De Converse All Star, tijdloos trendy en dat al bijna een eeuw!

Geen categoriemrt 18 2017, 7:00
Tijdloos trendy, dat lijkt met elkaar in tegenspraak. De meeste mode is ofwel tijdloos ofwel trendy. En mode is zo goed als altijd trendy: wat vorig in was, is dit jaar alweer hopeloos achterhaald. Zo gaan we allemaal mee met de waan van de dag.
Maar niet Converse. De echte, oorspronkelijke gympen van het merk Converse, daar is iedereen mee opgegroeid. Converse gymschoenen zijn al generaties lang de coolste schoenen, zeker vanaf de jaren 50. Elvis droeg ze ook.
Het is ongelooflijk om je te bedenken dat de eerste Converse schoenen in 1917 zijn ontworpen. Dit zijn de Converse All Star “Chuck Taylor”, in eerste instantie alleen ontworpen voor basketbal en sport. Het zijn eenvoudige schoenen, gemaakt van canvas en rubber. De revolutionaire technologie van het moment was dat de schoenen een antislip zool hadden (non-skid). Dit was nieuw en natuurlijk ideaal voor sporten.
Daarna zijn er decennia lang alleen zwarte of witte Converse schoenen gemaakt, en die kwamen in 2 opties: hoog of laag. Tegenwoordig zijn alle kleuren en opties denkbaar. Er zijn Converse gympen voor elke outfit en elke stemming.
Converse als powerbasis voor vrouwen
In de jaren 50 gingen vrouwen ook mannenkleding dragen (dus niet alleen maar petticoats) en toen bleek de unieke kwaliteit van de Converse All Stars: het zijn unisex schoenen. Volgens website Couponbox Nederland zijn Converse All stars daarom het fashion statement bij uitstek, voor zelfstandige vrouwen.Dit is verder uitgebouwd in de jaren 60, 70, 80 en zeker ook in deze tijd. Heel veel bekende sterren dragen Converses, zowel mannen als vrouwen. Joan Jett in de jaren 70, sterren als bijvoorbeeld Rhianna en Maissie Williams tegenwoordig.
Dit is verder uitgebouwd in de jaren 60, 70, 80 en zeker ook in deze tijd. Heel veel bekende sterren dragen Converses, zowel mannen als vrouwen. Joan Jett in de jaren 70, sterren als bijvoorbeeld Rhianna en Maissie Williams tegenwoordig.
Converse in vergelijking tot andere sportschoenen
Het is maar zeer de vraag of de “Yeezies” sportschoenen, ontworpen door Kanye West, over tig jaar ook nog zo populair zijn als de Converse. Waarschijnlijk niet. Anders bekende merken sportschoenen hebben heel andere ontwerpen. Converse is tegenwoordig van Nike trouwens, maar Nike is zo slim geweest om Converse geheel in eigen stijl te laten.Gewichtheffers zweren bij Converse schoenen tijdens hun workout. Dit is juist omdat de schoen zo plat staat. Er zit geen gel of andere padding in de zool en dat geeft meer stevigheid als je staat.
Gewichtheffers zweren bij Converse schoenen tijdens hun workout. Dit is juist omdat de schoen zo plat staat. Er zit geen gel of andere padding in de zool en dat geeft meer stevigheid als je staat.
Zijn er ook nadelen aan de Converse?
Het zijn geen winterschoenen. Toegegeven, schoenen met canvas en rubber zijn niet de meest logische keuze als het gaat om winterschoenen, maar vooral die gaatjes! Zelf een paar stapjes in de sneeuw zijn al teveel want door de gaatjes komt er gelijk sneeuw in je schoen waardoor je natte sokken krijgt.
Volgens orthopeden bieden Converse gympies te weinig steun aan je voeten. Het canvas geeft natuurlijk ook veel mee. En de schoen heeft zo goed als geen voetbed dus dat geeft extra impact op je enkel.
Maar tegenwoordig is de Converse niet zozeer een sportschoen als wel een belangrijk onderdeel van je outfit. Als je Converse gympen draagt, dan zeg je: "Ik weet wie ik ben en ik doe wat ik wil".
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten