Burgemeester van Londen werkt zich in de nesten na harteloos commentaar dat aanslagen "er nu eenmaal bijhoren"

Geen categoriemrt 22 2017, 19:00
Afgelopen najaar heeft de burgemeester van Londen gezegd dat aanslagen nu eenmaal horen bij het leven in een grote stad. Op een dag als vandaag keren die woorden zich natuurlijk als een boemerang tegen hem.
Een oud interview dat Sadiq Khan, de burgemeester van Londen, enkele maanden heeft gegeven keert vandaag terug. Terwijl Parliament Square nog naijlt van een terreuraanval van afgelopen die z'n weerga niet kende, moesten veel mensen terugdenken aan de uitspraken die de burgemeester afgelopen september deed.
Toen zei Khan - die zelf een praktiserend moslim is: "terror attacks 'part and parcel' of living in a major city." Wat betekent: woon je in een grote stad, dan zal je nu eenmaal moeten wennen aan terreuraanvallen. Het hoort er dubbel en dwars bij!
Veel tegenstanders van de Londense burgervader vinden dat de uitspraak doet blijken dat de Engelse hoofdstad veel te laconiek is geweest, en zich onvoldoende had voorbereid op verschrikkelijke scenario's zoals afgelopen middag. Was de aanval wellicht te voorkomen geweest als Khan terrorismegevaar niet had weggewuifd als een doodgewone fact of life? Die vraag stellen velen zich nu.
En niet alleen in het Verenigd Koninkrijk. Khans bagetelliserende opmerking over terreuraanvallen zorgt voor beroering tot ver buiten de stadsmuren van Londen of zelfs de kusten van de Britse eilanden: in de Verenigde Staten twittert de Amerikaanse presidentszoon Donald Trump Jr. over het artikel. Hij kan z'n ogen niet geloven:
https://twitter.com/DonaldJTrumpJr/status/844594059679334400
Khan durfde z'n woorden niet te herhalen vandaag. Hij had het alleen over de "ongelooflijke moed" van de veiligheidsdiensten. Lijkt me inderdaad wel verstandig om die dwaze woorden niet al te vaak te herhalen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten