snapshot

Linkse lijsttrekkers ontsporen weer totaal: verkiezen massaal politiepestende tuigvlogger boven Geert Wilders

Geen categoriemrt 02 2017, 16:00
"Je moet kiezen: Geert Wilders of Ismail Ilgun?" was de vraag die lijsttrekkers van verschillende partijen moesten beantwoorden bij interviews met Vice. Rara wat zou hun antwoord zijn geweest?
Het is al weer eventjes geleden dat Ismail Ilgun Zaandam en de rest van Nederland onveilig maakte met zijn volstrekt krankzinnige vlogs, waarbij hij met alle plezier toonde hoe de politie van zijn eigen gemeente het leven zuurgemaakt werd door hem. De klapper kwam echter toen een andere Zaandammer, die het helemaal gehad had met de slechte naam die Ismail zijn stad en haar inwoners bezorgde, hem door de straten van diezelfde plek joeg.
Daarna bleef het - hoe zou dat nou komen? - stil rondom die tuigvlogger, en dat is maar goed ook. Toch zal Nederland hem en zijn getreiter niet snel vergeten, en zodoende dacht de redactie van Vice waarschijnlijk dat het wel leuk zou zijn om hem te verwerken in een interview dat ze hielden met verschillende lijsttrekkers. Ze stelden hen de mooie vraag: "Geert Wilders of Ismail Ilgun?" Tsja, wat moet je daar nou op antwoorden hè.
De partij-voormannen hadden echter wel een antwoord klaarliggen, maar meestal kwam er nou niet iets uit waar je écht gelukkig van werd. Links koos namelijk massaal voor, jawel, de treitervlogger: die vonden ze kennelijk nog minder irritant dan Geert Wilders. Alexander Pechtold bijvoorbeeld legt zijn achterbakse motieven voor zijn keuze prima uit:

Ismail. Daar verandert nog wel iets in. Die wordt nog wel volwassen.

Eh, juist ja. En wanneer word jij ook alweer volwassen, Alexander? Wanneer hou je nou eens op met het demoniseren van je collega die, hoe erg je ook met hem van mening mag verschillen, toch echt meer in het belang van Nederland vecht dan een pestend jochie dat niets beters in zijn leven te doen heeft? Jesse Klaver stelt zich echter allesbehalve volwassener op met zijn antwoord:

Ismail Ilgun. Hij is niet verkiesbaar. Het is waarschijnlijk wel een vrij irritant mannetje. Maar Wilders kan als hij gekozen wordt veel stuk maken.

Zucht. Er is weinig zo vermoeiend als linkse politici die hun tegenstanders alle menselijkheid ontnemen om maar sneu te proberen om daar wat stemmen bij weg te houden. En ik kies hier bewust voor de term "weghouden" en niet "wegsnoepen", want daar gaat het hen om: ze zien niets liever dan een imploderende PVV, zelfs als ze zelf mee de afgrond in gaan.
Andere politici, zoals Rutte en Buma kozen niet voor Ilgun, maar weigerden ook het voor hun collega op te nemen: zij kozen voor geen van beiden. Sterker nog, alleen Segers van de ChristenUnie was mans genoeg om voor Wilders te gaan:

Ja dan Geert Wilders. Achter de schermen is hij redelijk fatsoenlijk. En Ilgun ken ik alleen voor de schermen en daar is hij niet zo heel erg fatsoenlijk.

Kijk: dat is tenminste een respectabel antwoord. Het moge duidelijk zijn dat Segers hiermee Wilders ook niet de hemel in prijst, maar hij zet hem gelukkig ook niet weg als iemand die erger is dan de grootste pestkop van Nederland. En dát is iets wat de meeste lijsttrekkers dus niet kunnen zeggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten