Spannend! Thierry Baudet ontmoet VVD-rebel Ybeltje Berckmoes. Komt ze bij Forum voor Democratie?

Geen categoriefeb 10 2017, 18:22
De foto hierboven lijkt boekdelen te spreken.
Toen er gisteren een interne VVD-ruzie uitbrak tussen Kamerlid Ybeltje Berckmoes en fractieleider Halbe Zijlstra kon je een breuk voelen aankomen. Berckmoes had namelijk de euvele moed om het grote immigratieprobleem te benoemen. Zoals u ongetwijfeld weet is dat verboten bij het zogenaamde partijkartel. Je mag wel roepen dat er problemen zijn, maar wee je gebeente als je daadwerkelijk suggereert dat we de immigratie anders maar eens moeten beperken. That means war.
Gelukkig doet Berckmoes ondanks alle kritiek van haar VVD-collega's absoluut geen stapje terug. Sterker nog, vandaag pakte ze Zijlstra hoogstpersoonlijk aan door hem "een sneue natrapper en leugenaar" te noemen. Oeps. Die zit.
En dat is niet alles, het lijkt er namelijk ook op dat Berckmoes zich in politieke zin aan het heroriënteren is. Ze krijgt bij de VVD geen ruimte om haar denkbeelden over immigratie te uiten, maar Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie denken daar héél anders over. Hoe anders deze foto te verklaren die Forum (en Baudet) zojuist op Twitter zetten?
https://twitter.com/fvdemocratie/status/830096991422119938
Links zie je Kamerlid Berckmoes, rechts zie je Thierry, en ze staan samen voor de verkiezingsposter van Forum, waarbij duidelijk vermeld staat dat het om Lijst 16 gaat. Nu heeft Berckmoes haar vertrek uit de VVD nog niet bekendgemaakt -- ze zegt dat ze "de rit wil uitzitten" -- maar het is allerminst gek om je af vragen of deze foto meer betekent dan alleen maar "Ybeltje een podium te bieden om haar zegje te doen." Ze heeft in campagnetijd een ontmoeting met Baudet, gaat voor een verkiezingsposter van Forum staan omwille van een foto, en Twittert die foto vervolgens zelf ook trots rond... We hebben geen bevestiging dat ze een overstap overweegt, maar wij staan in ieder geval op scherp. Als Forum zo vlak voor de verkiezingen zo'n slag slaat... Tja, dat zou natuurlijk fantastisch voor ze zijn en een teken dat de partij buitengewoon serieus moet worden genomen -- niet alleen onder kiezers, maar ook in de Haagse kaasstolp zelf. En dat terwijl Forum nog maar vier maanden bestaat als politieke partij!
Natuurlijk bewijst dit eens te meer dat de oude, traditionele partijen -- het partijkartel -- écht aan vervanging toe zijn. Het is een grove schande dat een politica als Berckmoes zo vreselijk slecht behandeld wordt door de VVD. Gelukkig is er ook goed nieuws: door deze ontmoeting met Berckmoes en door haar een podium te geven bewijst Forum voor Democratie dat het een geweldig alternatief is voor voormalige VVD-kiezers die hun buik vol hebben van de hypocrisie en de politiekcorrecte ongein van Rutte en Zijlstra. Berckmoes eruit omdat ze zowaar een mening durft te hebben over het immigratieprobleem? Prima, dan gaan zij en vele rechtsliberale kiezers met haar gewoon op zoek naar een andere partij. Dahaag, Zijlstra en Rutte, veel plezier samen met Pechtold, Klaver, Asscher en al die andere linkse politiekcorrecte wegkijkers!
Oh, en voor iemand denkt: 'Was het alleen maar een ontmoeting?' Nee, het ging om meer. Forum heeft Berckmoes namelijk écht een podium geboden om haar zegje te doen. Zojuist sprak ze op het kantoor van de FvD, zo voor het oog van de camera's. Tijdens haar speech maakte ze duidelijk dat het wat haar betreft over en voorbij is bij de wegkijkers van de VVD:
https://twitter.com/thierrybaudet/status/830116284079730692
https://twitter.com/fvdemocratie/status/830110888543797249
Gesp u goed vast, dames en heren, dit kon weleens een bijzonder enerverend ritje (lees: verkiezingscampagne) worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten