Tweede giga-slechte peiling van de dag voor de PVV: Wilders keldert van 35 naar 27

Eerder dit jaar: een verbolgen Geert Wilders staat de pers te woord over het schrappen van het woord 'allochtonen'. Bron: Marc Belinfante / Twitter
Foto: Geert Wilders staat de pers te woord. Bron: Marc Belinfante / Twitter

Valentijnsdag blijkt niet de dag van de PVV-liefde. Twee peilingen zien vandaag het levenslicht, en allebei brengen ze slecht nieuws voor de leider van de grootste partij.

Eerder vandaag bracht EénVandaag een peiling uit met slecht nieuws voor de PVV. De partij moest maar liefst vijf zetels inleveren en is nu slechts nog ternauwernood de grootste partij van het land. De bevindingen van het NPO-programma worden vandaag ook bevestigd door peiler Kantar Public (het voormalige TNS NIPO), wat ook een peiling heeft laten uitvoeren. Ook uit die peiling blijkt de teruglopende populariteit van Geert Wilders en zijn partij: de PVV houdt nog maar slechts 27 zetels over. Dat zijn er maar liefst 8 (!) minder dan dat het er twee weken geleden waren in dezelfde peiling.

indepeiling-14feb

De VVD profiteert van de achteruitgang van Wilders’ partij en stijgt van 22 naar 24, en verder is er ook winst voor de PvdD (+2), het CDA (+2) en D66 (+3).

kantar 14 feb 2017

De PVV staat al maandenlang bovenaan zo’n beetje elke peiling – vaak met een comfortabele voorsprong – maar ineens lijkt het knokken geblazen voor de PVV. Waarom de partij nu onderuitgaat heb ik vandaag al een beetje onder woorden proberen te brengen in een ander artikel: de partij doet denk ik te weinig om de kiezers gemotiveerd te houden. Maar op de radio bij EenVandaag doet opiniepeiler Gijs Rademaker ook een duit in het zakje:

Volgens de AVROTROS-medewerker maken kiezers van de PVV zich zorgen over het beleid van Donald Trump, wat volgens hen niet onverdeeld positief uitpakt. Maar een groter punt is daarnaast dat de stem van voormalige PVV-kiezers die nu weer naar andere partijen neigen dat hun PVV stem bedoeld was als een soort ‘protest’. Nu de PVV dan ook écht heel groot begint te worden, beseffen deze kiezers dat ze hun doel voorbijstreven en keren ze weer terug naar partijen als de VVD of het CDA.

Geert Wilders weet zich dus gewaarschuwd: als hij vandaag verloren kiezers wil heroveren, moet hij beter z’n best doen om over te komen als een waardige regeringspartij.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

62 reacties

 1.   

  Ook toevallig op één dag.

  1.   

   Daarom wim het steekspel is begonnen .

 2.   

  Het is de manipulatietruc van De Rode Hond: eerst omhoog laten stijgen in je peilingen, dan een maand voor de verkiezingen laten zakken. Kiezers willen op winnaars stemmen. Maar wie nu op de VVD zou gaan stemmen, stemt op de grootste loser van de Nederlandse politiek: de pathologische leugenaar Mark Rutte. Ik las elders dat mensen die peilingen zat zijn. Ze geven opzettelijk heel andere voorkeuren door dan ze aankruisen in het stemlokaal. Dat is in Amerika gebeurd, dat lijkt me ook in Nederland te kunnen gebeuren. Maar de couppoging van het Rood Fascisme van het mediakartel samen met het politiek kartel is in vol bedrijf. Benieuwd of het die onderkruipers van NSB’ers lukt.

  1.   

   Charles beweert:
   “Het is de manipulatietruc van De Rode Hond: eerst omhoog laten stijgen in je peilingen, dan een maand voor de verkiezingen laten zakken. Kiezers willen op winnaars stemmen.”

   Waarom peilt De Hond de VVD dan niet pas een week voor de verkiezingen een flink eind omhoog? Dat zou toch veel logischer zijn, jouw redenatie volgend?

   1.   

    Wat ben jij toch een domme man! Of behoor je zelf ook tot het Rode Hond kartel, wat ik denk. Natuurlijk doe je dat niet een week van tevoren, dat bouw je met een marge van vier weken op. Dat doet De Rode Hond toch al decennia op die manier! Mijn god, dat je daar nog in trapt. De Rode Hond is geen opiniepeiler, hij is een linkse PvdA MANIPULATOR. Geloof mij nu maar.

    1.   

     Flauwe kul, @Mr. Charles. Ten eerste stemt De Hond niet. Ten tweede ben je een paranoïde man met ernstige tunnelvisie.

     1.   

      Mijn god, het wordt steeds erger met U. Nee, de Rode Hond zegt zelf niet te gaan stemmen, daarmee suggererend dat hij los van de partijpolitiek staat. Dat is dus al een deel van zijn manipulatie tactiek. Ikzelf ben niet paranoïde, maar wel bedacht op complotten. Zoals de moord op Pim Fortuyn gepland was, net als die op Theo van Gogh, zoals de aanval op dit moment van de werkelijk doorgetripte idioten van het Links Gespuis op de Nederlandse Rechtsstaat een planmatige aanval ter behoud van de macht is. Dat is geen kokervisie. Dat is een panoramische visie. Ziet een vis de oevers van de rivier waarin hij zwemt? U niet, want U bent die vis. Ik wel, want ik woon buiten Nederland.

     2.   

      Guustaaf charles heeft gewoon gelijk, het steekspel is begonnen met links, dus hou hierop beukman alles na te praten want dan zit je precies op het spoor van dat wat al die peilingen gewoon doen rondom de verkiezingen. Gewoon realistisch blijven ze kunnen niet aantonen waarom die zetels ineens naar beneden zij gegaan,en dat zegt al genoeg toch en het is natuurlijk kleuterschool gedrag als ze de president van Amerika erbij halen. Die heeft niets met de verkiezingen in Nederland te doen. Maar aan jou de eer als je die onzin blijft geloven. Morgen of overmorgen kan het weer anders zijn, en straks na het debat wat alleen om links gaat en de emmers vol gekots zijn met leugens zeker.

     3.   

      Jennifer beweert:
      “ze kunnen niet aantonen waarom die zetels ineens naar beneden zij gegaan”

      Dus omdat “ze”, volgens jou, niet kunnen aantonen waarom Geert keldert in de peiliingen, moeten die peilingen wel gemanipuleerd zijn? Vreemde logica, Jennifer.

     4.   

      Mr. Charles, kom op, niet doordraaien. Je kunt overal wel een complot achter zoeken. Alleen als je harde feiten hebt om je theorie te staven, kun je stellen dat er een samenzwering is ontstaan.

    2.   

     Ik ben juist een heel slimme man, @Charles. Slimme mensen weten dat als je een partij te lang van tevoren omhoog peilt, het risico groot is dat de stemmer die zo graag op een winnaar wil stemmen, afhaakt op het moment suprême. Hooguit een week van tevoren een partij omhoog peilen is veruit het verstandigst.
     Naar dat doet De Hond niet. Zou De Hond wellicht een doodgewone peiler zijn die probeert de boel te peilen zo goed of zo kwaad dat kan? Heb je dat al eens overwogen? Of denk je werkelijk dat er in alle hoeken en gaten van het universum linkse demonen verstopt zitten die proberen Wilders van de macht af te houden?

     1.   

      @beukman
      Wel eens gehoord van het oer Nederlandse (in jouw ogen een vloek) spreekwoord: ‘eigen roem stinkt’.

    3.   

     Charles, ten eerste, bovenstaande peilingen zijn helemaal niet van maurice de hond. Heeft met deze peilingen niks te maken. Ten tweede, de Pvda staat in de peilingen van maurice de hond ook op een beschamend laag zetelaantal van 10/11. Als maurice een PvdA MANIPULATOR zou zijn, dan wel een hele slechte. Je mag dan wel buiten de oevers staan, vriend, maar je bent nog steeds stekeblind.

   2.   

    Gustaafff = Wim Hutten.

    1.   

     Floris, ik heb de naam “wim hutten” verschillende malen voorbij zien komen. Omdat ik niet wist wie dit was, heb ik even ge-googled op de desbetreffende naam. Blijkbaar is deheer Hutten een echt bestaand persoon en staat hij aan het hoofd van een één of andere onderneming. Ik draag onder een nickname bij, hetgeen betekent dat ik mijn identiteit niet openbaar wil maken.

     Ik ben deheer Hutten niet, ik werk niet voor hem en ik ken hem ook niet. Geen flauw idee waarom je denkt dat ik die persoon ben, maar als ik het was, is het notdone om privé-gegevens van een ander openbaar te maken.

     Dus, om misverstanden te vorkomen, noem me maar niet zo.

 3.   

  Dit riekt naar bedrog. Ik vertrouw die onderzoekers dan ook niet en neem deze boodschap zeker niet serieus. Het zal de PVV alleen maar in de kaart spelen. 15 maart gaat er een aardverschuiving plaatsvinden.

  1.   

   Gok op een beving van 1.8 in N-Groningen

  2.   

   Droom maar zacht, Adriaan

 4.   

  dus toch leveren de loze beloftes vruchten af, miljarden hier ,miljarden daar , zelfs de zorg krijgt er miljarden bij , na deze eerst dubbel gestolen te hebben .

  afin de oude gevestigde partijen lopen weer over van beloftes , die zij niet gestand houden of hoeven te houden , immers wij leven in een democratie .

 5.   

  Slechte dag voor Wilders. Alleen de krantenkoppen zijn al schadelijk, of de peilingen nu kloppen of niet.

  1.   

   Hij kan het tij keren door zich uit te spreken met wie hij eventueel een regering wil vormen
   Mensen willen graag zien of het zin heeft om op de PVV te gaan stemmen.

   1.   

    Wat een onzin zeg waarom moet hij het tij keren? Er zijn niet eens verkiezingen geweest. Dat links zich nu al rijk telt en de plaatsen al aan het verdelen is zegt toch genoeg over die groep fascisten dan toch. Je moet er niet aan denken als Nederlander dat het weer zo verder gaat als wat hun met het land al gedaan hebben, kom op ze open je ogen eens.

 6.   

  Geloof er geen reet van
  Alleen maar propaganda om zieltjes te winnen!!
  Ik laat de peilingen voor wat het is laat me er niet door afleiden en zie wel als de stemmen zijn geteld

  1.   

   Dan geloof je het maar niet, Nedernederlander. Maar je hebt een beetje verkeerd beeld van wat een onderzoek is. Een onderzoek streeft naar objectiviteit, probeert op een systematische, transparante manier vast te leggen wat mensen denken. Zo’n beeld geeft me aanzienlijk meer houvast dan de vooroordelen en stereotypen die ik hier tegenkom. En propaganda maken via een onderzoek……??????????????????????????? Daar moet je moet dus zeker geen onderzoek voor gebruiken. Totaal ongeschikt voor.

 7.   

  De mensen durven er nu openlijker voor uit te komen dat ze niet op de PVV zullen stemmen. Zo iets?

  1.   

   Hebben ze n clubje bij elkaar gerammeld die dat zegt zeker. Er zijn maar weinig mensen die bekent maken dat ze het zat zijn allemaal ook het demoniseren,en zullen dit ook niet zeggen.

 8.   

  De media demoniseren de PVV nu indirect door Trump enorm te demoniseren. Ze hopen daarmee dat deze demonisering van Trump doorstraalt op Geert Wilders.

  Kijkend naar het feitelijk beleid van Trump zie je dat Trump doortastend optreed. Maar de media concentreren zich niet op het feitelijk beleid van Trump maar op (vermeende) schandalen rond Trump. Dagelijks krijgt Trump een lading roddels over zich heen van de media en veel mensen laten zich helaas meeslepen met deze roddels.

  De media is in oorlog met Trump en ook met Geert Wilders en andere tegenstanders van het establishment.

  Media Lose Minds Over Real News Questions at Trump-Trudeau Press Conference
  http://www.breitbart.com/big-government/2017/02/13/media-lose-minds-real-news-questions-trump-trudeau-press-conference/

  1.   

   Alle negatieve nieuws betreffende Trump maar onder de mat vegen.
   In N-Korea gaat dat lukken.

   1.   

    Houtvuur1990

    Het gaat niet om “Alle negatieve nieuws betreffende Trump maar onder de mat vegen”.

    Het gaat om evenwichtige berichtgeving. En die is van een Trump hatende media niet te verwachtten.

    Amerikaanse jongeren zijn anti-Trump hysterie zat
    https://opiniez.com/2017/02/08/amerikaanse-jongeren-zijn-anti-trump-hysterie-zat/

  2.   

   @Ritter
   Trump is de grootste verspreider van nepnieuws, en dat begint af te stralen op Wilders. Dan heb ik het nog niet eens over het recente schandaal rond Flynn, en de onzorgvuldige wijze waarop hij onlangs met staatsgeheimen omging:
   – Vóór zijn verkiezing beloofde hij om zijn belastingaangifte openbaar te maken als hij eenmaal president was. Nu hij eenmaal president is, weigert hij dit.
   – Trump publiceerde een lijst van aanslagen in Europa die volgens hem door de pers waren verzwegen om politieke redenen. Die aanslagen waren echter helemaal niet verzwegen.
   – Het aantal moorden in de VS is in 47 jaar niet zo hoog geweest. Is echter totale onzin.
   – Tijdens de verkiezingen zijn er 3 tot 5 miljoen illegale stemmen uitgebracht.
   -Trumps woordvoerster verzint een aanslag in Bowling Green, die helemaal niet heeft plaatsgevonden.
   – Een van Trumps verkiezingsbeloftes was om zijn zakelijke belangen af te stoten. Hiervan is in de praktijk heel weinig terecht gekomen.

   1.   

    Beukman

    Dat lijstje geeft nu precies aan waar de media zich op concentreren; roddel en nep nieuws over Trump

    Trump gaat doortastend te werk en heeft in korte tijd al veel bereikt aan beleid. Maar daar concentreren de media zich niet op. De media concentreren zich op roddel en “nep nieuws” over Trump

    Onderstaand artikel geeft een aantal “nep nieuws” artikelen aan die de media over Trump hebben verspreid.

    16 Fake News Stories Reporters Have Run Since Trump Won
    http://thefederalist.com/2017/02/06/16-fake-news-stories-reporters-have-run-since-trump-won/

    1.   

     @Ritter
     Er zullen vast wel fake verhalen over Trump zijn verschenen. De voorbeelden die ik gaf, zijn echter echte nieuwsverhalen, waar gebeurd. En het gaat niet om roddels, maar om zeer kwalijke gevallen van incompetentie van Trump.
     Trump is pas drie weken president, maar het ene na het andere schandaal volgt elkaar op. Trump zelf geeft graag de schuld van zijn falen aan de pers, maar wij weten wel beter.

 9.   

  (fragment)

  Een van de slechte eigenschappen die kenmerkend is voor politici is de arrogantie om te denken dat u mensen voor de gek kunt houden, dat u ze als blinden of debielen kunt behandelen, dat u ze allles voor zoete koek kunt laten slikken, en dat u de meest evidente feiten kunt ontkennen of negeren. De meest zichtbare, concrete en duidelijke feiten. Maar deze keer lukt u dat niet, mijnheer. Deze keer kunt u de feiten, die zelfs kinderen kunnen zien, niet ontkennen. U kunt datgene wat zich iedere dag en op ieder moment afspeelt in iedere stad en in ieder dorp in Europa niet negeren. In Italië, Frankrijk, Engeland, Spanje, Duitsland, Nederland, Denemarken, overal hebben ze zich gevestigd. Leest u nog maar eens dat wat ik over Marseille, Granada, Londen en Keulen geschreven heb. Kijkt u maar eens hoe immigranten zich gedragen in Turijn, Milaan, Bologna, FLorence en Rome. Allemachtig, niemand op deze planeet verdedigt zijn eigen identiteit zo goed en weigert zo halsstarrig te integreren als de moslims. Helemaal niemand. Integratie wordt door Mohammed namelijk verboden en bestraft.

  Als u daar niet van op de hoogte bent, moet u maar eens in de koran kijken. Leest u dan zelf maar eens de soera’s, waarin integratie verboden is en bestraft wordt. In de tussentijd citeer ik er alvast een paar. Deze bijvoorbeeld: “Allah staat zijn gelovigen niet toe vriendschap te sluiten met ongelovigen. Vriendschap zorgt voor genegenheid, geestelijke aantrekkingskracht en meer begrip voor de moraal en levenswijze van ongelovigen, terwijl de denkbeelden van ongelovigen in strijd zijn met de sharia. Die denkbeelden zijn erop gericht om ons te beroven van onze onafhankelijkheid en ons overwicht, met het doel ons te overwinnen. Maar het is de islam die overwint. Het is de islam die zich niet laat overwinnen.” Of deze: “Toon geen enkele zwakte tegenover de vijand. Vraag hem niet om vrede te sluiten, en al helemaal niet als je de sterkste bent. Vermoord ongelovigen overal waar je ze tegenkomt. Val ze aan en bestrijd ze, met alle denkbare listen.”

  Anders gezegd: volgens de koran zijn wij het die zouden moeten integreren. Wij zouden hun wetten, hun gewoontes en hun verdomde sharia moeten overnemen.

  Oriana Fallaci

 10.   

  De klappen komen er langzaam aan.

  Inflation: Großhandelspreise steigen um 4,0 Prozent

  Veröffentlicht: 14.02.17 00:46 Uhr

  Die Großhandelspreise sind in Deutschland im Jahresvergleich überraschend deutlich gestiegen. Eine Änderung der EZB-Politik ist jedoch nicht mehr vor der Bundestagswahl zu erwarten.

 11.   

  GroenLinks: 16
  D66: 18

  Dat is toch om te huilen?

  Er wonen in dit land veel te veel linkse sukkels.

  1.   

   Het is inderdaad jammer dat links in ons land zo versnipperd is.

 12.   

  ‘Kremlin bang voor moordaanslag op Trump’

  Politieke elite VS/EU wil Trump hoe dan ook verwijderen, waarna koers naar Derde Wereldoorlog met Rusland kan worden hervat

  Volgens het Foreign Policy magazine, spreekbuis van de Westerse globalistische elite, is het Kremlin bang dat president Donald Trump wordt afgezet of zelfs wordt vermoord, waarna het establishment in Washington opnieuw de macht grijpt en de virulente anti-Russische koers van de regering Obama hervat. Deze ultralinkse elite is er inmiddels in geslaagd om Trumps Nationale Veiligheid Adviseur nu al tot aftreden te dwingen vanwege zijn vermeende pogingen om de sancties tegen Rusland van tafel te krijgen.

  Complete team Trump illegaal afgeluisterd’

  Flynn trad officieel af omdat hij tegen vicepresident Mike Pence gezwegen zou hebben over zijn telefoongesprekken met Russische officials om de Amerikaanse sancties eventueel te beëindigen.

  Hieruit bleek dat Flynn moet zijn afgeluisterd door de FBI en mogelijk ook andere inlichtingendiensten. Daaruit volgt de verontrustende mogelijke conclusie dat het complete team Trump door tenminste een deel van de inlichtingen elite illegaal wordt gevolgd en afgeluisterd, mogelijk omdat men vast van plan is om Trump hoe dan ook al spoedig ten val te brengen. (2)(3)

  ‘Grootste angst Kremlin is moordaanslag op Trump’

  Foreign Policy baseert zich op gesprekken met Russische beleidsmakers en experts. Zij zijn bang dat Trump de eerste 4 jaar van zijn ambtstermijn niet zal volmaken. ‘De grootste angst van het Kremlin is dat Trump wordt afgezet of misschien wel vermoord. Dat zal volgens het Kremlin een virulente anti-Russische campagne van zowel de Democraten als Republikeinen ontketenen.’

  ‘Het Kremlin is zich er heel goed van bewust dat de Democraten Rusland willen gebruiken en in diskrediet willen brengen, mogelijk om Trump te bewerken en de les te lezen. De Russische regering is niet alleen bang voor zijn val, maar ook voor de mogelijkheid dat hij op opportunistische wijze switcht naar een felle anti-Moskou koers, om zo vrede te sluiten met de Republikeinse hardliners in het Congres.’

  Foreign Policy wordt uitgegeven door The Washington Post Company (nu Graham Holdings), en wordt geleid door CEO David Rothkopf, een top globalist die lid is van de beruchte Council on Foreign Relations en die voormalig managing director was van Kissinger Associates.

  Keiharde confrontatie met Westerse Nieuwe Wereld Orde elite

  Veel Russen bewonderen Trump vanwege zijn doel om de enorme macht van de globalistische Nieuwe Wereld Orde elite, die zijn hoofdzetels in Washington, New York, Brussel, Berlijn en Rome (het Vaticaan) heeft, te breken, en de banden met Rusland te herstellen. Ook daarom loopt de Amerikaanse president grote kans om het slachtoffer te worden van een moordaanslag.

  De Russische presentator en journalist Dmitry Kisillov waarschuwde al in september 2016 dat de Amerikaanse veiligheidsdiensten Trump uit de weg zullen willen ruimen, omdat zij bestaan bij de gratie van het door de elite nieuw leven ingeblazen, maar valse vijandbeeld van het ‘grote boze Rusland van Vladimir Putin’ wiens ‘agressie’ desnoods met militaire middelen moet worden beantwoord.

  De Westerse oligarchen (topmanagers, multinationals, grote banken etc.) moeten ook niets van Trump en zijn ‘America First’ beleid hebben, noch van de Europese vrijheidspartijen (1), omdat zij enkel oog hebben voor het vergroten van hun winsten, en daar zowel volledig open grenzen als ook massa immigratie voor willen gebruiken. Dat laatste zal leiden tot miljoenen spotgoedkope arbeidskrachten en veel lagere lonen, waardoor de middenklasse zal verdwijnen en de gewone man in zowel Europa als Amerika in armoede en dus afhankelijkheid (en daarmee controleerbaarheid) zal worden gestort.

  X nieuws

  1.   

   Dit is niet denkbeeldig. Vandaag kwam ik bij een van mijn echt nieuws sites tegen, dat “comediant” Eddie Griffin een regelrechte oproep deed aan een publiek van 15000 mensen. Plus dat het ook op fb was gezet en daar een tijd heeft gestaan voor het verwijderd werd door fb.

   Deze commediant trok de vergelijking met JFK. En dat ze Trump dus ook wel konden vermoorden. Zijn chauffeur kon het ook wel eff doen. Lang leve de showbizz en links zakt steeds dieper. Regelrechte oproep tot moord.

   Maar ja, dat gebeurd meestal met de goeden…. Geert Wilders wordt niet voor niets beschermd.

   Verder, ach, die peilingen. Het is net als bij Zwarte Piet, na 5 dec luwt het weer, na 15 maart geen peilingen, of zomaar voor de grap, vast net als in Amerika.

   Manipulatie is een middeltje….

 13.   

  Wilders heeft zijn kaarten op Trump gezet. Nu zijn presidentschap in rap tempo uitloopt op een rampzalige chaos gaat Wilders daar last van krijgen.

  1.   

   Welke chaos.

   1.   

    Heb je het nieuws van vandaag niet gevolgd?

    1.   

     Ja welke chaos. Weet je waar chaos is ,in de EU.

   2.   

    Wim Hutten alert!

  2.   

   @Humbert Humbert

   De linksliberale macht lijkt sterk, maar er is geen kruid tegen de wil van het volk gewassen. Het Nederlandse volk gaat op 15 maart 2017 massaal PVV, VNL en FvD stemmen, daar kan geen strategische peiling iets aan veranderen.

   1.   

    Wat zal J.C. hard vallen als de PVV straks afgaat als een gieter.

    1.   

     @Gustaafff

     Gustaafff, het Nederlandse volk gaat op 15 maart 2017 massaal PVV, VNL en FvD stemmen, daar kan geen strategische peiling iets aan veranderen.

     “Wat zal J.C. hard vallen als de PVV straks afgaat als een gieter”.

     Gustaafff;

     Het
     Gaat
     Niet
     Gebeuren

     De Nederlandse wetten, cultuur en de Statenbijbel staan namelijk op het spel.

     (Overigens ben ik nog wel gechockeerd door het verraderlijke “ne bis idem” betoog van de SGP tijdens het laatstgehouden Van der Steur (Teevendeal) debat).

 14.   

  Eens met Tim en de peiler. Trump, gekozen door een minderheid van de Amerikanen, maar bij de populisten wil het er nog steeds niet in dat Trump niet gekozen is door een meerderheid van het volk, maakt er momenteel een ontzettende puinzooi van. Dit straalt af op Geert Wilders; de politicus die Trump zoetjesaan heeft heiligverklaard. Als Trump niet gaat stoppen met nog meer puinzooien maken, is een afgang voor de Nederlandse populisten te voorzien.

 15.   

  Nou ben net naar NPO1 aan het kijken wat niet vaak voorkomt, maar wa ik daar zie slaat je van de stoel. Dankzij links mogen straks de jihadisten weer terug komen met hun kinderen. Dit zijn er 80 zeggen ze. En die kinderen zijn ook al getraind en omgevormd tot terroristen. Dankzij links kunnen die kinderen die ze toch nergens van gaan verdenken straks in Nederland hun terroristische daden gaan plegen. Nou bedankt zeg, wie wil er nu nog in Nederland wonen waar de Nederlandse regering de getrainde kinderen tot terrorist welkom heet. Nederland wordt een terroristen land net als Pakistan let maar eens op. Hoop dat de burger hieraan denkt als ze stemmen moeten gaan en op wie.

 16.   

  Daar was ik al bang voor dat dit zal gebeuren, Wilders wordt dag en nacht door het linkse tuig op de buis vernederd, beschimpt, net zoals ze met Pim Fortuyn hebben gedaan en jammer genoeg is er altijd een deel van de Ned. bevolking die zich dan gaat terug trekken en weer op de oude partijen gaat stemmen.
  We zijn nu 4 jaar bedonderd, beroofd, voor gelogen en belazerd door dit kabinet en het verbaast me dat er hele volksstammen toch weer op deze partijen gaan stemmen, echt ongelooflijk.
  Ach een ezel stoot zich geen tweede keer aan dezelfde steen maar een deel van het Ned. volk waarschijnlijk wel.

  1.   

   Misschien voelt de meerderheid zich niet “bedonderd, beroofd, voorgelogen en belazerd” door dit kabinet, Nienke. Ik vind je aantijgingen nogal vaag en ook weinig onderbouwd. Dan moet je ook niet verbaasd zijn als mensen anders handelen dan jij verwacht. Stel je standpunten bij, zou ik zeggen, als de werkelijkheid afwijkt van je wensen.

 17.   

  Wilders heeft de sympathie voor Trump niet onder stoelen of banken geschoven.
  Trumps beleid is een zegen voor Nederland, dat langzaam gaat inzien dat Wilders geen oplossing bied.
  Wat op deze site verzwegen is, en misschien ook invloed heeft op de daling is het feit dat de PVV een van partijen is die de plannen niet laat doorberekenen door het CPB, wat vast niet zonder reden is.
  En ik ben zeker niet links (in de ogen van de meeste hier waarschijnlijk wel) maar de reden dat links zo verdeeld is heeft te maken dat SP GL CU D66 allemaal een ander programma heeft en juist deze achterban het gehele programma lezen ipv alleen eerste alinea, of zelf helemaal niet.

 18.   

  Inderdaad heel toevallig.

  Ik vind hier een behoorlijk links luchtje aan hangen.

  Het zal mij niet verbazen dan alle acties de laatste twee weken linkse propaganda is tegen de PVV.

  Ze trekken echt alle registers open om de PVV onderuit te halen.

  Geert Wilders moet zich echt beraden wat te gaan doen.

 19.   

  Dit is gewoon psychologische manipulatie, de kiezer in verwarring brengen zodat die hun stem toch nog op het laatst aan een andere partij geven, het is al jarenlang zo met peilingen en zo doorzichtig als glas.
  Niet alleen politici denken nog steeds dat de burger te stom is om zelf te denken en zijn/haar keus te maken, ook opinie pijlers denken dat nog steeds.
  Maar ze vergeten daarbij een groot punt, de burger laat zijn keus niet meer afhangen van e.o.a. dag -en of opinieblad, die struint het hele www. af naar alle soorten nieuws en vergelijkt dit met elkaar. En zijn zodoende heel goed in staat om te filteren op leugen en waarheid. Dus ik blijf erbij dat 15 Maart de PVV een monsterzege gaat behalen.

 20.   

  Eigenlijk daalt Wilders al sinds het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis. Trump en de rechtzaak hebben hem even een opleving bezorgd. Twee weken geleden gaf de affaire van de Steur nog een opleving , maar daarna zakte de PVV weer verder.

  De peilingen van vandaag waren voor het interview van zondag. Wellicht heeft Wilders daarmee de dalende trend kunnen stoppen. Maar het lijkt te lang om daar tot de verkiezingen op te kunnen teren en de debatten waar hij wel verschijnt zijn nog ver weg. Het wegblijven bij het premiersdebat lijkt inmiddels een minder verstandige keuze.

 21.   

  Het maakt wel uit hoe de verkiezingen van 15 maart uitpakken maar dat Europa haar ondergang zal ontlopen, blijft de grote vraag. Nou ja, voor mij eigenlijk niet meer.
  De Amerikaanse en Europese geheime diensten zijn aan elkaar gekoppeld en er dreigt escalatie. Dat zal Trump ook beseffen maar zijn positie als president zal niet gerespecteerd worden. Het is geheel onzeker of Trump de vier jaar overleeft.
  De verborgen tot nogal verborgen maar machtigste krachten in de VS en Europa hebben alle steun van de media en daarmee ook van een groot deel van het volk. In de VS wel aanmerkelijk minder in percentage (stel 50) dan in bijvoorbeeld Nederland (stel 80 tot 85). Nederland zal zich gezien de dommige wezenloze mentaliteit in grote meerderheid bij de eigen ondergang moeten neerleggen. Dat kan sneller door de te forceren voorgenomen oorlog met Rusland. Escalatie nummer 1 dus. Daarvoor mogen we dan de VS en volgers dankbaar zijn. Dat is een nog fraaie oplossing voor de Nederlandse bevolking want escalatie nummer 2 betekent permanent zwaar lijden in de 21ste eeuw en ook de ondergang en dat als gevolg van de niet meer te ontlopen massa immigratie. Die migratie is, zo vindt vast het overgrote maf geslagen deel van de Nederlanders, steeds meer noodzakelijk naarmate het aantal immigranten toeneemt. Daarbij: overig West en Zuid Europa reageert evenzo en de rest van Europa moet mee omdat het haar onafhankelijkheid verliest. Onder voortdurende politieke chantage en bezetting met zetbazen als leiders. De beproefde methode. De 21ste eeuw brengt een enorme invasie vanuit het Midden Oosten en Afrika, die getalsmatig de Europese autochtone bevolking als er geen gekke dingen zouden gebeuren, ruim twee maal zal overtreffen. Maar die gekke dingen gebeuren wel. Europa wordt het toneel van omvangrijke slachtpartijen omdat de samenlevingen dan zijn ingestort. Het aantal dodelijke slachtoffers wordt stellig boven het miljard. Door geweld en door ontbering. Mogelijk tot twee en half miljard waarbij de bevolking wordt gedecimeerd tot hoogstens 250 miljoen.
  Ook in Afrika dat zonder migratie en slachtpartijen minstens zes miljard zo geen acht en half miljard mensen zou tellen, en het Midden Oosten waar de bevolking zich ook fors zal blijven vermenigvuldigen, zullen voortdurend veel gruwelen plaats vinden. China, India en Rusland en meer Aziatische landen waar wel de bevolkingstoename in de hand wordt gehouden, zullen zich verenigen en denkelijk op bepaalde momenten zich gedwongen voelen uit zelfverdediging Oost Europa en het Midden Oosten grotendeels onbewoonbaar te bombarderen. Kortom, we hoeven ons verder geen zorg te maken. De ondergang is onafwendbaar en dat is verdiend. Het is niet anders. De goeien zullen onder de kwaaien lijden. De kwaaien zijn uiteraard als de echte democraten te zien. Politiek correct als ze zijn, zullen ze alle ellende, die over ieder komt, aanvaarden. De voorbereiding heeft tweeduizend jaar geduurd. De vrede in de harten van deze mensen zoals dat wordt genoemd, is er. Zo kun je rustig en voldaan je verdommenis als grootste geluk aanvaarden. De therapie zodat je niet verder hoeft.

 22.   

  Ook een sporter heeft wel eens last van te vroeg pieken .
  Prima zo voor Geert Wilders , even een overzichtsmomentje voor hem waar zijn stemmers ( kiezers ) voor staan .
  Zijn tegenstanders hebben op dit moment hun euforie momentum .
  Zij kijken altijd op korte termijn politiek en beloven gouden bergen , en hun gedachtengoed gaat alleen maar uit van verdeel en heers plus chaos creëren .
  Jammer maar het volk krijgt zijn regering dan die het verdient als ze het dun in de broek loopt om op de PVV te gaan stemmen .
  Dan ook niet meer zeuren als wij overspoeld worden door vele honderdduizenden migranten die van onze belastingcenten onderhouden worden en een totaal andere ideologie met cultuur erop na houd .
  Niet meer zeuren als Brussel om hoge geldafdrachten vraagt waarbij een parlement met voorzitter niet democratisch is gekozen door het volk waarbij duidelijk de 68% NEE EU de voorkeur had en toch een JA uit de hoge hoed kwam door het verdrag van Portugal te ratificeren , waarbij wij allen de euro en de EU in zijn gerommeld .
  Niet meer zeuren als onze eigen wetten en soevereiniteit word weggeven , om de Eurofielen hun feestje te bekostigen zodra zij in het Brusselse pluche zitten .
  Geert Wilders zal wel denken , zoveel heb ik het volk niet gegeven om over na te denken toch ? het past zelfs voorlopig op een A-4tje .
  Fout Geert , helemaal fout , je moet een Messias ( Jesse Klaver ) zijn , je moet een marktmeester ( Alexander Pechtold ) zijn , je moet een CDA tactieker ( Balkenende toen ) zijn met VOC mentaliteiten en gedoog hoekstenen voor EU en de euro .
  Hoe meer onzin je uitkraamt des te geloofwaardiger je overkomt , begrijp dat dan .
  Zo moet je het stemvolk benaderen , anders begrijpen ze je niet .
  Het kwartje valt altijd veel later, maar dan is het kalf verdronken en dempt men de put.

 23.   

  Sorry deze is de verbeterde versie .

  Ook een sporter heeft wel eens last van te vroeg pieken .
  Prima zo voor Geert Wilders , even een overzichtsmomentje voor hem waar zijn stemmers ( kiezers ) voor staan .
  Zijn tegenstanders hebben op dit moment hun euforie momentum .
  Zij kijken altijd op korte termijn politiek en beloven gouden bergen , en hun gedachtengoed gaat alleen maar uit van verdeel en heers plus chaos creëren .
  Jammer maar het volk krijgt zijn regering dan die het verdient als ze het dun in de broek loopt om op de PVV te gaan stemmen .
  Dan ook niet meer zeuren als wij overspoeld worden door vele honderdduizenden migranten die van onze belastingcenten onderhouden worden en een totaal andere ideologie met cultuur erop na houd .
  Niet meer zeuren als Brussel om hoge geldafdrachten vraagt waarbij een parlement met voorzitter niet democratisch is gekozen door het volk waarbij duidelijk de 68% NEE EU de voorkeur had en toch een JA uit de hoge hoed kwam door het verdrag van Lissabon te ratificeren , waarbij wij allen de euro en de EU in zijn gerommeld .
  Niet meer zeuren als onze eigen wetten en soevereiniteit word weggeven , om de Eurofielen hun feestje te bekostigen zodra zij in het Brusselse pluche zitten .
  Geert Wilders zal wel denken , zoveel heb ik het volk niet gegeven om over na te denken toch ? het past zelfs voorlopig op een A-4tje .
  Fout Geert , helemaal fout , je moet een Messias ( Jesse Klaver ) zijn , je moet een marktmeester ( Alexander Pechtold ) zijn , je moet een CDA tactischer ( Balkenende toen ) zijn met VOC mentaliteiten en gedoog hoekstenen voor EU en de euro .
  Hoe meer onzin je uitkraamt des te geloofwaardiger je overkomt , begrijp dat dan .
  Zo moet je het stemvolk benaderen , anders begrijpen ze je niet .
  Het kwartje valt altijd veel later, maar dan is het kalf verdronken en dempt men de put.

 24.   

  8 zetels minder betekent een half miljoen mensen hebben ineens genoeg van de PVV.
  Terwijl de PVV de meest trouwe aanhang heeft.
  Dit is niet echt geloofwaardig, maar de wens is de vader van de gedachten bij de linkse peilingen.

 25.   

  Arnonumuss@

  Misschien voelt de meerderheid zich niet “bedonderd,beroofd, en belazerd.

  Kijk elke dag naar Gijs Rademakers die precies uitlegt hoe de Ned. bevolking denkt over de politieke partijen en hij peilt de stemming onder die bevolking.
  Men klaagt nog steeds steen en been over het wel en wee in Nederland, de veiligheid, de integratie,de oudjes die als grof huisvuil behandeld worden, de eigen bijdrage die men elke maand moet ophoesten en menig een die het niet meer kunnen opbrengen enz enz. kan nog wel even doorgaan.
  Het grote deel van de Ned. bevolking is dus niet blij met dit kabinet.

 26.   

  Er van uitgaande dat de peiling betrouwbaar zou zijn kun je vaststellen…..dat een meerderheid straks gaat kiezen …..voor…..islamisering en vrije toelating van…..ja….ook….terroristen.
  Maar het stelt me gerust dat peilingen onbetrouwbaar zijn .

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!