Duitse spoorwegen komen met belachelijk 'tolerantie'-filmpje: 'Kijk, moslima's lezen niet enkel de Koran!'

Geen categoriemrt 17 2017, 11:00
Deutsche Bahn heeft zich met dit reclamespotje definitief tot speelbal van de linkse gutmenschen gemaakt.
Deutsche Bahn, zeg maar de Duitse NS, moet tegenwoordig ook steeds meer moeite steken in het aantrekken van nieuwe klanten, en hoe kun je dat beter doen dan met een filmpje op social media? Je zou verwachten dat ze dan aankondigen hun treinen stukken comfortabeler te hebben gemaakt, of dat die eindelijk eens op tijd gaan rijden. Want nee: ook in Duitsland zijn de treinen niet bepaald altijd pünktlich.
Maar nee: in plaats daarvan hebben de hoge heren bij dat bedrijf, ongetwijfeld ingefluisterd door eurofiel en SPD-lijsttrekker Martin Schulz, besloten om goodwill te kweken door met een extreem kinderachtig en betuttelend filmpje te komen dat nu al een storm van kritiek heeft losgemaakt in Duitsland, en wat mij betreft mag dat overslaan naar Nederland. In het nieuwste spotje van de spoorwegmaatschappij zit een moslima mét hoofddoekje tegenover een über-Duitse man, die zich allerlei vragen stelt over het meisje:

Daarbij komen allerlei zogenaamde 'vooroordelen' langs:

Waarom draagt ze dat ding? Wil haar familie dat? Of haar man? Nee, zo oud is ze nog niet. Maar ja..

En vervolgens richt de racist zich op wat ze in haar handen heeft:

Wat leest ze daar überhaupt? Ha, de Koran waarschijnlijk. Wat anders...

En na die intolerante opmerkingen richt de jongeman met zijn stevige portie aan white privilege zich weer op zijn geneeskundetentamen dat hij morgen heeft: een studie die hij ongetwijfeld enkel kan volgen doordat vaderlief centjes heeft. Dan denkt hij hardop na: "Waar zit die nucleus preopticus dan?" En dan zegt het meisje opeens tegen hem: "In de hypothalamus!"
Dat zegt ze natuurlijk terwijl de camera stevig inzoomt op haar glimlach en neuspiercing, die vanzelfsprekend toont hoe 'progressief' deze moslima wel niet is. Daarna wordt de kaft van haar boek getoond: het is niet de Koran, maar - je zou het bijna niet verwachten - een geneeskundeboek! En ja hoor: de man is met stomheid geslagen dat ze kan lezen, laat staan dat ze ook slim genoeg is om te studeren! En daar liggen al zijn vooroordelen dan opeens in duizend-en-één stukjes in de wagon.
"Meer tijd voor tolerantie", eindigt de video mee. Of ze daarmee bedoelen dat je trein zoveel vertraging heeft bij hen dat je niets beters te doen hebt, is mij nog een raadsel, maar de knettergekke propaganda is in ieder geval glashelder. Leuk hoor dat deze vrouw tot een groepje moslima's behoort die wél kunnen studeren, maar dat blijft vanzelfsprekend een minderheid. En als was het een meerderheid, dan nog: zolang zoveel van hen maar blijven wegkijken bij wat hun geloofsgenoten aanrichten in deze wereld, valt dat niet goed te praten met dit soort onzinnig knip-en-plakwerk.
En ja, dan windt men zich op over het feit dat er een groeiende groep 'boze witte mannen' op deze wereld ontstaat. Zou het misschien iets te maken hebben met het feit dat ze zonder enige reden altijd neergezet worden als racistische duivels die al het slechte op de wereld op hun geweten hebben? Ik doe maar een gokje hoor. En wat betreft Deutsche Bahn: ga jullie eens snel zitten schamen voor het feit dat jullie gereduceerd zijn tot een ordinair propagandamedium.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten