Thierry Baudet neemt zichzelf op de hak in hilarische nieuwe campagnevideo

Geen categoriefeb 09 2017, 16:00
"Thierry, probeer eens normaal te praten..."
Forum voor Democratie heeft een geniale nieuwe campagnevideo gelanceerd. In het filmpje neemt lijsttrekker Thierry Baudet zichzelf op de hak: hij krijgt namelijk zo nu en dan kritiek vanwege zijn elitaire uitstraling. Baudet schreef immers een proefschrift aan de Universiteit Leiden, heeft een voorkeur voor mooie pakken en dure wijnen, en spreekt nogal geaffecteerd. Maar hoewel Baudet door zijn tegenstanders wordt weggezet als "arrogant", laat hij in de nieuwe video zien dat hij wel degelijk zelfspot en gevoel voor humor heeft.
"Thierry, probeer eens normaal te praten", begint de video. We zien Baudet worstelen met deze "lastige" opdracht, totdat hij uiteindelijk tóch op zijn kenmerkende manier zijn Facebookvolgers toespreekt. "Word lid van Forum voor Democratie" is zijn boodschap.
FVD wil aanstaande 15 maart voor het eerst in de Tweede Kamer komen, om een einde te maken aan wat Baudet het "partijkartel" noemt. Daarmee doelt hij op de huidige politieke elite, die volgens hem als enige doel heeft om zelf in het zadel te blijven terwijl het belang van Nederland wordt genegeerd. Dat Thierry Baudet zelf een "elitair" imago heeft, maakt natuurlijk niets uit. Dat hij een voorliefde heeft voor maatpakken, betekent immers niet dat hij niet snapt wat er leeft onder de Nederlandse bevolking. Baudet wil namelijk júíst een stem geven aan Nederlanders die nu veel te weinig worden gehoord. Zo is zijn partij voor de invoering van een bindend referendum waarin Nederlandse kiezers zélf over wetten kunnen stemmen.
Baudet laat in zijn nieuwe video zien dat hij absoluut niet arrogant of elitair is: hij heeft meer zelfspot dan de meeste lijsttrekkers. Op 15 maart zal blijken of hij erin slaagt om met Forum voor Democratie in de Tweede Kamer te komen. Zelf heeft hij daar in ieder geval alle vertrouwen in.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten