Terecht woedende Thierry Baudet: 'De belangrijkste thema's staan helemaal niet in de Stemwijzer!'

Geen categoriefeb 06 2017, 17:00
En hij heeft nog gelijk ook. De Stemwijzer heeft zelf een aantal onderwerpen geselecteerd. Maar waarom juist die onderwerpen en niet andere onderwerpen? Kan het zijn dat de voorkeuren van de mensen achter de test een rol hebben gespeeld?
Zoals wij eerder vandaag al berichtten heeft Thierry Baudet totaal geen waardering voor de Stemwijzer. Nadat wij ons stuk publiceerden herhaalde hij die kritiek voor de tv-camera's en voegde hij daar nog het één en ander aan toe:
Baudet:

"Ik vond het heel erg zorgelijk wat hier gebeurde. De vijf belangrijkste onderwerpen voor de Nederlandse bevolking die staan gewoon totaal niet in de Stemwijzer."

Namelijk:

"De euro die ons honderden miljarden per jaar kost. De pensioenen die worden overgeheveld naar Brussel -- 1300 miljard pensioengelden. Het controleren van onze immigratie -- eindelijk krijgen over wie het land binnenkomt staat niets over in de Stemwijzer. De terugdringing van de bureaucratie in de zorg staat niets over in de Stemwijzer. En het verbeteren van de salarispositie van politiemensen, onderwijzers en leerkrachten en verplegend personeel. Al die punten die nu echt urgent zijn, die nu móéten veranderen, staan niet in de Stemwijzer."

Artikel gaat verder onder de advertentie.

En daar heeft hij natuurlijk helemaal gelijk in. Dit zijn stuk voor stuk onderwerpen van formaat, maar de Stemwijzer doet er niets mee. Hoe zou dat toch komen? Misschien doordat de traditionele partijen -- het partijkartel -- er niets mee hebben? De vraag stellen is hem beantwoorden. Dit is gewoon het zoveelste propagandatrucje van het establishment.
Baudet denkt daar net zo over en legt uit wat dit betekent:

"Dat het niet alleen de politiek is die niet doorheeft wat er leeft onder bevolking maar ook de Stemwijzer."

Dat is volkomen terecht, maar hij kan het wat mij betreft prima harder verwoorden. Gelukkig deed hij dat ook:

"...En dat mensen gemanipuleerd worden in straks weer op de partijkartel-politiek stemmen waar alles bij het oude blijft, niets gaat veranderen, ik vind dat heel ernstig en ik vind het tekenend voor hoe het establishment op dit moment bezig is: nog altijd weg te kijken."

Laat ik hier heel duidelijk over zijn: het partijkartel, het mediakartel en dit soort zogenaamde (maar door de overheid gesubsidieerde!) initiatieven werken met elkaar samen om elkaar het hand boven het hoofd te houden. Soms gebeurt dat opzichtig bewust en soms onbewust, maar het resultaat is elke keer weer hetzelfde: de bevolking wordt bespeeld en gemanipuleerd om het establishment steeds weer zijn zin te geven. En die VVD en D66 maar juichen omdat het ze wéér gelukt is om ons -- de kiezers -- voor te liegen en te bedriegen.
Het is van het grootste belang dat kiezers dit jaar opletten en zich niet laten bedotten door het establishment. Lees de verschillende partijprogramma's rustig door, volg de mensen en partijen op Facebook en Twitter, en bereid je gewoon goed voor. Laat je keuze vooral niet bepalen door de media, de politici, en zwaar gesubsidieerde clubs. Die zijn namelijk voor geen cent te vertrouwen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten