Linkse activist gearresteerd voor bedreigingen en bommeldingen Joodse instellingen in VS

Geen categoriemrt 03 2017, 18:00
De dader is niet afkomstig uit rechtse kringen, maar is een linkse activist met een hekel aan Trump en Wilders.
Joodse instellingen in de VS werden de afgelopen weken opgeschrikt door een verzameling bommeldingen en bedreigingen. Sinds januari kregen maar liefst negentig Joodse organisaties te maken met bedreigingen. Met name Joodse Culturele Centra, scholen en synagoges door heel de VS werden bedreigd. In sommige gevallen moesten scholen zelfs worden geëvacueerd.
De dader van de bedreigingen werd door velen gezocht in extreem-rechtse hoek. Zelfs president Trump kreeg het verwijt dat hij zich niet ferm genoeg zou uitspreken tegen de bedreigingen – een belachelijk verwijt, Trump heeft zich wel degelijk uitgesproken tegen antisemitisme. Bovendien is zijn dochter Ivanka Joods geworden, en heeft Trump vier Joodse kleinkinderen.
De linkse hypocrieten die suggereerden dat Trump-aanhangers achter de bedreigingen zaten, keken vandaag op hun neus. De FBI heeft namelijk de extreem-linkse activist Juan Thompson gearresteerd voor het maken van meerdere bedreigingen en bommeldingen. Thompson is een overtuigde anti-kapitalist, met een grote hekel aan Trump, Wilders en blanken in het algemeen:
Schermafbeelding 2017-03-03 om 17.25.31
In zijn Twitterbiografie omschrijft Thompson kapitalisten als "bloedzuigers". Ook voor Geert Wilders heeft hij geen goed woord over:
Schermafbeelding 2017-03-03 om 17.26.46
In bovenstaande tweet beweert Thompson dat de New York Times – een uitgesproken linkse krant – met Geert Wilders onder één hoedje zou spelen, omdat beide blanke racisten zouden zijn. De opmerking geeft aan dat Thompson volledig buiten de realiteit leeft. Het is de vraag of hij geestelijk wel in orde is. Ondanks het feit dat hijzelf achter de bedreigingen op Joodse Culturele Centra (JCC) zat, spreekt hij in deze tweet juist zijn afschuw uit over de bedreigingen:
Schermafbeelding 2017-03-03 om 17.26.31
Hypocrieter kan bijna niet. Gelukkig is deze man opgepakt door de FBI, zodat hij geen schade meer kan aanrichten. Het is overigens niet zeker of deze Juan Thompson de enige bedreiger was. Het is natuurlijk mogelijk dat er meerdere gekken los van elkaar actief zijn. In ieder geval is de arrestatie van Thompson goed nieuws voor de Joodse gemeenschap. En linkse mensen kunnen niet langer zomaar beweren dat Trump-aanhangers achter dit soort walgelijk antisemitisme zitten – het tegendeel is namelijk het geval.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten