VVD'er wil grenzen dicht voor jongemannen uit Midden-Oosten, zwakke Halbe Zijlstra neemt direct afstand

Geen categoriefeb 09 2017, 18:21
Volgens VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra zijn de uitspraken van het VVD-Kamerlid de reden dat ze niet op de lijst staat voor de aankomende verkiezingen.
VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra heeft afstand genomen van de uitspraken van VVD-Kamerlid Ybeltje Berckmoes. Berckmoes zei tegen BNR-verslaggever Jaap Jansen dat wat haar betreft de grenzen dicht moeten voor jongemannen uit Afrika en het Midden-Oosten:

"Het mengt voor geen meter. Ik zie daar een bedreiging. Dat door de enorme bevolkingsgroei daar de angry young men uit Afrika en het Midden-Oosten hiernaartoe komen, dat moet gewoon stoppen. (...) Hier in West-Europa dreigt een soort Eurabia te ontstaan."

Het standpunt van Ybeltje Berckmoes is niet heel nieuw: een groot deel van Nederland denkt er precies zo over. Maar binnen de VVD is het kennelijk not done om te spreken over de negatieve gevolgen van de massaimmigratie van jongemannen uit moslimlanden. Halbe Zijlstra haalde ongekend hard uit naar zijn fractiegenote, door te zeggen dat uitspraken als deze de reden zijn dat Berckmoes niet op de lijst staat voor de komende verkiezingen. Een buitengewoon harde aanval – zeker in de VVD is het niet gebruikelijk dat er publiekelijk zúlke harde uitspraken worden gedaan over mede-Kamerleden.
In haar jaren in de Tweede Kamer was Berckmoes een weinig opvallend Kamerlid dat niet vaak in de aandacht kwam. Kennelijk heeft ze zich lang zitten verbijten, want ze maakt zich grote zorgen over het opengrenzenbeleid van haar partij. Daarin staat ze niet alleen: uit alle peilingen blijkt dat Nederlandse kiezers de VVD massaal links laten liggen, en liever kiezen voor de PVV. Een belangrijke reden daarvoor is de enorme toestroom van asielzoekers naar ons land, waar Wilders een einde aan wil maken.
Veel Nederlanders kunnen zich prima vinden in het "grenzen dicht" standpunt van Geert Wilders en Ybeltje Berckmoes. Ongetwijfeld zullen ook veel VVD-kiezers vinden dat het allemaal wel wat minder mag met de immigratie uit landen met volstrekt andere culturen. Het is dan ook tamelijk bizar dat fractievoorzitter Zijlstra zo hysterisch reageert op de uitspraken: een groot deel van zijn eigen achterban denkt er precies hetzelfde over.
De reactie van Zijlstra bewijst weer eens dat de VVD totaal losstaat van de wensen van de kiezers. Politici als Rutte en Zijlstra leven in een ivoren toren, en begrijpen niet wat er leeft onder de gemiddelde Nederlander. Ybeltje Berckmoes begrijpt de zorgen van Nederlanders wél, en moet daar nu voor boeten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten