Het mediakartel heeft Thierry Baudet ontdekt: "Je haat hem of je houdt van hem!"

Geen categoriemrt 19 2017, 16:00
De verkiezingen zitten erop, maar opeens is het de oude media opgevallen dat er de afgelopen maanden een nieuwe politieke beweging ontstaan is: Forum voor Democratie, geleid door Thierry Baudet.
Als je de kranten van het mediakartel openslaat kun je niet aan de indruk ontkomen dat ze het gevoel hebben dat ze iets gemist hebben tijdens de afgelopen verkiezingscampagne. Waar ze Baudet en Theo Hiddema maandenlang negeerden krijgen ze nu namelijk opeens alle aandacht waar ze maar van kunnen dromen. De ene krant na de andere publiceert een interview, er verschijnen allemaal columns over de nieuwkomers in het parlement, en links Nederland wordt helemaal gek. Want ja, een nieuwe rechtse partij is natuurlijk doodeng. Toch?
Zie bijvoorbeeld dit artikel in het AD.

,,Als Thierry ergens binnenkomt, begint de zon te schijnen", zegt de befaamde strafpleiter Theo Hiddema, de nummer twee op de kiestlijst van het FvD én dus straks Baudets metgezel in de Kamer. Het was Baudet (34) die Hiddema (72) overhaalde op de lijst te gaan staan. ,,Ik wilde eerst niet, maar een uur voor het sluiten van de inschrijftermijn stond hij wéér bij me voor de deur. Toen heb ik het maar gedaan." Hiddema raakte maanden daarvoor 'verslingerd' aan Baudet. ,,Hij is erg pienter, schakelt razendsnel en zijn ideeën zijn sprankelend."

Natuurlijk kunnen wij van rechts -- wij die Forum al maanden positieve aandacht gaven en onmiddellijk door hadden dat hier meer achter zat dan de gevestigde macht dacht -- zeuren en klagen dat de media FvD nu pas aandacht geven, maar hé, who cares? Feit is dat ze het doen. Dat is hoe dan ook bijzonder goed nieuws omdat het nu van het grootste belang is dat Forum doorgroeit en een grote, brede beweging van intelligente rechtse kiezers wordt. Als je de kranten nu leest zie dat ook zij door hebben dat Baudet en co. dat potentieeel écht hebben. Het is bijzonder lastig om in het parlement te komen, zeker als outsiders. Nu ze er eenmaal zijn zullen ze vrijwel zeker alleen maar doorgroeien. De media-aandacht van kranten als het AD zal daar alleen maar bij helpen.
Prima dus dat FvD nu in de belangstelling staat -- en nee, het maakt niet eens uit dat de aandacht niet altijd even positief is. Het gaat erom dat Baudet de ruimte krijgt om zijn denkbeelden te verspreiden en zijn ideeën aan de man te brengen. Ieder artikel dat over hem verschijnt doet dat -- of de teneur nou negatief of positief is. En dat is precies wat Forum nodig heeft om razendsnel nóg een paar stappen te maken.
Mark my words, Forum zal nu doorstomen en groter en invloedrijker worden dan vrijwel iedereen enkele maanden geleden voor mogelijk hield. Op naar de rechtse lente!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten