Hoera: de nieuwe Tweede Kamer, inclusief rechtse helden Baudet en Hiddema, is nu echt beëdigd!

Geen categoriemrt 23 2017, 17:00
We moesten er na de uitslag nog even een weekje op wachten, maar vanaf deze donderdagmiddag kan niemand er meer omheen: we hebben officieel een nieuwe Tweede Kamer, en Thierry Baudet en Theo Hiddema van Forum voor Democratie maken daar deel van uit.
Het is altijd een komen en gaan in ons parlement na verkiezingen, maar deze keer was het een heuze volksverhuizing te noemen: niet minder dan 71 leden - waarvan maar liefst 29 PvdA-leden - moesten hun biezen pakken nadat de kiezer het vertrouwen in hen definitief had opgezegd. Ik ben hier echter niet om die salonsocialisten nog een flinke trap na te geven - al geef ik toe dat het natuurlijk wel érg leuk is om dat te kunnen doen - maar om naar de toekomst te kijken. En dat lijkt Thierry hier zeker te doen tijdens zijn beëdiging vandaag:
[caption id="attachment_163068" align="aligncenter" width="800"]Bron foto: Maurits Oussoren Bron foto: Maurits Oussoren[/caption]
Die toekomst ziet er namelijk zonnig uit, en niet zozeer vanwege de linkse uittocht die ik daarnet al kort noemde. Nee, het gaat mij hier niet zozeer om wat er vertrekt, maar om wat we ervoor terugkrijgen. En dat is niet mis: twee rechtse helden die zich bewezen hebben als mensen die niet enkel de zorgen van Nederland te zien, maar ook oplossingen hebben die ons aanspreken. En aanspreken heeft het zeker gedaan: twee zetels voor een splinternieuwe partij is gewoon hartstikke mooi, en getuigt van een stevige snak naar een nieuwe rechtse wind in Den Haag. Dat alles heeft tot dit historische moment geleid, waarbij vooral Baudet zichtbaar trots was op het vertrouwen dat Nederland hem en Hiddema heeft geschonken:
En met de woorden "Dat verklaar en beloof ik" was het officieel: deze twee heren mogen zich als volksvertegenwoordigers gaan inzetten voor het democratiseren van Nederland. Want ja, hun partijnaam slaat zowaar ergens op: het moge duidelijk zijn dat het aanpakken van het partijkartel alleen succesvol kan zijn indien daar échte democratie voor terugkomt. We moeten ons geen illusie maken dat die doelen al in deze Kamertermijn aangepakt zullen worden - partijen als de VVD zullen zich immers met man en macht hiertegen verzetten - maar ik ben ervan overtuigd dat de inspanningen van dit duo op termijn hun vruchten zullen afwerpen.
Op deze mooie, heldere dag zou ik dan ook willen afsluiten met deze woorden: op een zonnige toekomst!
[caption id="attachment_163069" align="aligncenter" width="800"]Bron foto: Maurits Oussoren Bron foto: Maurits Oussoren[/caption]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten