Twijfel slaat toe. Is dit is 'm dan, de Londense moslimterrorist die 3 mensen vermoordde?

Geen categoriemrt 22 2017, 20:00
Wereld, dit is Abu Izzadeen. Tot en met vanochtend alleen een islamitische haatprediker, maar sinds afgelopen middag ook de pleger van een gruwelijke aanslag op het Britse parlement waarbij drie mensen om het leven kwam. Of vier, als je dit onfrisse heerschap ook meerekent.
Dit is dus de ongeloofelijke crimineel die vanmiddag dood en verderf zaaide in Londen: Abu Izzadeen, een radicale moslim die al jaren in het vizier van de Britse overheid was.
Al jaren verkondigde Abu Izzadeen zijn walgelijke propaganda, zoals ook hierboven te zien is in een interview dat deze moordlustige freak aan Iraanse journalisten gaf toen hij werd vrijgelaten uit de gevangenis in 2009.
Daar zat hij ook niet voor niks:

"In november 2004 leidde Izzadeen een groep radicalen die hij opriep tot het plegen van geweld tegen Britse en Amerikaanse troepen in Irak. Hij werd veroordeeld en kreeg een gevangenisstraf, maar werd in 2009 vrijgelaten."

Izzadeen is van Jamaicaanse afkomst, en zijn ouders kwamen in de jaren '60 in het Verenigd Koninkrijk wonen. Zijn naam was Trevor Brooks, todat hij zich op zijn zeventiende tot de islam bekeerde. En dan ook direct de radicale islam, hè? Hij heeft een lange geschiedenis van het oproepen tot geweld en heeft enkele jaren geleden ook nog geprobeerd om naar Syrië te gaan om aldaar voor ISIS te vechten. Die poging is mislukt.
Maar deze poging van vandaag - om dan maar in hartje Londen mensen aan te rijden en neer te steken - is zo mogelijk nog walgelijker. Gelukkig voor de wereld hoeven we niet meer tegen zijn lachende gezicht aan te kijken, want Izzadeen overleed aan zijn verwondingen die hij opliep na een schietpartij met de politie.
UPDATE: Inmiddels is het onduidelijk geworden of het wel Abu Izzadeen is. Volgens zijn advocaat en naaste familie was de aanslagpleger iemand anders, omdat Abu nog altijd in de gevangenis zou zitten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten