Geert Wilders haalt uit naar Pauw en Jinek: "Ze vertegenwoordigen de linkse haatmedia!"

Geen categoriemrt 13 2017, 12:00
PVV-leider Geert Wilders zal nooit en te nimmer langskomen bij programma's als Pauw & Jinek "of Jinek en Pauw... of hoe het gerommel ook maar heet."
In gesprek met De Telegraaf haalt Geert Wilders vandaag keihard uit naar politiekcorrecte, linkse kulprogramma's als Pauw & Jinek. Gevraagd waarom hij nooit langskomt bij programma's als Nieuwsuur (ook van de ultralinkse NPO) antwoordt de PVV-leider kordaat:

"In die programma’s zul je me nooit zien. Jinek en Pauw of Pauw en Jinek of hoe het gerommel ook maar heet; ze vragen me al jaren en ik zeg al jaren nee. Ik vind het verschrikkelijke programma’s omdat ze bevooroordeeld zijn. Ze vertegenwoordigen de linkse haatmedia."

Bam, die zit!
Daarna haalt hij ook even uit naar RTL Nieuws dat een nepdebat organiseerde:

"En dan die RTL-debatten! Debatteren is niet met acht man op een rij gaan staan, 45 seconden iets uitkramen en daarna niet de kans krijgen om je verhaal af te maken."

Vervolgens stelt De Telegraaf dat de PVV in de peilingen "ineens hard naar beneden gaat." Wilders: "Dat is niet waar. Dat is een leugen!" Maar, zegt de krant, "[h]et gaat ons om de trend, die al weken naar beneden gaat. We hebben hier ook gezeten toen u op 35 zetels stond. Daar bent u er ineens meer dan tien van kwijt in de peilingen."
Wilders is daar niet van onder de indruk, en terecht natuurlijk:

"Wacht maar af wat we aanstaande woensdag halen. Ik voer mijn eigen campagne. Ik was afgelopen week in Breda. Het regende verschrikkelijk, maar honderden mensen waren daar superenthousiast. Dat heb ik in eerdere verkiezingen niet in die mate meegemaakt."

Als gezegd, peilingen zijn palingen. In de ene peiling gaat die partij aan de leiding, in een andere peiling gaan VVD, PVV en CDA min of meer gelijk op, en in weer een andere peiling is de SP opeens in opkomst. Er valt werkelijk geen pijl op te trekken; de peilers maken er een puinhoop van. Het is dan ook niet zo gek dat Wilders de peilingen met een enorme korrel zout neemt. Dat doe ik ook. Je kunt ze gewoon totaal niet vertrouwen, daarvoor verschillen ze onderling te veel van elkaar.
Vervolgens zegt Wilders dat hoewel verschlilende partijen hebben laten weten nooit met de PVV te willen regeren hij ervan uitgaat dat ze zich na de verkiezingen bedenken:

"Ik zie mezelf nooit met Denk regeren. Er zijn ook weinig kansen met D66 of de PvdA. Maar ik ga niemand uitsluiten. Ik hoop en verwacht eerlijk gezegd dat ook die anderen een toontje lager zullen zingen na de verkiezingen. Ons uitsluiten zou een belediging zijn naar heel veel kiezers."

Zelfs De Telegraaf, dat de afgelopen weken zwaar anti-Wilders was en continu Mark Rutte en zijn VVD helpt, kan daar natuurlijk niets tegen in brengen. Het is een enorme belediging voor de Nederlandse kiezer als de PVV de verkiezingen wint (door de grootste te worden óf door veel zetels extra te winnen ten opzichte van de huidige situatie) maar niet mee mag doen. Het betekent gewoon dat de politiek die kiezers -- misschien wel anderhalf of twee miljoen mensen! -- de middelvinger geeft. Dat is totaal onacceptabel.
Als afsluiter maakt Wilders nog maar eens duidelijk dat hij geen greintje respect meer heeft voor het mediakartel; de oude media die er al jaren alles aan doen om zijn partij te ondermijnen. In het interview probeert De Telegraaf iedere uitspraak van Trump Wilders in de schoenen te schuiven. Die is a) niet bereid om mee te spelen maar geeft ook b) aan dat Trump wel degelijk een punt heeft als hij zegt dat de media tegen hem zijn. In Nederland is immers precies hetzelfde aan de gang: de PVV moet het steeds weer ontgelden.

"De Nederlandse media zijn, net als in Amerika, verschrikkelijk."

Zijn ze dan fake, die kartelmedia? Wilders:

"Ik vind wel dat ze vaak bevooroordeeld, elitair, politiek correct en linksig zijn. Daarom heb ik ook een gruwelijk wantrouwen en hekel aan hen. Het woord fake news zal ik niet gebruiken, maar in ieder geval wel ’dik vet bevooroordeeld nieuws’.”

Dahaag, linkse propagandisten van het mediakartel. Stick that where the sun doesn't shine. Jullie zijn al jaren een hetze aan het voeren tegen alles wat rechts is en anders dan die zwakke huichelaar Mark Rutte heeft Wilders gewoon de moed om dat hardop te zeggen.
Kusje!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten