VIDEO: Wilders over de DBB-blamage: 'De minister heeft makkelijk praten over mijn veiligheid!'

Geen categoriefeb 24 2017, 9:00
In een zeldzaam tv-optreden bij Zoomin.TV spreekt Geert Wilders over zijn ervaringen rondom de blamage bij de Dienst Beveiligen en Bewaken, die verantwoordelijk is voor zijn beveiliging. Het gaat de PVV-voorman echter niet alleen om zijn eigen veiligheid.
Het is, zeker zo kort voor de verkiezingen van 15 maart, dé zaak die Wilders al dagenlang letterlijk wakkerhoudt: het enorme falen van de DBB, die jarenlang niet doorhad dat beveiliger Faris K. - en zijn broer Mohammed K. - strikt vertrouwelijke informatie over de gang van zaken bij de dienst doorspeelde aan louche types van de Marokkaanse maffia.

In bovenstaand interview met Zoomin.TV doet Wilders een boekje open over deze dagen. Daarbij heeft hij het niet alleen over hoe hij persoonlijk wordt aangegrepen door dit alles - hij heeft al dagen niet geslapen - maar legt vooral uit waarom hij besloten heeft tot het stilleggen van de publieke campagne van de PVV:

Ik wil echt het zekere voor het onzekere nemen.

En vervolgt:

Voor mij is het nog tot hier aan toe. Maar openbare bijeenkomsten, waar honderden mensen op afkomen, in Volendam, mensen uit Volendam maar ook PVV-fans die daarnaartoe komen. Dan neem ik gewoon liever het zekere voor het onzekere. Het geeft heel weinig vertrouwen wat er tot nu toe is gebeurd en ik weet ook gewoon niet, daar moet nog helderheid over komen uit het onderzoek, wat de betrokken persoon vanuit het DBB heeft gedeeld.

En daarbij komt hij precies bij de essentie van deze toch al zo pijnlijke zaak. We weten, ondanks dat de verdenkingen kennelijk al jaren zouden bestaan, gewoon niet wat die man al gelekt heeft en, misschien nog wel belangrijker, wat hij nog gaat lekken. Donderdag is immers besloten dat Faris K. zijn eventuele vervolging niet in voorlopige hechtenis hoeft af te wachten. Oliedom, want het moge voor zich spreken dat hij zijn tijd op vrije voeten zal misbruiken om zijn sporen uit te wissen en de laatste sappige feiten over eventuele lekken in de beveiliging van Wilders door te geven.
Vanzelfsprekend noemt hij het ook onvoorstelbaar dat, ondanks dat er al jarenlang verdenkingen schenen te bestaan, deze man bij zijn beveiliging mocht blijven zonder dat Wilders daar zelf iets van wist. Minister Blok van Justitie probeerde hem donderdag nog even gerust te stellen met de bewering dat zijn beveiliging echt wel oké is en dat hij geen gevaar loopt als hij gaat campagnevoeren. Maarja, zoals Wilders zelf al zei: "hij heeft makkelijk praten!"
Nee, Wilders doet er, hoe erg hem dat misschien ook zal raken wat betreft uiteindelijke stemmen op de PVV, goed aan om de veiligheid van zijn mensen én die van PVV'ers voorop te stellen: dat siert hem. Laten we niet vergeten dat dit een man is die al twaalf jaar elke dag 24 uur lang wordt beveiligd, simpelweg omdat er van dit soort types zijn die hem het liefste voor eeuwig zouden doen zwijgen. Je kunt veel zeggen over Geert Wilders - love him or hate him - maar niet dat hij niet bereid is om alles, inclusief zijn leven, te geven voor waar hij in gelooft!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten