013

      “Het is bij mij thuis vaak een zoete inval”. Ik vermoed, dat u zelf bepaald heeft dat uw huis een zoete inval is voor genode en ongenode gasten.

     5.   

      @J.C. Gezamenlijke beslissing. Ik woon niet alleen.

     6.   

      Is ook niet zo moeilijk dan toch wordt toch allemaal door de hard werkende en belastingbetalende Nederlander betaald, ja dan is iedereen welkom toch als het niet jou eigen beurs raakt.

     7.   

      Ik volg je even niet, Jennifer.

    2.   

     Prima. Dan bent u nog steeds welkom.

     1.   

      Geef me je adres dan kom ik langs. De deur staat open neem ik aan wanneer ik ook kom ,bellen hoeft niet. Ik blijf wel een tijdje dus eten, zakcenten, bed en telefoon moeten wel klaar liggen. Geen varkensvlees graag en laat je vrouw en dochters wat doen aan bedekking ik zou me zo maar niet kunnen beheersen. Het kan zijn dat mijn gezin vrouw en vier kinderen ook nog komen. Geen bezwaar neem ik aan ,jou spaarpot is mijn spaarpot toch.

   2.   

    iedereen kan hier zichzelf zijn ,mits hij zich aan de wet en gebruiken in onze samenleving wil houden .

    tja en vindt je dit niet belangrijk genoeg !, kan , ga dan naar gebieden waar de radicale islam het bewind voert .

    1.   

     Maar Wilders heeft niet zo’n hoge dunk van onze rechtstaat. Ik wel. Nog een reden om niet op de PVV te stemmen. Zonder rechtstaat geen democratie.

     1.   

      zoal ik al aangaf , ga naar gebieden waar de islam heerst !, hoef nog niet zover weg te zijn Turkije b.v ,

      http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2017/02/waarom-komt-het-turkse-secularisme-toenemend-onder-druk-449375/

      waar Erdogan een islamitische staat prefereert, met de sharia als wetgeving !!.

      volgens de Turken is Turkije in en in democratisch .

     2.   

      @2013

      Een Denk-TROLL account is zó gemaakt hé.

    2.   

     En dat was precies wat Wilders duidelijk maakte in zijn interview, zonder loze beloften te doen zoals die andere partijen doen, die dit toch na de winst weer gelijk omdraaien met een of ander smoesje.Ik kan het alleen maar waarderen dat hij gewoon zegt, er alles aan te willen doen dat het beter gaat met Nederland zonder loze belofte te doen. En ook dat hij zegt dat import wat hier woont en zich aanpast ook aan de regels van Nederland niets te vrezen hebben. Dat is eens andere koek als al die piet praat wat al jaren zowieo niets opgelost heeft, alleen maar alles erger gemaakt heeft.

   3.   

    https://nl.gatestoneinstitute.org/9938/kerk-versterk-islam

    Met een blik richting ander Islamitische landen .Succes met je toekomstig vrijheden

   4.   

    Tja als jij je dan niet meer thuis voelt in Nederland zal niemand je tegenhouden als je terug naar je zandbakland gaat toch, wat let je.

   5.   

    @Guust
    Zet u toch lekker de voordeur open en zet er vooral een bord bij: kom erbij luitjes! Alles is ook van jullie! Mijn vrouw, mijn geld, mijn bed en mijn leven! Want ik ben zooo tolerant dat ik intolerantie als het hoogste goed zie.

 7.   

  Ach met al die goocheltrucs blijft het toch broeien en is de klap die gaat komen nog groter.
  Nu zou het nog wel lukken met alle propaganda en daarna kan Nederland weer huilen en klagen met zijn we er weer intrapt. Ja mensen u trapt er weer in. U trapt weer op de bejaarden, u trapt weer op de wanhopige mensen in de wijken en die wachten op een woning, u trapt weer op de rijken meer rijk ,u trapt weer op uw vrijheden die door de EU weg genomen worden, u trapt ook steeds de onderste steen en hun slachtoffers dieper weg, u trapt weer op u pensioen die in de EU verdwijnt, u trapt weer op u spaarcentjes die niets op brengen, u trapt steeds meer op islamisering.u trapt op dat sociale voorzieningen met alle instroom niet meer zijn op te brengen, u trapt steeds meer op armoede, u trapt op dat u geld steeds meer verdwijnt naar buiten de grenzen. En nu mensen weer kijken naar de BN’ers op TV die de zakken vullen in Villa wijken wonen en vertellen dat u niet meer moet zeuren en genieten van plasseks en dat Peter de Vries een moedervlek op zijn kleinen jongen heeft die jeukt en niet vergeten te kijken naar Blauw Bloed. Slaap verder het komt allemaal goed.
  Ach en links heeft zijn ziel allang verkocht.

 8.   

  Verbaast me niets al maanden gooien ze met modder naar de Geert Wilders en PVV, Het word steeds erger en erger en vooral steeds gemener. Ze proberen de PVV alle kanten zwart te maken. Alle registers worden nu echt opengetrokken.

  De druppel vind ik toch wel de oproep in de Volkskrant om dan maar op de VVD te gaan stemmen, om de PVV niet de grootste te laten worden.

  Misselijk maken propaganda tegen de PVV. Alles word nu uit de kast getrokken om de boodschap de brengen een stem op de PVV is een verloren stem.

  Hmm Geert raakt heus niet in paniek smerige spelletjes moet je et smerige spelletjes beantwoorden.

  Dacht dat Geert Vandaag op TV was?

  1.   

   ja, bij WNL……………niet gezien ??? Kijk maar eens op NPO1 !!!!!!

 9.   

  Rutte is zo door Merkel en co zo ingepakt, dat alles wat indruist tegen de EU cultuur weggezet wordt als zijnde xenofoob, racistisch enz. enz., en daar hoort Wilders bij.
  Mark Rutte gaat de EU verdedigen tot zijn laatste snik! Nederland is helemaal niet meer belangrijk voor deze sociale stijger, hij zou ook niet mee moeten doen bij de verkiezingen.
  Wilders heeft geen woord Frans gesproken, was zeer duidelijk in zijn doel, Nieman zat daar als vooringenomen grijnzende linkse boegbeeld dat varkentje te wassen. Verhelderend!

 10.   

  De strategie met behulp van de Hond is duidelijke. De VVD steeds dichter bij de PVV brengen om zo meer linkse stemmers over te halen naar de PVV. Bij een groot verschil zou dit geen zin hebben.

  1.   

   Naar de VVD

  2.   

   Ook bij de andere peilingen zien we dezelfde trend. Denkt u echt dat alle peilingen samenspannen om de PVV onderuit te halen. Het lijkt mij dat alle peilingen vooral de uitslag zo goed mogelijk willen voorspellen.

 11.   

 12.   

  Dat zie je vaker bij peilingen, dat vlak voor de verkiezingen gaan er opeens weer zetels afgaan, in de meeste gevallen zijn de verkiezingsuitslagen toch weer anders dan de voorspellingen deden geloven.
  Daarom hecht ik totaal geen waarde aan peilingen en al helemaal niet aan die van De Hond.

 13.   

  Het voelt als strategisch peilen…………

  1.   

   J.C. Het strategisch stemmen op de VVD zal andere partijen duur komen te staan. Ze moeten dan hun blauwe zetels inleveren voor de VVD.
   De VK wil wraak nemen. Ze jutten links op om op de VVD te stemmen. PvdA een paar zetels jullie ook. Stiekem wraak nemen op andere linkse partijen.

 14.   

  Groenlinks en D66 willen de toeloop van jonge moslimmannen uit Afrika en Midden-Oosten absoluut niet stoppen,onderzoek De Hond.
  Rutte VVD heeft 2 miljard voor verzorgingshuizen niet zeker gesteld, dus misschien! Gaan kiezers nou weer in de leugens van Rutte in trappen?
  Wilders bij WNL. Geweldig interview dat exact weergaf hoe Nederland eruit zal gaan zien als er geen verdere maatregelen worden genomen op het gebied van asiel/immigratie en islamisering. EU en multinationals willen nog zeker 60 miljoen immigranten uit die landen toelaten. Wij hebben als soeverein land niks meer over immigratie in te brengen tenzij er andere leiders worden aangesteld. EU heeft de touwtjes sterk in handen.

 15.   

  PVV heeft kritiek op EU,euro, islam, asiel,open grenzen, immigratie, en islamisering.
  Alle andere partijen zijn in de verdediging en demoniseren Wilders omdat ze niet op de feiten willen/durven ingaan.
  Kiezers let goed op want alle partijen spreken en stemmen in EU-Parlement anders dan in Den Haag. EU is de baas.

  1.   

   Na 15 maart loopt het domme anti-PVV volk weer te klagen over de Vereniging Van Dieven waar zij strategisch op gestemd hadden.

 16.   

  Als PVV niet gaat regeren moet er absoluut in Parlement een grote PVV oppositie komen.
  Kiezers gaan niet strategisch stemmen op de VVD want dan worden eigen partijen heel kleine partijtjes. Dan zullen ze alle blauwe stoelen moeten inleveren. Zo gek zijn ze toch niet? De Volkskrant is flink aan het stoken en andere bladen doen mee. Ze gaan er van uit PvdA kapot dan jullie ook.

  1.   

   Mee eens beste Anna, maar je hebt zelf kunnen constateren dat de huidige oppositie in feite niets voorstelt en doen in ruil voor hun gedoogsteun aan de regeringscoalitie allerlei voor hun achterban discutabele kniebuigingen. Denk je nu werkelijk dat de volgende regeringsperiode beter wordt dan wat “wij” nu bijna hebben gehad, nee toch ik voorspel en je kunt mij er gerust aan houden dat de volgende periode van 4 jaar méér van hetzelfde wordt.

 17.   

  Westerse mainstream media zijn nu de oppositie

  (Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

  De westerse mainstream media komen steeds meer in de oppositierol. De Amerikaanse trein komt ook in Europa aan.

  In de Verenigde Staten is het vertrouwen in de mainstream media sowieso al volledig geschokt, omdat de mensen in toenemende mate inzien dat deze slechts de spreekbuis van het establishment zijn en de “presstituees” – zoals Paul Craig Roberts juist opmerkte – de persvrijheid definiëren als de vrijheid om het publiek te beliegen.

  Ook in Europa brokkelt het vertrouwen in de mainstream media successievelijk af. Weliswaar laten veel peilingen van de persuitgeverijen nog een ander beeld zien, maar hoeveel deze peilingen in opdracht waard zijn, laten immers als die onderzoeken over de onschadelijkheid van pesticiden zien, waartoe opdracht werd gegeven door gentech-concerns (zoals Monsanto). Wie betaalt, bepaalt, of niet soms?

  Want wie oordeelt over al die westerse media, dia al jarenlang opzettelijk het publiek beliegen en daarbij al die oorlogsmisdaden tegen miljoenen mensen door de regimes van Clinton, Bush en Obama in negen landen (Afghanistan, Irak, Libië, Pakistan, Jemen, Syrië, Somalië, Palestina en Oekraïne) rechtvaardigen en verfraaien? Zij zijn het toch die hier constant leugens en desinformatie verbreiden – en hier heel lang mee wegkwamen, totdat de alternatieve media hierop de aandacht vestigden.

  Intussen worden er steeds meer mensen wakker, die inzien dat ze door de mainstream media in opdracht van het establishment jarenlang belogen en verneukt werden. In het aan de overheid gehoorzame Duitsland zal het weliswaar nog iets langer duren, maar ook daar zie je langzaam maar zeker dat het door de massamedia doorgegeven beeld in werkelijkheid een vervormd beeld van de realiteit is. De Amerikaanse trein komt nu ook in Europa aan.

 18.   

  VIDEO: Geert Wilders bij WNL op Zondag

  https://youtu.be/1xL52IP9TE4

  1.   

   Peter Selie. Uitstekend interview. PVV staat volkomen in haar gelijk. Precies zo het zal verlopen als er geen drastische maatregelen worden ondernomen.

   1.   

    Ja Anna zag je óók dat Rick Nieman af en toe in een Pavlov reactie schoot, dit is onmiskenbaar voor een links gekleurde “journalist”. Nieman had géén autocue nodig maar wel stond hij te wapperen met het verkiezingsprogramma van de PVV, hij ging mijns inziens af als een gieter tegen het stoïcijns verbaal geweld van Wilders.

 19.   

  Wilders bij WNL. Wilders heeft een uitstekende toekomstvisie. Als er geen andere leiders aantreden en andere maatregelen worden genomen zijn we samen allochtoon en autochtoon verloren. De islam zal absoluut overheersen met alle gevolgen van dien. Een minderheid heeft het al vaker voor het zeggen gehad met gebruik van angst zaaien,geweld en moord. Angst zaaien, geweld en moord zien we iedere dag voorbij komen. Dat zal alleen maar verergeren. Volgens alle andere partijen is er niets aan de hand. Wilders en vele anderen in Europa kunnen zich niet meer vrij bewegen vanwege moslims. Dit zal op den duur onze democratie en rechtsstaat ondermijnen.

 20.   

  Gaat precies als met de verkiezingen in de VS daar lieten ook ALLE peilingen overduidelijk zien dat Hillary ruim ging winnen! en dat die peilingen het allemaal bij het juiste eind hadden wel dat hebben we gezien!

 21.   

  In essentie verschilt NL niet zoveel met Zweden.
  Zweden is ons voorland.
  We lopen tien, twintig jaar achter op dat heerlijk Sharia land
  Bijna Jodenvrij.
  De kans dat daar geen Rotherham plezierpark aan de gang is schat ik ruimschoot in op 0%
  Maar in Zweden leeft geen enkele journalist meer
  Wel mechaniekjes die alles braaf in doofpotten schuiven
  Alles Orwell
  Onderwijs opgetuigd als PC. Safe Space brein-dood
  Brrr
  Lijkt NL wel
  En de Betere Mensch stemt VVD
  Dapper kruipend en lispelend en ‘doe maar net alsof je neus bloedt’
  Want stel je toch eens voor
  Stel je toch eens voor
  VVD stemmers
  Zin er laffere mensen ?

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!