Censuur: GroenLinks-raadslid noemt DDS "extreemrechts", vindt dat wethouder ons niet mag retweeten

Geen categoriemrt 31 2017, 8:00
De fractievoorzitter van GroenLinks Purmerend, René Verhoogt, is beledigd dat DDS negatief schrijft over zijn partij, en wil een wethouder zelfs verbieden om onze berichten te delen op Twitter.
De Purmerendse fractievoorzitter van GroenLinks heeft donderdag raadsvragen gesteld aan wethouder Rotgans omdat hij een bericht van DDS had geretweet. U leest het goed. Berichten van DDS delen mag niet van GroenLinks – onze website zou namelijk "extreem-rechts" zijn. Het gaat om het volgende twitterbericht:
https://twitter.com/harryrotgans/status/846077755359940609
In het stuk citeert DDS Marianne Zwagerman, die in haar column voor BNR op epische wijze de vloer aanveegt met linkse hypocrisie. Linkse figuren zoals Anne-Fleur Dekker en Erik van Muiswinkel vinden het namelijk fantastisch om Thierry Baudet weg te zetten als "racist" en "fascist". Tegelijkertijd kraait geen haan naar het feit dat Wijnand Duyvendak, de campagneleider van GroenLinks, vermoedelijk betrokken was bij de terroristische RaRa-organisatie.
Dat zijn feiten waar de Purmerendse GroenLinks-fractievoorzitter Verhoogt niet graag mee wordt geconfronteerd. Hij betoogt zelfs dat het retweeten van onze berichten in strijd is met de "gedragscode" voor sociale media die de raadsleden met elkaar hebben opgesteld. De Dagelijkse Standaard zou namelijk "extreem-rechts" zijn. Tijd voor raadsvragen dus!
Dit is natuurlijk volslagen krankzinnig. Er staat niets, maar dan ook niets raars in het bericht dat de wethouder deelde. Het is een feit dat Wijnand Duyvendak criminele daden heeft gepleegd in zijn activistische verleden – hij heeft hiervoor zelfs moeten opstappen uit de Tweede Kamer. Bovendien is de bewering dat De Dagelijkse Standaard "extreem-rechts" zou zijn, volkomen uit de duim gezogen. DDS is een rechts-liberale site die zegt waar het op staat. Met "extreem-rechts" hebben wij niets te maken. In een telefoongesprek met De Dagelijkse Standaard enkele uren na de raadsvergadering kon René Verhoogt geen antwoord geven op de vraag waarom hij DDS "extreem-rechts" noemt:

"Daar heb ik wel argumenten en bronnen voor, maar die heb ik niet paraat"

Je zou verwachten dat een raadslid dat naar eigen zeggen wil "verbinden" en de "tweedeling in de maatschappij" wil tegengaan, goed onderzoek doet voordat hij een website met miljoenen lezers per maand zomaar wegzet als "extreem-rechts". Één bezoek aan De Dagelijkse Standaard was genoeg geweest om te zien dat wij helemaal niets te maken hebben met "extreem-rechts" of soortgelijke verwerpelijke bewegingen.
Een typisch gevalletje linkse hypocrisie dus. De Purmerendse GroenLinks-fractievoorzitter klaagt over een "onjuist" bericht omdat er feiten instaan die hem niet bevallen, en maakt zelf, zonder enige onderbouwing, onze website uit voor "extreem-rechts". Sterker nog, hij roept een wethouder op het matje en wil hem op grond van de gedragscode verbieden om ons te retweeten. Je reinste censuur, zoals ook Marianne Zwagerman zelf opmerkte:
https://twitter.com/mariannezw/status/847556422309163008
René Verhoogt is het zoveelste bewijs dat links totaal geen kritiek kan verdragen. Wat niet in het politiek-correcte straatje past, wordt weggezet als "racistisch" of "fascistisch". Dezelfde smerige tactiek die Anne-Fleur Dekker tegen Thierry Baudet gebruikt, gebruikt deze GroenLinks-fractievoorzitter tegen DDS. Gelukkig trapt helemaal niemand meer in die linkse lasterpraatjes. Ook wethouder Rotgans liet zich niet van de wijs brengen, en zei dat hij niets fout had gedaan.
Raadslid Arie-Wim Boer van Leefbaar Purmerend nam het zelfs op voor DDS: volgens hem hoor je GroenLinks nooit klagen als anderen kritiek krijgen, maar nu hun eigen partij ervan langs krijgt worden er opeens raadsvragen gesteld. De spijker op zijn kop. René Verhoogt kan het voortaan beter laten bij raadsvragen over onderwerpen die er wél toe doen. Ouderenzorg bijvoorbeeld, of onderwijs. Op zijn leugens over DDS en zijn oproep tot censuur zit namelijk niemand te wachten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten