Kees van der Staaij ligt er niet wakker van het Carré-debat te hebben laten schieten: "Mwoah, ik heb niets gemist"

Geen categoriemrt 07 2017, 9:00
Niet alleen politieke commentatoren maken gehakt van het zondag gehouden Carré-debat, ook lijsttrekkers die er niet bij waren halen er zonder al teveel zorgen hun schouders voor op.
Bij het Carré-debat op RTL4 afgelopen zondag mochten de lijsttrekkers van de acht grootste partijen wederom met elkaar in debat. Niet present waren ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers en SGP-leider Kees van der Staaij, vanwege de voor veel christenen zulke belangrijke zondagsrust.
Maar dat betekent niet dat de laatstgenoemde gereformeerde politicus zich afzijdig houdt. Bij Pauw & Jinek kondigde Van der Staaij al aan zo spoedig mogelijk op maandag uit te vinden of er zogenaamde 'game changers' in het debat zaten. In een vraaggesprek met De Dagelijkse Standaard in Amsterdam vertelt Van der Staaij maandagavond dat hij zijn bij de NPO aangekondigde voornemen inderdaad heeft waargemaakt:

"Ik heb maandagmorgen wat nagekeken, want ik wilde mijn zondagsrust niet opofferen aan het debat. Wat ik begrepen heb is dat de game changers er niet echt inzaten."

En vervolgens:

"Ik heb niets gemist, heb ik het idee."

Van der Staaijs reactie op het debat was uiterst lauw, dus de SGP-leider was des te meer verrast dat zijn commentaar over het debat zo enorm populair zou blijken op Twitter. Van der Staaij besloot namelijk om half negen gisterochtend om na zo'n anticlimax van een debat nog maar eens een lans te breken voor de zondagsrust:
https://twitter.com/keesvdstaaij/status/838653082045145088
"Ik twitter inmiddels een jaar of zeven, maar dit bericht heeft meer likes gehad dan ooit," aldus een enigszins verbouwereerde Kees van der Staaij. Het lijkt er dus sterk op dat de meningen van de SGP - ondanks dat ze vaak voor oubollig worden versleten - zeker nog niet moeten worden afgeschreven. Of Van der Staaij nu uitgenodigd wordt voor een debat (al dan niet in Carré), of niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten